Persoonlijk leiderschap meten & verbeteren

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is het vermogen om je emoties, communicatie en gedrag bewust te beïnvloeden. Daarmee bepaal je zélf de koers in je leven en werk. Het is een belangrijke menselijke succesfactor voor het bereiken van organisatiedoelen. Persoonlijk leiderschap herken je vaak in sterke leiders en teamleden die intrinsiek gemotiveerd en doelgericht te werk gaan. Je kun het echter bij iedereen ontwikkelen!

2DAYSMOOD biedt een unieke meetmodule aan om persoonlijk leiderschap te meten en stimuleren. De module is onderdeel van onze wekelijkse 15 seconden survey die continu stemmingen en betrokkenheid van medewerkers meet.

Persoonlijk leiderschap meten

In onze realtime meetmethode meten we naast medewerkersbetrokkenheid, de mate waarin de individuele medewerker eigenaarschap neemt voor betrokkenheid en geluk op het werk. Uit de anonieme antwoordscores op vraagstellingen kun je het niveau van persoonlijk leiderschap in jouw team of organisatie afleiden.

Vraag een gratis live demo aan voor meer info over het meten van persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk leiderschap verbeteren

Contact met onze expert

”Geïnspireerd door de positieve psychologie is het mijn passie om organisaties te helpen om een fijnere werkomgeving en positievere cultuur te creëren. Op een innovatieve en moderne manier. Dus wil jij als organisatie aan de slag met betrokkenheid en werkgeluk dan ben je bij ons aan het juiste adres!”

Robin van der Meulen
robin@2daysmood.nl
+31 616 419 550

“Hoe we onszelf leiden in het leven, beïnvloedt hoe we de mensen om ons heen leiden”

– Michael Hyatt | Auteur, spreker en voormalig CEO van Thomas Nelson Publishers

“Dromen komen niet uit, tenzij je het heft in eigen handen neemt”

John C. Maxwell | Best-selling auteur en spreker over leiderschap

15 Drijfveren die impact hebben op werkgeluk

2DAYSMOOD heeft intensief onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In deze whitepaper lees je diverse tips en tricks voor een positievere werkomgeving.

Download whitepaper

Meer werkgeluk en betrokkenheid in 15 stappen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een hoge mate van werkgeluk en betrokkenheid ervaren niet alleen productiever, energieker en creatiever zijn, maar ook minder vatbaar voor stress en burn-outs.

Lees blog

3 Veelbelovende soft skills voor meer werkgeluk

De aanwezigheid van bepaalde soft skills bij medewerkers kan een grote rol spelen bij het ervaren van werkgeluk. Goed nieuws, want skills kun je trainen!

Lees blog

Demo aanvragen

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief