2DAYSMOOD

Meer verbinding op de werkvloer 

Verbinding op de werkvloer is essentieel voor een succesvolle organisatie. Met name voor snelgroeiende organisaties is werknemersbetrokkenheid van belang. Hierbij wordt het namelijk steeds lastiger om te peilen wat er leeft onder de medewerkers.  Blue Current is een innovatief bedrijf en is in sneltempo gegroeid van 10 naar 50 medewerkers.

De organisatie levert slimme software, laadpunten en diensten die de transitie naar duurzaam vervoer versnellen voor zowel zakelijk als thuis. Binnen Blue Current wordt gedacht in oplossingen en de service naar de klant is van essentieel belang. Om goede klantgerichte service te leveren is tevreden personeel belangrijk. Lees hieronder hoe Sannah de Brouwer, Employee Experience Manager van Blue Current meer verbinding creëert op de werkvloer.

‘Work hard, maar also have fun!’

Blue Current meet het werkgeluk met de 2DAYSMOOD-softwaretool al sinds het team bestond uit slechts 10 medewerkers. De organisatie streeft continu naar een cultuur van verbondenheid waar medewerkers zich vrij voelen om zich te uiten. Met het doel om werkgeluk en vitaliteit binnen de organisatie te vergroten en te zorgen voor een goede werk-prive balans. Verbinding op de werkvloer staat bij Blue Current centraal!

Blue Current heeft werkgeluk hoog in het vaandel staan. De organisatie hecht veel waarde aan ‘work hard, maar also have fun!’. “Een startup is heel veel en er komt ook heel veel bij één persoon terecht. We moeten er wel voor zorgen dat men niet overloopt in het werk en dat je ook fun hebt in je werk en niet alleen hard aan het werk bent. Vandaar dat 2DAYSMOOD hier een perfecte uitkomst in is.”

Anoniem en snel de medewerkersmood meten 

Naarmate de organisatie groeit wordt het steeds relevanter dat medewerkers zich blijven uiten. Voorheen liepen er twee man langs de Blue Current medewerkers om het gesprek aan te gaan. Naarmate de organisatie groeit en er ook mensen zijn die thuiswerken wordt het steeds lastiger om te peilen wat er leeft. De software van 2DAYSMOOD biedt de optimale oplossing hiervoor. Hiermee kan een ieder anoniem en snel aangeven hoe het gaat. Dit geeft inzicht en handvaten om gericht actie te ondernemen.

2DAYSMOOD medewerkerstevredenheidonderzoek

 • Wekelijks continue verbeteren en groeien door actief te luisteren naar medewerkersfeedback.
  De uitslag van de 2DAYSMOOD-meting wordt bij Blue Current wekelijks met de medewerkers gedeeld. Blue Current geeft vervolgens ook direct aan hoe zij er vanuit de organisatie op inspelen. Indien uit de meting blijkt dat een bepaalde afdeling meer stress ervaart, geven zij bijvoorbeeld aan dat zij dat hebben opgemerkt en wat zij er die week aan gaan doen om het te verminderen. Mochten medewerkers echt ergens mee zitten, staat de deur altijd open bij HR om het te bespreken.
 • Brainstormsessie en uitgebreide kwartaalmeeting a.d.h.v. medewerkersfeedback en nulmeting.
  Blue Current heeft ieder kwartaal een meeting waarbij er dieper wordt ingegaan op de organisatiedoelen. Hierbij is de nulmeting uitgebreid besproken en opgevolgd met een brainstormsessie om de verbeterpunten aan te pakken.
 • Reminders op het koffiezetapparaat en in Teams voor ieders 15-seconden-feedback
  Blue Current wil niemand uitsluiten en blijft de collega’s regelmatig reminden om hun stem te laten horen. Dit geldt met name voor de parttimers die Blue Current als bijbaan hebben. Een reminder op het koffiezetapparaat of in Teams helpt om iedereen aan te sporen om de 2DAYSMOOD survey in te vullen.
 • Waardering uiten naar de medewerkers
  De softwaretool van 2DAYSMOOD helpt Blue Current om de medewerkers te laten zien dat ze een werkgever hebben die echt om hen geeft. Dit proberen ze zoveel mogelijk persoonlijk te zeggen, maar een onafhankelijke HR-tool waar een ieder zijn ei anoniem in kwijt kan, helpt hierbij.

Inzichten met 2DAYSMOOD

 • Realtime inzicht om direct op in te spelen
  Blue Current pakt problemen binnen de organisatie meteen aan. Realtime inzicht binnen de tool geeft handvaten om het probleem meteen aan te pakken.
  “ Zo gaf een medewerker aan dat het te veel werd en het heel druk was op de afdeling. Op basis daarvan hebben we meteen een aantal aanpassingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de werkdruk lager werd. Ik vond het mooi dat we daar ook gelijk op kunnen inspelen en met het hele bedrijf behandelen. Dat we wel echt naar de antwoorden kijken en daar ook gelijk op acteren als het in onze span of control ligt”
 • Verrassende uitkomsten
  Hoewel Blue Current vanuit het MT op de hoogte is van wat er speelt in het team, biedt de medewerkerstevredenheidsonderzoek toch altijd verrassende uitkomsten. “We vinden het altijd interessant als we een nulmeting, stemming- of eNPS-meting uitvoeren, dat er soms toch hele verrassende uitkomsten uitkomen. Dingen die je zelf niet had verwacht.”
 • Inzage trends
  De trends binnen Blue Current gaan met de werkzaamheden mee. Voornamelijk bij de customer happiness, de grootste groep. De trends gaan daarin mee met de bezetting en drukte.
 • Mogelijkheden voor terugkoppeling naar medewerkers
  Hoewel de 2DAYSMOOD-tool 100% anonimiteit garandeert, kan de admin van de tool er ook voor kiezen dat de medewerker zijn of haar naam vermeldt waardoor persoonlijke terugkoppeling gegeven kan worden.

Toegevoegde waarde 2DAYSMOOD

 • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid
  “Ik vind het heel erg fijn dat jullie zo bereikbaar zijn en ook persoonlijk. Dat jullie ook echt met de klant meedenken om te zorgen dat we de tool op de beste manier gebruiken. Dat vind ik echt van toegevoegde waarde.”
 • Kennisdelen met andere bedrijven
  Tijdens de laatste kick-off van 2022 organiseerde 2DAYSMOOD een kennisevent voor de HR-professionals om te delen en te inspireren. “Dat was heel interessant om ook andere bedrijven eens te horen, hoe zij ermee omgaan en met wat voor vragen zij zitten.”
 • Verrassend waardevolle modules
  “Vandaag keek ik weer naar de verschillende modules omdat wij opzoek zijn naar een enquête wat betreft de feedbackcyclus van de medewerkers en was ik weer verbaasd hoeveel modules erin zitten. En ook de on- en offboarding die we nog niet gebruiken terwijl dat super waardevol is voor medewerkers om in te vullen. Ik vind het top dat dit ook in de tool zit.”
 • Continue innovatie
  De software en service van 2DAYSMOOD wordt continue verbeterd. “Het is top dat jullie steeds aan het innoveren zijn in wat ook de klant vraagt”.
 • Ondersteuning
  De 2DAYSMOOD-softwaretool geeft ondanks snelle simpele metingen, een hoop data en inzicht in de stemming van de medewerkers. Dit wordt door 2DAYSMOOD ondersteunt door een team van betrokken accountmanagers, admin-trainingen, educatie, oefeningen, evenementen en een community.

Optimale inzet medewerkerstevredenheidonderzoek 3.0

In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is afdeling HR nu drukker dan ooit. Dit geldt ook voor Sannah. Hoe zorg je ervoor dat het medewerkerstevredenheidsonderzoek goed wordt ingezet en dat je hier niet alleen voor staat? Hoe zorg je voor verbinding op de werkvloer zodat arbeidskrapte niet in de weg komt te staan?

• Gedeelde verantwoordelijkheid binnen de organisatie
Het overdragen van de verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat meerdere mensen betrokken zijn. Hierdoor sta je er niet alleen voor en kijk je er met z’n allen naar. De admin-trainingen van 2DAYSMOOD zijn ideaal om nieuwe collega’s of beheerders van de tool mee te nemen in de velen mogelijkheden die de tool te bieden heeft.
• Intrinsieke motivatie vanuit HR-professional
Het enthousiasme van Sannah inspireert ook de anderen om de pulse survey van 2DAYSMOOD in te vullen: “Het allerbelangrijkste is dat je er zelf helemaal achter staat, het zelf promoot en het ook zelf invult. Dat je echt zelf intrinsiek gemotiveerd bent om het vanuit jouw rol, als HR-professional, te implementeren. Dan hoef je niet heel het MT of FT mee te hebben. Als je zelf geïnspireerd, enthousiast en gemotiveerd bent, draagt je dat over op de rest”.

Wil jij net als Blue Current ook meer verbinding op de werkvloer en werknemersbetrokkenheid creëren?Met 2DAYSMOOD meet je snel, simpel en innovatief hoe het met medewerkers gaat. Meer informatie? Kijk snel hoe het werkt!

robin gerritsen, 2daysmood
jeannette kool, 2daysmood
jeroen kuiper, 2daysmood
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD
rianne klemann, 2daysmood
jan herman, 2daysmood
emma sluman, 2daysmood
simon klopt, 2daysmood
ina haverhals, 2daysmood
inge beckers, 2daysmood

Tevreden medewerkers en tevreden klanten

Deze (HR) managers gebruiken 2DAYSMOOD en maken echt impact!

Hoe? Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!

jan herman, 2daysmood

Jan-Herman Hanskamp

HR directeur, Rotra Groep
”2DAYSMOOD is echt waardevol. Je kunt namelijk continu inzicht krijgen in je bedrijfscultuur, doelgericht feedback ophalen en trends inzien.”
emma sluman, 2daysmood

Emma Sluman

Projectleider duurzame inzetbaarheid, ProRail
“Nu we 2DAYSMOOD wekelijks inzetten, krijgen we meer grip op onze cultuur. Zoals de beleving van werkdruk en drijfveren van medewerkers.”
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD

Rita Blankenberg

HR Business Partner Digital, Gemeente Alphen a/d Rijn
“De look en feel is happy en de data is bruikbaar, zoals de continue feedback en uitsplitsing in teams. Kortom, je kunt gericht verbeteren.”
robin gerritsen, 2daysmood

Robin Gerritsen

Directeur Recruitment, Tempo-Team (Randstad)
“Ten eerste is het aantal gelukkige werknemers is in 5 maanden gestegen van 66% naar 80%. Ten tweede blijven we een positieve trend zien!”

Innovatieve Organisaties
Werken met 2DAYSMOOD

4,4 reviews
circle-section

Neem contact op voor gratis advies, een demo of quickscan!

Altijd het medewerkersonderzoek dat bij je past.

Wil jij werkgeluk in je teams verhogen? Feedback verzamelen over een specifiek onderwerp? Stress in real-time monitoren? Of heb je een nulmeting nodig om de drijfveren van je cultuur te bepalen?

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

 • Onze expertise, ervaring en energie!
 • Een demo van de tool
 • Advies over toepassing in jouw organisatie
 • Mogelijkheid om gratis uit te proberen

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Martin Meulenkamp

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Martin
Cookies op 2DAYSMOOD
Wij en derden gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies voor statistische, voorkeur en marketing doeleinden. Google Analytics cookies zijn geanonimiseerd. Je kan je voorkeuren wijzigen door op ‘Verander opties’ te klikken. Door op ‘Accepteren’ te klikken accepteer je het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacy-statement.
Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
Voorkeur
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.
Statische
Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.
Marketing
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
Verander opties