Persoonlijk leiderschap stimuleren voor bevlogen medewerkers

Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werknemers ontevreden is over zijn of haar autonomie. Ze willen meer vrijheid, ontwikkeling en impact maken! Hoe kun jij dit als organisatie faciliteren en stimuleren en meer bevlogen medewerkers creëren? Met de 15 seconden survey van 2DAYSMOOD kun je nu een unieke Persoon Leiderschap meting activeren.

Waarom is persoonlijk leiderschap zo belangrijk?

Persoonlijk leiderschap omvat het vermogen van medewerkers om zelf de koers van hun leven en werk te bepalen. Het betekent ook dat ze hun eigen emoties, communicatie en gedrag beheersen en dat deze niet te veel worden bepaald door anderen. De meeste mensen vinden het niet prettig om tot in detail te horen wat ze moeten doen. Zelf vind je het misschien ook wel fijn als je de ruimte krijgt om een probleem op te lossen met je eigen ideeën en technieken. Dat is heel begrijpelijk. Autonomie is één van de basisbehoeften van de mens.

De meeste organisaties weten niet goed hoe ze hiermee moeten omgaan. Persoonlijk leiderschap is daarom helaas een onderbelichte factor binnen organisaties. Nog steeds is meer dan de helft van de werknemers, zo blijkt uit recent onderzoek, ontevreden over zijn of haar autonomie. Deze ontevredenheid leidt vaak tot het verlies van enthousiasme en betrokkenheid.

%

Gelukkige en betrokken medewerkers hebben 180% meer energie

%

Betrokken en gelukkige medewerkers zijn 300% innovatiever

Succesvolle organisaties creëren autonome professionals

Tegenwoordig is persoonlijk leiderschap één van de belangrijkste factoren voor werkgeluk. Vooral de jongste generaties op de arbeidsmarkt hebben sterke behoefte aan deze autonomie. Organisaties die deze behoefte stimuleren en van hun werknemers professionals maken, zijn daarom aantrekkelijke werkgevers op de arbeidsmarkt. Daarmee is persoonlijk leiderschap essentieel geworden in de employer branding.

Bovendien zijn medewerkers die meer autonomie ervaren gelukkiger. Ze zijn meer bevlogen en betrokken bij de organisatie en zijn daarmee belangrijk in het behalen van organisatiesuccessen. Persoonlijk leiderschap herken je vaak in teamleden die intrinsiek gemotiveerd en doelgericht te werk gaan.

Lees hier meer over de impact van tevreden medewerkers.

2DAYSMOOD wordt geïnspireerd door

Michael Hyatt 
Auteur, spreker
Voormalig CEO van Thomas Nelson Publishers

 

“Hoe we onszelf leiden in het leven, beïnvloedt hoe we de mensen om ons heen leiden”

 

Hoe beheers je persoonlijk leiderschap binnen de organisatie?

Zoals de meeste competenties is ook persoonlijk leiderschap goed te trainen. Om persoonlijk leiderschap en autonomie binnen de organisatie effectief te verbeteren, is het belangrijk om het actuele niveau ervan onder de medewerkers in kaart te brengen. Aan de hand daarvan is het vervolgens mogelijk om concrete verbeterpunten op te stellen, zoals ontwikkelingsmogelijkheden of de samenwerking tussen collega’s.

Lees hier hoe je werkgeluk kan verhogen door persoonlijk leiderschap te trainen.

Persoonlijk leiderschap meten met 2DAYSMOOD

Onze innovatieve, data-gedreven meetmethode onderzoekt het niveau van persoonlijk leiderschap en autonomie binnen organisaties. Deze eigenschappen zijn als module onderdeel van de continue meetmethode van 2DAYSMOOD. De meting is 100% anoniem en veilig, via een 15 seconden online enquête die organisaties wekelijks aan hun medewerkers voorleggen.

Naast persoonlijk leiderschap en autonomie kun je met onze meetmethode ook continu stemming, medewerkersbetrokkenheid, medewerkerstevredenheid en werkgeluk monitoren. De vragenmodules zijn gebaseerd op ons eigen wetenschappelijk onderbouwde Employee Happiness Model en Russell’s circumplex model of emotions.

Lees meer over onze 15 seconden survey, realtime stemmingsrapportages en analyse dashboards in onze brochure. Of ervaar de tool zelf in een gratis demo.

Persoonlijke leiderschap meten en verbeteren?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, de employee Net Promotor Score berekenen en betrokkenheid stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over persoonlijk leiderschap…

11/12/2020
9 min leestijd

8 HR trends in 2021 die het werk van álle managers beïnvloeden

We zijn toe aan 2021, want het afgelopen jaar heeft ons gedwongen tot aanpassingen, met vaak negatie...

Lees meer

Door: Martin Meulenkamp

17/11/2020
4 min leestijd

Werkstress cijfers Nederland: extremere pieken in de coronacrisis

PERSBERICHT Het is de week van de werkstress 2020, en juist nu, in de 2e coronagolf, neemt de belevi...

Lees meer

Door: Mare Derks

20/09/2020
4 min leestijd

Week van het werkgeluk: 3 must-reads van Strategic Happiness Experts

Deze week is het de internationale week van het werkgeluk 2020. Werkgeluk heeft dit jaar een andere ...

Lees meer

Door: Mare Derks

04/09/2020
3 min leestijd

3 Redenen om als werkgever nú te investeren in ‘leren en ontwikkelen’

Wat hebben 'leren en ontwikkelen', medewerkersbetrokkenheid en bedrijfssucces met elkaar te maken? D...

Lees meer

Door: Mare Derks

03/06/2020
1 min leestijd

Quickscan: welke factoren bepalen Thuiswerkgeluk in jouw team?

Quickscan om werkgeluk bij thuiswerken te verhogen! Ons werk wordt sinds de uitbraak van het corona...

Lees meer

Door: Mare Derks

02/06/2020
8 min leestijd

Help! Een negatieve stemming in mijn team: Hoe maak ik dit bespreekbaar?

Als leidinggevende (van een team) ben je vast eens tegen deze vraag aangelopen: 'Hoe maak ik een neg...

Lees meer

Door: Merlinde Blei