2DAYSMOOD
2DAYSMOOD-team-bevlogenheid

Welkom geluksambassadeur!

Hier vind je veelgestelde vragen (FAQ) over 2DAYSMOOD

Bij de start van 2DAYSMOOD of tijdens het onderzoek zul je vragen hebben, of krijgen van medewerkers. Gelukkig hebben wij op bijna alles een antwoord! 🙂

Wil je weten hoe je moet starten met 2DAYSMOOD? Neem dan een kijkje bij dit stappenplan!

circle-section

Over 2DAYSMOOD

Wie is 2DAYSMOOD?

2DAYSMOOD is eigenaar van een snelle en simpele enquête voor het meten van stemmingen en drijfveren. Als partner van jouw organisatie zorgt 2DAYSMOOD voor de uitvoering hiervan. Meer informatie over 2DAYSMOOD vind je op onze over ons pagina.

Zijn er best practices van andere organisaties met 2DAYSMOOD?

2DAYSMOOD werkt met vele organisaties, groot en klein, in diverse sectoren en landen. Wij staan in nauw contact met ze, en leren van hun ervaringen en behoeften. Op deze manier optimaliseren we onze software en inspireren we nieuwe klanten.

Via deze klantverhalen en enkele interviews lees je vanuit het perspectief van directeuren, HR managers, teamleiders en partners hoe 2DAYSMOOD hen helpt bij het creëren van het best mogelijke werkklimaat in organisaties.

Welke wetenschappelijke onderbouwing heeft de meetmethode?

Het meten van de stemming is gebaseerd op het wetenschappelijk model van de Amerikaanse psycholoog Russels ‘The Circumplex Model of Emotional Classification’. Het 2DAYSMOOD Employee Happiness model voor het meten van de drijfveren is gebaseerd op een uitgebreid literatuuronderzoek, bestaande MTO/MBO’s en jarenlange HR en organisatiepsychologie expertise in het 2DAYSMOOD team. Beide onderdelen zijn daarnaast in samenwerking met de Universiteit van Utrecht gevalideerd op volledigheid en de toepasbaarheid voor de (internationale) werkomgeving. Download hier onze whitepaper over de wetenschappelijke methode van 2DAYSMOOD voor meer uitleg.

TIP!

WIL JE WETEN HOE EN WAAROM ANDERE LEIDERS IN ORGANISATIE MET ONS AAN DE SLAG GAAN? WE KOPPELEN JE GRAAG…

Implementeren van 2DAYSMOOD

Hoe snel kan de implementatie van 2DAYSMOOD starten?

We begrijpen dat als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor 2DAYSMOOD, je ook graag snel wilt starten. Dit is geen probleem! Vaak zijn we binnen 2 weken uitgerold. Het enige wat wij van jullie vragen is om intern goed uit te communiceren wat het doel en intentie is van de start met 2DAYSMOOD (duidelijke introductie en verwachtingen) voordat wij ons welkomstbericht en eerste enquête eruit sturen. Om een succesvolle implementatie te garanderen hebben wij een stappenplan voor een succesvolle implementatie opgesteld.

Hoe kan ik medewerkers het beste voorbereiden op de enquête?
Zijn er tools die mij helpen bij het implementeren van 2DAYSMOOD?

We hebben handleidingen, templates, video tutorials en stappenplannen ter beschikking. Deze worden gedeeld bij de start met 2DAYSMOOD. Je kunt ze alsnog opvragen via [email protected]. Onze handleidingen zijn te allen tijde beschikbaar via onze Hulp & Educatie omgeving (inloggen in 2DAYSMOOD).

TIP!

WIL JE GEWOON EVEN SPARREN OVER HET METEN? NEEM DAN CONTACT OP MET ONZE EXPERT (ZIE CONTACT ONDERAAN).

Privacy en Anonimiteit

Hoe anoniem is de 2DAYSMOOD enquête?

De enquête is 100% anoniem en veilig. Dat betekent dat antwoorden niet tot een individu herleidbaar zijn. Let wel: de resultaten worden op afdeling of teamniveau getoond, ook de open (stemming) antwoorden. Met eerlijke feedback komen we tot betere discussies en een (nog) fijnere, inspirerende werkomgeving.

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

De tool slaat de gegevens anoniem op. De data wordt verwerkt en beschikbaar gesteld voor analyse. De data zal nooit tot één individu herleid kunnen worden. Er moeten minimaal 5 medewerkers in een groep zitten voor analyse. Wel worden jouw gegevens bij elkaar gehouden voor jouw persoonlijke dashboard.

Heeft mijn leidinggevende inzicht in de antwoorden die ik geef?

In 90% van de gevallen kiezen bedrijven ervoor om leidinggevenden toegang te geven tot de team resultaten.  Jouw leidinggevende zal nooit inzicht hebben in jouw individuele antwoorden, maar krijgt wel op teamniveau te zien wat de stemmingpercentages, tevredenheidsscores en open antwoorden zijn.

Heb ik inzicht in andermans resultaten?

Nee, je hebt geen inzicht in andermans persoonlijke, individuele antwoorden. Wel kun je via het weekrapport elke maandagochtend het resultaat van de verzamelde stemmingen binnen jouw team zien, als tenminste 5 (tenzij door jouw organisatie anders bepaalt)  deelnemers hebben geantwoord.

Zijn antwoorden ook niet door de filteropties te herleiden tot een individu?

Nee, dit is niet mogelijk. Antwoorden zijn nooit te herleiden tot één specifiek individu. Zodra een mogelijk overgebleven antwoordgroep te klein is wordt er geen data getoond.

Welke data zie ik in het weekrapport? Kunnen teams ook elkaars data zien?

Medewerkers zien in het wekelijks stemmingsrapport het eigen team én de gehele organisatie als groep.

Afhankelijk van de voorkeurskeuze van de organisatie, kunnen medewerkers met een 2DAYSMOOD manager rol of medewerker rol meer toegang krijgen. Ze krijgen dan inzicht in resultaten van alle teams, tussenliggende organisatielagen en de organisatie als gehele groep. Dit is door de interne 2DAYSMOOD beheerder in te stellen via ‘instellingen’ in de administrator omgeving.

TIP!

COMPLEXE VRAGEN VANUIT IT/SECURITY VAN JE ORGANISATIE? WE LATEN ONZE IT EXPERT GRAAG MET DIE VAN JOU KLETSEN! (CONTACT ONDERAAN)

Deelname aan de enquête

Hoe draagt deelname bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling?

Door antwoord te geven op de stellingen die de 2DAYSMOOD enquête stelt, krijg jij snel en simpel inzicht in jouw stemming en persoonlijk leiderschap. Dit kan input geven voor je ontwikkelingsgesprek of eigen reflectie, en inzicht in hoe je tegenover bepaalde zaken staat. Als je graag actie en verantwoordelijkheid wilt nemen voor je eigen plezier op het werk, dan biedt het persoonlijk dashboard je tips en oefeningen via de E-learning omgeving.

Ben ik verplicht deel te nemen aan de 2DAYSMOOD enquête?

Nee, je bent zeker niet verplicht deel te nemen aan de enquête. Het is een gebruiksvriendelijke en betrouwbare tool, die je ook zelfinzicht biedt. We willen graag met elkaar werken aan verbeteren van de stemming, betrokkenheid en werkplezier, daar is jouw input ook belangrijk voor.

Als ik niet wil deelnemen, is dat voor mijn leidinggevende te herleiden?

Nee, leidinggevenden kunnen niet zien wie wel en wie niet hebben deelgenomen. Zij kunnen wel zien hoeveel mensen hebben meegedaan aan de enquête, door middel van een antwoordpercentage.

Hoe kan ik mijn deelname stoppen?

Je kunt op elk moment je deelname stoppen. Bij iedere uitnodiging voor het meedoen aan een enquête of het ontvangen van een report van 2DAYSMOOD, heb je de mogelijkheid om je uit te schrijven.

Als ik mijn deelname stop, hoelang wordt mijn data dan bewaard?

De persoonsgegevens die nodig zijn om de 2DAYSMOOD enquête te doen, worden standaard tot 4 maanden na de overeenkomst van 2DAYSMOOD met de werkgever bewaard. Hier wordt alleen van afgeweken wanneer er expliciet een andere bewaartermijn met de werkgever is overeengekomen.

Ik heb me afgemeld voor deelname. Hoe kan ik me toch weer aanmelden?

Je kunt je op ieder moment weer aanmelden. Graag zelfs! Volg dit stappenplan om jouw account zelf weer te activeren. Lukt het niet? Neem contact op met de 2DAYSMOOD beheerder(s) in je organisatie. Zij zorgen ervoor dat jouw account weer wordt geactiveerd.

Ik ben nieuw in dienst. Wanneer kan ik de eerste enquête ontvangen?

De 2DAYSMOOD beheerder binnen jouw organisatie kan nieuwe medewerkers in het systeem aanmelden. Vraag dit dan ook na bij je HR contactpersoon.

Van welk team ben ik onderdeel in de rapportages?

In bijna alle gevallen is dit de organisatiestructuur en teamindeling van je organisatie. Zo zijn de gegevens namelijk ingeladen in onze structuur. Mocht dit nog niet duidelijk zijn, neem dan contact op met de 2DAYSMOOD beheerder in je organisatie om het te checken.

Moeten deelnemers software installeren om de enquête te beantwoorden of het dashboard en de rapporten te bekijken?

Nee, het is niet nodig om software te installeren op je laptop/desktop. Via e-mail ontvangen deelnemers een persoonlijke uitnodiging om een ​​enquête te beantwoorden of het laatste rapport te bekijken. Deze uitnodiging bevat een link die een week geldig is. Als de uitnodiging is verlopen en je wil de data bekijken, kun je altijd inloggen in het dashboard via de login knop op onze website.

Wil je de enquête via je smartphone invullen en een pushbericht ontvangen? Dan is het slim de handige app van 2DAYSMOOD te downloaden in de appstore. Via de app kun je ook bij je dashboards. In deze app installatiehandleiding vind je meer informatie.

Activeren en Inloggen

Hoe activeer ik mijn eigen 2DAYSMOOD account?

Ga naar https://2daysmood.eu/app/vue/login en klik op de button ‘Activeer account’. Je gaat nu naar een login pagina, klik hier op de link ‘account activeren’. Vul in het nieuwe scherm het mailadres in waarop je onze e-mail ontvangt. Maak een wachtwoord aan om je 2DAYSMOOD account te activeren. Je kunt in het vervolg altijd inloggen via www.2daysmood.com.

Is het activeren van een account een vereiste om deel te nemen?

Nee, het activeren van een account is geen vereiste om enquêtes te ontvangen. Je ontvangt deze altijd per e-mail of app. Het is dus optioneel om je eigen 2DAYSMOOD account te activeren. Het is natuurlijk wel handig, want hiermee kun jij de wekelijkse stemmingspercentages van jou en je team bekijken in het online dashboard of persoonlijk dashboard wanneer je maar wilt.

Kan ik ook inloggen op mijn persoonlijk dashboard vanaf mijn werkcomputer?

Jazeker, je kunt te allen tijde inloggen via de inlog button op www.2daysmood.com.

Kan ik ook inloggen op mijn persoonlijk dashboard vanaf mijn werktelefoon?

Jazeker, je kunt inloggen vanaf jouw werk-mobiel. Download hiervoor de 2DAYSMOOD app in de Android of Apple App Store. Na eenmalig registreren kun je gemakkelijk via je telefoon in jouw dashboard en/of rapporten komen. In deze app installatiehandleiding vind je meer informatie.

Invullen van de enquête

Wat heb ik eraan om de enquête van 2DAYSMOOD in te vullen?

Jouw antwoorden vormen de basis voor acties en verbeteringen. Zowel op organisatieniveau als op teamniveau. Hiervoor is het noodzakelijk dat er voldoende antwoorden zijn (minimaal 5, tenzij door jouw organisatie anders bepaalt), anders wordt er geen resultaat getoond. Je antwoord is natuurlijk nog wél waardevol voor inzichten op organisatieniveau.

Heeft het zin om de enquête in te vullen als ik in een klein team zit?

Het heeft zeker zin om de enquête in te vullen, ook als je in een klein team zit. Jouw resultaten geven je inzicht in je eigen stemming, betrokkenheid en drijfveren én tellen mee in het organisatie-brede inzicht.

Mijn team is kleiner dan vijf personen, hoe werkt dat?

Jouw team zal geen team dashboard tonen, omdat je minder dan 5 personen in je team hebt. (Dit aantal is noodzakelijk om de anonimiteit te waarborgen). Wel heeft ieder teamlid inzicht in zijn of haar eigen persoonlijk dashboard (mits dit is geactiveerd door de organisatie). Ook telt je feedback mee in de resultaten van de gehele organisatie, die data zul je zien in je dashboard (mits die toegang is verleend door je organisatie). Deelname loont dus zeker, ook al is je team kleiner dan 5 personen.

Ontvang ik het team stemmingsrapport als ik de enquête zelf niet invul?

Als je je niet hebt uitgeschreven, dan heb je inzicht in het team dashboard.

Ik heb mijn antwoord van vandaag verkeerd ingevuld, kan ik nog terug?

Indien de enquête is ingevuld en gesloten, is het niet meer mogelijk het antwoord te wijzigen. Gedurende de enquête is het wel mogelijk terug te gaan via de terug knop linksboven, en het antwoord te wijzigen.

Als ik niet werk op de dag van de enquête, kan ik deze dan later invullen?

Als je toevallig niet werkt op de dag van de enquête, kun je deze gerust een andere dag van die week invullen, wanneer je wel aan het werk bent.

Als ik op vakantie ben, kan ik de enquête dan later invullen?

Je kunt op elk moment instappen in de 2DAYSMOOD enquête en (weer) meedoen. Je kunt een aantal weken overslaan. Wanneer je deelneemt aan een enquête die meerdere weken duurt, dan krijg je in de laatste week alle openstaande vragen om ‘je eventuele achterstand’ in te lopen. Je stemming telt dan wel alleen mee voor de week waarin je hem invult. Bij eenmalige enquetes is het niet mogelijk om je antwoorden alsnog in te vullen.

Ik zit in een zelfsturend team. Hoe moet ik vragen over mijn 'directe manager’ of 'leidinggevende' duiden?

Als de enquête net is gestart, definieer je als team hoe je deze vragen beantwoordt. Als er geen directe manager of persoon met de rol van manager of leidinggevende in het team is, kun je besluiten het te interpreteren als ‘mijn collega’s’. Omdat jullie allemaal gelijk verantwoordelijk zijn voor de taken en verantwoordelijkheden die een manager of leidinggevende van het team ook zou hebben.

Als meerdere enquêtes in dezelfde week worden uitgestuurd, krijgen werknemers dan meerdere e-mails per week?

Je kunt niet meerdere enquêtes op dezelfde dag activeren. Maar je zou bijvoorbeeld een enquête voor maandag en woensdag kunnen activeren. Dit zou betekenen dat werknemers twee enquêtes in één week ontvangen. Indien medewerkers in beide doelgroepen zitten. Als beide enquêtes een stemmingsvraag bevatten tellen deze twee stemmingen samen mee in het weekrapport van het team.

Invullen van de stemmingsvraag

Mijn stemming/emotie zit er niet tussen, wat moet ik invullen?

Er is een button zichtbaar in de eerste stap van de enquête onder de 8 getoonde emoties. Hier worden meerdere opties voor emotie weergegeven of kun je je gevoel in één woord omschrijven. Ook heb je bij de laatste stap van de enquête, de afsluitende cartoon of quote, de mogelijkheid om uitleg te geven bij je stemming als je dat wil. Hier zie je een button rechts bovenin.

Bij het beantwoorden van de stemmingsvraag heb ik gekozen voor 'mijn stemming zit er niet tussen'. Waar vind ik de gekozen stemming terug?

De stemmingen die je in een lijst ziet na het klikken op ‘heb je jouw stemming niet kunnen vinden’ zijn in te delen in dezelfde kwadranten van ons stemmingsmodel als de 8 basis emoties. Ons model is namelijk gebaseerd op Russell’s circumplex model of emotional classification (wetenschappelijke model), en bestaat oorspronkelijk uit dezelfde emoties als in deze lijst. In ons model zie je een gesimplificeerde versie (8 emoties), maar er zijn dus meerdere emoties te kiezen binnen de kwadranten. Op die manier telt je input wel mee als je een andere stemming dan onze 8 uit de lijst kiest.

Als je je eigen stemming verwoordt in het open tekstvak, wordt je stemming als neutraal ingedeeld en valt deze dus niet binnen een van de kwadranten. Deze input wordt gebruikt als feedback voor de organisatiepsychologen binnen 2DAYSMOOD om het model te verbeteren.

Ik vind het moeilijk mijn stemming onder te brengen in één emotie, wat moet ik invullen?

Het is heel begrijpelijk dat het in het begin moeilijk is om je stemming weer te geven in slechts één emotie. Misschien heb je nog niet eerder stilgestaan bij hoe je je voelt op het werk en moet je eerst bekend raken met je emoties. Ook kan het zijn dat je meerdere emoties tegelijkertijd voelt. Misschien ben je heel erg moe, maar geeft het werk je juist weer energie. Alleen al stilstaan bij deze interne discussie zorgt ervoor dat je je emoties beter leert kennen en begrijpen.

Probeer uiteindelijk toch een bewuste keuze te maken. Zoom eens uit en kies bijvoorbeeld de emotie die het meest overheerst deze week of waarover je graag met je team in gesprek zou willen gaan.

Ik vul mijn stemming één dag per week in, is dat geen momentopname?

Omdat jij en je collega’s regelmatig jullie stemming invullen, zal deze zich uiteindelijk altijd middelen tot een algehele stemmingstrend over tijd. Momentopnames zoals het weekrapport – met de stemming van die specifieke week – kun je zo gemakkelijker vergelijken met de algemene trend over tijd. Opvallende uitschieters en mogelijke oorzaken kun je direct detecteren en daarvan kun je weer leren. Zie het weekrapport dus als een leermoment, en focus je vooral op de algemene stemmingstrend binnen jullie team.

Ook kun je met het team afspreken dat iedereen zijn/haar algemene stemming van die week invult, in plaats van de stemming van die dag. Zo zijn de stemmingsresultaten in het weekrapport automatisch ook minder afhankelijk van momentopnames.

Wil je toch graag vaker stemming meten? Dan kun je altijd de frequentie van de stemmingsvraag verhogen.

Moet ik mijn privéomstandigheden meenemen in mijn stemming?

Privéomstandigheden kunnen invloed hebben op hoe jij je voelt op je werk, maar kunnen indirect ook invloed hebben op hoe collega’s zich voelen. Emoties zijn immers aanstekelijk. Het is dus altijd goed om je gevoel bespreekbaar te maken. Je hoeft je gevoel dus niet te scheiden. Vul eerlijk in hoe jij je op dat moment voelt. Is het privé gerelateerd? Dan kun je dit ook altijd als notitie meegeven via het open tekstvlak ‘wil je uitleggen waarom jij je zo voelt’ in een van de volgende stappen in de enquête. Het is goed om als team, leidinggevende of HR manager een open cultuur te creëren waarin jij en je collega’s open durven en kunnen zijn. Iets kan wel privé zijn, maar de stemming van één collega kan ook andere collega’s aansteken. Als je dit niet bespreekbaar maakt of oplost met elkaar, kan dit uiteindelijk leiden tot meer ontevredenheid of zelfs stress.

Kan ik mijn gekozen stemming toelichten?

Ja, je kunt altijd je emotie toelichten. Vaak kiezen bedrijven ervoor om dit als verdiepende vraag te stellen na het kiezen van de emotie. Zo niet dan vind je bij de cartoon of quote (de laatste stap in de enquête) een open tekst vlak ‘wil je uitleggen waarom jij je zo voelt?’. Hier kun je de reden voor je gevoel nader verklaren. Deze feedback zal anoniem, onder andere in een woordwolk, getoond worden in het online dashboard van het team.

Resultaten interpreteren

Hoe kan ik de resultaten het beste aflezen?

Een essentiële vraag! We begrijpen dat dit lastig kan zijn. Wat betekent bijvoorbeeld 25% stress? Lees ons kennisdocument ‘Van data naar interpretatie naar strategische acties’ om te begrijpen hoe jij de resultaten kunt interpreteren en inzetten.

Hoe kan ik het beste anticiperen of reageren op slechte scores?

Geen enkele score is ‘fout’. Scores geven een signaal voor waar aandacht nodig is. Iedereen is verantwoordelijk dus deel je resultaten met het team, en wellicht met andere teams, leidinggevende of HR om gezamenlijk te bepalen wat er nodig is en wat er gedaan kan worden om een positievere score te krijgen.

Hoef ik niks te doen als onze scores positief zijn?

Ga zo door! Complimenteer het team, vier het samen en wees trots. Ook positieve scores zijn waardevol om te benoemen. Door te benadrukken dat de scores in je team goed zijn, wakker je weer meer positieve emoties aan. Blijf ondertussen inzicht houden en dit bespreekbaar maken om positieve scores te behouden. Waarom scoren jullie positief? Kun je dit delen met andere teams?

Welke drijfveren zijn het belangrijkste?

Drijfveren waarvan de mate van tevredenheid (huidige situatie) en mate van belangrijkheid (gewenste situatie) ver uit elkaar liggen, zijn belangrijke drijfveren. Hier valt namelijk de meeste (positieve) verandering te behalen. Daarnaast, scoort de mate van belangrijkheid dicht bij de 5? Dan is dit een drijfveer die volgens de medewerkers veel impact heeft op het werkplezier en de betrokkenheid. Geef hier altijd aandacht aan!

Participatie en Antwoordpercentage

Hoe kan ik het gebruik van de tool stimuleren bij medewerkers?

Terugkoppeling is de sleutel tot succes! Ook het zichtbaar maken van 2DAYSMOOD binnen de organisatie is belangrijk. Dit kan op een ludieke manier via stressballen of gebakjes met 2DAYSMOOD smileys erop of het duidelijk koppelen van een genomen actie aan de inzichten uit 2DAYSMOOD, zodat de medewerkers zien dat er naar hun feedback geluisterd wordt.

Hoe kan ik medewerkers enthousiasmeren om mee te doen aan de enquête?

Maak duidelijk waarom jij als directeur, HR of teamleider het belangrijk vindt en wat je intentie is wanneer de resultaten zijn verzameld. Vanaf het moment van starten met de metingen is het cruciaal dat er opvolging plaatsvindt. Bespreek de inzichten (op teamniveau), stel een eigen actieplan op en maak medewerkers medeverantwoordelijk. Lees onze handleiding ‘Hoe implementeer je 2DAYSMOOD succesvol in teams’ voor tips.

Ik zie een verschillend antwoordpercentage in mijn weekrapport en de heatmap, hoe kan dit?

Op maandagochtend tussen 7:00-11:00 wordt het wekelijks rapport om de 30 minuten ververst. Hiermee is het weekrapport niet live. Het online dashboard toont wel altijd in realtime de resultaten, hiermee kan het voorkomen dat de data in het maandag weekrapport afwijkt van het online dashboard.

Persoonlijk dashboard

Waarom heb ik een persoonlijk dashboard?

Het is onze missie om iedereen binnen een organisatie – medewerkers, teams, managers, leiderschapsteam, HR – te inspireren om de verantwoordelijkheid te nemen voor een positief en betrokken werkklimaat. Het persoonlijk dashboard ondersteunt jou bij het nemen van die verantwoordelijkheid voor jouw eigen geluk en betrokkenheid op het werk. Iedere medewerker heeft toegang tot zijn/haar persoonlijke dashboard.

Waarom wordt mij gevraagd hoe ik me voel tijdens werk als ik het dashboard inkom?

Het doel van deze vraag is om jou de gelegenheid te geven om je stemming op het werk vast te houden en uit te leggen. Deze vraag voegt waarde toe aan de stemmingsvraag in de reguliere enquête. In het persoonlijke dashboard bestaat namelijk de mogelijkheid om meer dan één emotie te kiezen.

Daarnaast kun je de redenen voor jouw stemming aangeven. Door deze gedetailleerde antwoorden in de loop van de tijd te volgen, wordt bewustzijn gecreëerd en kan je herkennen welke redenen voor je stemming eventueel gewijzigd, aangesproken en/of met je manager besproken moeten worden. Het beantwoorden van de vraag naar je stemming op het werk in het persoonlijke dashboard is optioneel. Wanneer deze niet wordt beantwoord, dan is de analyse in het persoonlijke dashboard gebaseerd op de antwoorden uit de reguliere enquête.

Wanneer en hoe kan ik toegang krijgen tot het dashboard?

Het persoonlijke dashboard is altijd toegankelijk. Toegang tot het dashboard gaat via een link in het wekelijkse rapport of via de login mogelijkheid in het online dashboard. Wanneer je het persoonlijke dashboard voor de eerste keer opent wordt er gevraagd een gebruikersnaam en een wachtwoord aan te maken.

Wie heeft toegang tot mijn persoonlijke dashboard?

Alleen jij hebt toegang tot je persoonlijke dashboard. Natuurlijk ben je vrij om het dashboard te delen met collega’s en/of leidinggevenden, maar als je het dashboard niet wilt delen, dan is het persoonlijke dashboard alleen voor eigen gebruik.

Instellingen van enquêtes

Welke enquête kan ik het beste activeren, hoe maak ik een keuze?

Maak gebruik van de nulmeting om te ontdekken welke inhoudelijke drijfveren verdere aandacht vereisen. Meer inzicht kan helpen de juiste interventies en acties te ondernemen, bedenk of en welke enquêtevragen jou de informatie zullen geven die je nodig denkt te hebben voor effectieve opvolging. Stel alleen vragen die volgens jou nuttig zijn of passen bij de werksituatie.

Het is ook een keuze om tijdelijk geen stemming of verdiepende enquête uit te sturen, bijvoorbeeld tijdens een vakantieperiode. Soms kan een pauze ook welkom zijn en de toekomstige deelname weer een impuls geven!

Het halfjaarlijks uitzetten van een nulmeting om de status quo en veranderingen in beeld te brengen, in combinatie met elk kwartaal een eNPS vraag, is ook een goede strategie zijn. Zolang er maar een strategie is, en medewerkers op de hoogte zijn.

Hoe kun je je voorkeurstaal aanpassen?

Medewerkers kunnen zelf hun voorkeurstaal aanpassen via het persoonlijk dashboard en via het wekelijkse rapport. Bij gebruikersinstellingen (rechtsboven). De beheerder kan dit ook doen in de administrator omgeving.

Wij hebben medewerkers/kantoren in verschillende tijdzones, kan ik hier op inspelen?

Ja, er zijn verschillende manieren om hier rekening mee te houden.

  • Optie 1: je kiest een tijdstip uit voor het versturen van de enquête die voor elke tijdzone geschikt is.
  • Optie 2; je deelt de organisatiestructuur in op basis van de tijdzones (grouplevel 1). Enquêtes kunnen dan makkelijk voor de verschillende groepen ingesteld worden, op andere tijdstippen. Indien het een nulmeting betreft nodig kan 2DAYSMOOD de resultaten na afloop samenvoegen, zodat het in één heatmap te vergelijken is.
  • Optie 3: we creëren verschillende bedrijfsaccounts voor elke tijdzone. Deze bedrijfsaccounts komen dan onder één moederaccount te hangen. Voordeel: elk account heeft zijn eigen tijdzone waar rekening mee gehouden worden, dus je hoeft niet zelf te berekenen wat het juiste tijdstip van verzenden is. Nadeel: je kunt alleen de nulmeting resultaten op geaggregeerd niveau zien.
Kan ik ook medewerkers uit een groep verwijderen of toevoegen tijdens het instellen van een enquête?

Ja, tijdens het instellen van een enquête kan de gewenste groep medewerkers geselecteerd worden. Dit kan door een bepaalde afdeling of team te selecteren en/of door individuele mailadressen te selecteren. Ook als een enquête al loopt kan de gedefinieerde groep aangepast worden via de ‘aanpassen’ knop in de enquêtelijst.

Waarom kan ik geen account verwijderen?

Om historische data te bewaren voor analyses in het dashboard. De medewerker is in zijn werkzame periode onderdeel geweest van het bedrijf en daarmee onderdeel van de inzichten. Ook wil het voorkomen dat medewerkers zich uitschrijven en daarna besluiten weer mee te willen doen. Het account kan dan makkelijk weer geactiveerd worden.

Kan ik een lopende enquête nog aanpassen?

Ja, via de ‘aanpassen’ knop in de enquête lijst kunnen lopende enquêtes aangepast worden. Het is mogelijk de frequentie, enquête dag, tijdstip en geselecteerde groep aan te passen. Je kunt ook vragen toevoegen aan een enquête. Het verwijderen van vragen in een lopende enquête heeft invloed op de looptijd en kan problemen geven. Raadpleeg in dit geval een 2DAYSMOOD expert via [email protected]

Kan ik mijn eigen cartoons uitkiezen?

Wij hebben een bibliotheek van cartoons, je kunt één of meerdere cartoonaanbieders selecteren via het administrator gedeelte. Je kunt er ook voor kiezen je eigen cartoons, video’s of afbeeldingen te uploaden en te tonen in de enquête. Dit maakt het leuk en persoonlijk!

Als ik een lopende enquête 'stop', is de recent uitgestuurde enquête dan nog wel die week geldig?

Nee, zodra er op stop geklikt wordt, kunnen gebruikers geen antwoord meer geven op de uitstaande enquête. Dus stel dat er een stemmingsenquête zonder einddatum loopt op elke dinsdag, en je wilt een andere enquête module instellen voor de eerstvolgende dinsdag. Dan kun je het beste de dag voor de nieuwe stemmingsenquête eruit gaat (maandag) de stemmingsenquête op ‘stop’ zetten en de nieuwe enquête module instellen voor de dag erna.

Foutmeldingen en Blokkades

De e-mails van 2DAYSMOOD komen niet aan of belanden in de box ongewenste mail. Wat kan ik hieraan doen?

Het is belangrijk dat, afhankelijk van de reden, actie ondernomen wordt om te zorgen dat jullie antwoordpercentage representatief is en medewerkers die foutief geen enquetes ontvangen deze weer ontvangen.

  1. Is de medewerker uit dienst? Wijzig de status in het account van de gebruiker aan van ‘actief’ naar ‘gesloten’. Hiermee telt deze gebruiker niet meer mee in het antwoordpercentage.
  2. Zit er een typefout in het mailadres? Wijzig de status van dit account van ‘actief’ naar ‘gesloten’ en voeg de nieuwe gebruiker handmatig opnieuw toe via gebruikers > gebruikers toevoegen.
  3. Is de medewerker net nieuw in dienst, en was zijn mailaccount intern nog niet geactiveerd ten tijde van het inladen in het 2DAYSMOOD systeem? Hierdoor kon het welkomstbericht nergens aankomen en blokkeert hij het mailadres. Stuur een mail naar [email protected] dan verwijderen wij de blokkade.
  4. Een gebruiker kan geblokkeerd zijn omdat hij/zij @2daysmood.nl als spam gemarkeerd heeft. Vraag de gebruiker of hij of zij definitief niet meer mee wilt doen aan de enquêtes. Zo ja, zet het account van deze persoon op status ‘gesloten’. Heb je de medewerker kunnen overtuigen van de waarde van zijn feedback en wil hij weer meedoen? Stuur dan een email met het mailadres naar [email protected]. Wij zullen de blokkade verwijderen.
Gebruikers kunnen niet in hun dashboard komen, hoe kan dit?

Het weekrapport op maandag biedt een tijdelijke link, die één week geldig is. Via oudere rapporten kom je niet rechtstreeks in het dashboard. Je kunt altijd inloggen via de inlog button op www.2daysmood.com.

Gebruikers zien geen data, hoe kan dit?

Kijk of de tijdperiode goed staat ingesteld. Staat er ‘te weinig antwoorden om anonimiteit te kunnen waarborgen’? Dan betekent het dat er in de geselecteerde periode minder dan 5 antwoorden zijn gegeven door unieke gebruikers. Vergroot de tijdperiode en moedig medewerkers/collega’s aan de metingen in te vullen.

Tijdens de installatie van de mobiele app ontvang ik geen verificatiecode, hoe kan dit?

Het is noodzakelijk dat je registreert met je werkmail. Tenzij jouw organisatie je gevraagd heeft of jouw privé mail of telefoonnummer te gebruiken. Ontvang je dan nog steeds niks? Stuur een mail naar [email protected].

Mijn account is geblokkeerd bij het inloggen, wat nu?

Na 5 keer een verkeerd wachtwoord in voeren wordt je account automatisch geblokkeerd. Stuur een mail aan [email protected] om je account te laten deblokkeren.

Er zijn meerdere stemmingen gekozen (meerdere antwoorden gegeven) dan het antwoordpercentage in het weekrapport laat zien. Hoe kan dit?

Als er meer dan 1 enquête heeft gelopen kunnen gebruikers 2x een emotie hebben gekozen, hierdoor lijken er meerdere emoties gekozen dan mogelijk is met het antwoordpercentage.

Data- en Systeembeveiliging

Voldoen jullie aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Nederlandse wetgeving?

Ja, we houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en ook aan de Nederlandse wetgeving. We hebben externe beoordelingen om ervoor te zorgen dat we aan de normen voldoen.

Hoe goed is de enquête van 2DAYSMOOD beveiligd?

Gebruikers krijgen via e-mail of SMS een unieke link die een week geldig is om deel te nemen aan de enquête of een rapport in te zien. Het is daarom niet nodig een login met wachtwoord te gebruiken voor de meeste gebruikers. De uitzondering is de ‘Administrator’: voor het beheren van gebruikers en het plannen van enquêtes is een wachtwoord noodzakelijk. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen. Het wordt opgeslagen in een datacenter met alle vereiste beveiligingsstandaarden.

Hoe wordt de data door 2DAYSMOOD veilig opgeslagen?

Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen. Tenzij is overeengekomen dat we een ‘private cloud’ van de klant gebruiken, wordt de enquête data opgeslagen in een datacenter in de EU voor klanten in de EU en in de USA voor klanten in de USA, met alle vereiste beveiligingsstandaarden. De datacenters die wij gebruiken zijn van Google Cloud Services, welk bedrijf volledig aan de GDPR normen voldoen en (onder andere) ook een gecertificeerde ondertekenaar is van het EU-US Privacy Shield Framework betreffende het verzamelen, gebruik en bewaren van persoonlijke informatie uit de EER, het VK en Zwitserland.

We gebruiken ook de diensten van een derde partij (Twilio Sendgrid) om e-mails en SMS te versturen, ook die voldoet volledig aan de GDPR normen en is ook een gecertificeerde ondertekenaar is van het EU-US Privacy Shield Framework. Onze kernsoftware is door onszelf ontwikkeld en wordt door ons beheerd. 2DAYSMOOD voledoet aan de GDPR normen en de Nederlandse AVG wetgeving. We hebben externe beoordelingen om ervoor te zorgen dat we aan het bovenstaande voldoen.

Wie is er verantwoordelijk voor de data beveiliging van 2DAYSMOOD?

Martin Meulenkamp, ​​functionaris voor gegevensbescherming, is verantwoordelijk voor gegevensbeveiliging. Het toepassingsgebied omvat ook menselijke processen en technische aspecten.

Hoeveel ervaring heeft 2DAYSMOOD met betrekking tot gegevensbeveiliging?

Wij zijn een bedrijf dat begrijpt dat beveiliging erg belangrijk is. Daarom besteden we relatief veel tijd om ervoor te zorgen dat alle processen veilig zijn en dat onze informatiesystemen veilig zijn. Er is expertise op het gebied van beveiliging en audit aanwezig via onze CTO (Jan Pronk) die eerder verantwoordelijk was voor de IT-software en infrastructuur van een wereldwijde financiële instelling in de Benelux. Voor specifieke onderwerpen worden we bijgestaan ​​door externe specialisten

Hoe zijn back-ups georganiseerd bij 2DAYSMOOD?

We hebben een database met automatische failover, incrementele back-ups en binaire logboekregistratie. Dagelijks wordt een volledige back-up gemaakt waarvan de laatste versie behouden blijft.

Wat kunnen we verwachten in het geval van een break-down?

We hebben een automatische failover voor alle services. In geval van een ramp hebben we een noodherstelplan met stappen, contacten en verantwoordelijkheden. Onze belangrijkste services zijn naar verwachting binnen 4 uur klaar.

Welke andere beveiligingsmaatregelen treft 2DAYSMOOD?

We hebben beleid voor nieuwe medewerkers, verlaters, codering van werkstations, gegevensclassificatie, rollen en verantwoordelijkheden en hoe gegevens met klanten kunnen worden uitgewisseld. We houden kleine sessies om ervoor te zorgen dat iedereen ze begrijpt en volgt. We hebben regelmatig beoordelingen van onze processen en beveiliging door een derde partij (ZorgTTP). Wat betreft software: software wordt eerst getest voordat deze live gaat.

Als ik stop met 2DAYSMOOD, hoelang wordt de data dan bewaard?

De persoonsgegevens die nodig zijn om een enquête te doen, worden standaard tot 4 maanden na de overeenkomst van 2DAYSMOOD met de werkgever bewaard. Hier wordt alleen van afgeweken wanneer er expliciet een andere bewaartermijn met de werkgever is overeengekomen.

Welke gegevens worden opgeslagen in het 2DAYSMOOD systeem?

We hebben alleen een e-mail of telefoonnummer nodig om enquêtes naar deelnemers te kunnen verzenden. Alle andere gebruikersgegevens (geslacht, geboortedatum, datum indiensttreding, regio en afdeling) zijn optioneel. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen. Gegevens die moeten worden gedecodeerd, hebben een secundaire sleutel opgeslagen in een afzonderlijke databaseserver.

Delen jullie klantinformatie met andere partijen?

Nee, we delen geen informatie met derden.

Cookies op 2DAYSMOOD
Wij en derden gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies voor statistische, voorkeur en marketing doeleinden. Google Analytics cookies zijn geanonimiseerd. Je kan je voorkeuren wijzigen door op ‘Verander opties’ te klikken. Door op ‘Accepteren’ te klikken accepteer je het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacy-statement.
Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
Voorkeur
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.
Statische
Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.
Marketing
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
Verander opties