Persoonlijk leiderschap meten & verbeteren

Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werknemers ontevreden is over zijn of haar autonomie. Hoe kunnen organisaties persoonlijk leiderschap verbeteren en stimuleren?

Waarom is persoonlijk leiderschap zo belangrijk?

Persoonlijk leiderschap omvat het vermogen van medewerkers om zelf de koers van hun leven en werk te bepalen. Het betekent ook dat ze hun eigen emoties, communicatie en gedrag beheersen en dat deze niet te veel worden bepaald door anderen. De meeste mensen vinden het niet prettig om tot in detail te horen wat ze moeten doen. Zelf vind je het misschien ook wel fijn als je de ruimte krijgt om een probleem op te lossen met je eigen ideeën en technieken. Dat is heel begrijpelijk. Autonomie is één van de basisbehoeften van de mens.

De meeste organisaties weten niet goed hoe ze hiermee moeten omgaan. Persoonlijk leiderschap is daarom helaas een onderbelichte factor binnen organisaties. Nog steeds is meer dan de helft van de werknemers, zo blijkt uit recent onderzoek, ontevreden over zijn of haar autonomie. Deze ontevredenheid leidt vaak tot het verlies van enthousiasme en betrokkenheid.

%

Gelukkige en betrokken medewerkers hebben 180% meer energie

%

Betrokken en gelukkige medewerkers zijn 300% innovatiever

Succesvolle organisaties creëren autonome professionals

Tegenwoordig is persoonlijk leiderschap één van de belangrijkste factoren voor werkgeluk. Vooral de jongste generaties op de arbeidsmarkt hebben sterke behoefte aan deze autonomie. Organisaties die deze behoefte stimuleren en van hun werknemers professionals maken, zijn daarom aantrekkelijke werkgevers op de arbeidsmarkt. Daarmee is persoonlijk leiderschap essentieel geworden in de employer branding.

Bovendien zijn medewerkers die meer autonomie ervaren gelukkiger. Ze zijn meer bevlogen en betrokken bij de organisatie en zijn daarmee belangrijk in het behalen van organisatiesuccessen. Persoonlijk leiderschap herken je vaak in teamleden die intrinsiek gemotiveerd en doelgericht te werk gaan.

Lees hier meer over de impact van tevreden medewerkers.

2DAYSMOOD wordt geïnspireerd door

Michael Hyatt 
Auteur, spreker
Voormalig CEO van Thomas Nelson Publishers

 

“Hoe we onszelf leiden in het leven, beïnvloedt hoe we de mensen om ons heen leiden”

 

Hoe beheers je persoonlijk leiderschap binnen de organisatie?

Zoals de meeste competenties is ook persoonlijk leiderschap goed te trainen. Om persoonlijk leiderschap en autonomie binnen de organisatie effectief te verbeteren, is het belangrijk om het actuele niveau ervan onder de medewerkers in kaart te brengen. Aan de hand daarvan is het vervolgens mogelijk om concrete verbeterpunten op te stellen, zoals ontwikkelingsmogelijkheden of de samenwerking tussen collega’s.

Lees hier hoe je werkgeluk kan verhogen door persoonlijk leiderschap te trainen.

Persoonlijk leiderschap meten met 2DAYSMOOD

Onze innovatieve, data-gedreven meetmethode onderzoekt het niveau van persoonlijk leiderschap en autonomie binnen organisaties. Deze eigenschappen zijn als module onderdeel van de continue meetmethode van 2DAYSMOOD. De meting is 100% anoniem en veilig, via een 15 seconden online enquête die organisaties wekelijks aan hun medewerkers voorleggen.

Naast persoonlijk leiderschap en autonomie kun je met onze meetmethode ook continu stemming, medewerkersbetrokkenheid, medewerkerstevredenheid en werkgeluk monitoren. De vragenmodules zijn gebaseerd op ons eigen wetenschappelijk onderbouwde Employee Happiness Model en Russell’s circumplex model of emotions.

Lees meer over onze 15 seconden survey, realtime stemmingsrapportages en analyse dashboards in onze brochure. Of ervaar de tool zelf in een gratis demo.

Persoonlijke leiderschap meten en verbeteren?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, de employee Net Promotor Score berekenen en betrokkenheid stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over persoonlijk leiderschap…

24/07/2019
8 min leestijd

Vakantieperiode op het werk? Zo verveel je je niet!

9 Tips om van de komkommertijd een lekkere groentesalsa te maken Wat ga jij doen deze zomer? Vakant...

Lees meer

Door: Mare Derks

18/06/2019
6 min leestijd

15 Stappen voor meer Medewerkersbetrokkenheid en Werkgeluk

Ben jij een goed rolmodel voor je medewerkers als het gaat om het naleven van bedrijfswaarden en wer...

Lees meer

Door: Mare Derks

20/05/2019
4 min leestijd

9 Tips om jouw werkdruk structureel te verlagen

Heb je de werkdruk binnen jouw organisatie en teams gepeild en is deze te hoog? Hoor je klachten ove...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

21/03/2019
10 min leestijd

Omgaan met Werkdruk in het Onderwijs? Advies van Werkgeluk experts

‘Onderwijs heeft hoogste burn-out percentage.’, ‘Leraren, verpleegkundigen en ambtenaren hebbe...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

20/03/2019
1 min leestijd

Visueel E-book 15 Tips voor Werkgeluk

Wist je dat er 15 drijfveren zijn die medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk beïnvloeden? In ons aca...

Lees meer

Door: Mare Derks

06/03/2019
1 min leestijd

Visueel E-book Mood Dictionary

Wist je dat stemming een bepalende invloed heeft op je werkgeluk en betrokkenheid? Door je emotionel...

Lees meer

Door: Mare Derks