Werkdruk bestrijden met werkplezier

Werkplezier en werkgeluk in de zorg en het onderwijs meten en verbeteren

Werkdruk in het onderwijs

Docenten hebben te maken met een onacceptabele werkdruk. Dat uit zich met name in ziekteverzuim en kostbare burn-outs. De oorzaak ligt bijvoorbeeld in pieken van werkstress tussen vakanties in, lage financiële beloning, weinig autonomie of weinig steun van leidinggevenden. Nu heeft de overheid budget beschikbaar gesteld om dit aan te pakken. Maar waar begin je met oplossen? Door op korte én langere termijn inzicht te krijgen in drijfveren van medewerkers en probleemgebieden in de werkomgeving, ontdek je waar je actie moet ondernemen om het werkplezier te verhogen!

Hoe verhoog je werkplezier?

Werkplezier (of werkgeluk) is een persoonlijk gevoel van energie en plezier dat je op het werk ervaart. Het zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen werkstress en een hoge werkdruk. Je creëert tevens een groter herstellingsvermogen. Zeker in de publieke sector; de zorg en het onderwijs, zouden managers en teams meer moeten focussen op werkplezier. Een hoge werkdruk is daar immers de norm. Starten met werkgeluk kan door continu inzicht te hebben in wat energie en plezier brengt op de werkvloer.

Personeelstekort in de Zorg

In de zorgsector heeft de hoge werkdruk (of het tekort aan werkplezier) vergaande gevolgen. Volgens recent onderzoek van FNV gaan 80.000 mensen per jaar weg uit de zorg. En dat tekort aan personeel heeft een flinke negatieve impact op de werkdruk en ontevredenheid. De balans tussen patiënttevredenheid en medewerkerstevredenheid is ontregeld. Tijd om problemen op een positieve en data-gedreven manier aan te pakken. Managers, maar óók medewerkers zelf, kunnen met continu inzicht in het stress- en geluksniveau van hun team(s) actie ondernemen.

Werkplezier & Stress realtime meten

Met de anonieme 15 seconden survey van 2DAYSMOOD krijg je inzicht in het niveau van werkplezier, op individueel, team-, en organisatieniveau. Daarnaast worden de redenen en drijfveren van betrokkenheid inzichtelijk. Als uitkomst van de online meting krijgen managers en teams inzicht in hun gezamenlijke niveau van bevlogenheid, tevredenheid, ontevredenheid en stress. Via onze slimme rapportages en persoonlijke realtime dashboards kun je trends analyseren en bijsturen. Vraag een demo of brochure aan.

Tips om werkgeluk te verbeteren

Contact met onze expert

”Geïnspireerd door de positieve psychologie is het mijn passie om organisaties te helpen om een fijnere werkomgeving en positievere cultuur te creëren. Op een innovatieve en moderne manier. Dus wil jij als organisatie aan de slag met betrokkenheid en werkgeluk dan ben je bij ons aan het juiste adres!”

Robin van der Meulen
robin@2daysmood.nl
+31 616 419 550

15 Drijfveren die impact hebben op werkgeluk

2DAYSMOOD heeft intensief onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In deze whitepaper lees je diverse tips en tricks voor een positievere werkomgeving.

Download whitepaper

3 Veelbelovende soft skills voor meer werkgeluk

De aanwezigheid van bepaalde soft skills bij medewerkers kan een grote rol spelen bij het ervaren van werkgeluk. Goed nieuws, want skills kun je trainen!

Lees blog

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator. Veel organisaties proberen strategieën te implementeren om…

Lees blog

Terugkeer van energie in de zorgsector door werkgeluk?

“…” Ten tweede heerst er een hoge werkdruk en veel werkstress binnen de zorg. Dit is met name te wijten aan onderbezetting door afwezigheid of ziekte, en een hoog personeelsverloop in combinatie met een zeer krappe arbeidsmarkt.

Lees blog

Demo stress en werkgeluk meting

 

[caldera_form id=”CF5971f957ddec3″]