Employee Happiness Model

Veel organisaties vragen zich af; hoe creëren we een cultuur van gelukkige en bevlogen medewerkers? Aan welke knoppen moeten wij draaien als directie, management en HR, voor een hoge medewerkersbetrokkenheid? Ons academische Employee Happiness Model biedt een heldere structuur door 15 drijfveren van medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk.

Waarom het Employee Happiness Model?

Betrokken en gelukkkige medewerkers zijn een gouden formule voor bedrijfssucces. Maar voor elke werknemer heeft die formule andere regels. 2DAYSMOOD heeft onderzocht welke universele factoren bijdragen aan medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk.

Op basis van dit onderzoek met Universiteit Utrecht, en extensieve literatuurstudies, zijn er 15 drijfveren van medewerkersbetrokkenheid geïdentificeerd. Ze zijn ondergebracht in het Employee Happiness Model (EHM) en onze unieke meetmethode van werkgeluk.

Hoe kun je het model toepassen?

De 15 drijfveren in het Employee Happiness Model, zijn de meetbare variabelen die een negatieve of positieve impact kunnen hebben op de betrokkenheid en het werkgeluk van je medewerkers. Je kunt in je eigen organisatie of team nagaan hoe het met deze thema’s gesteld is.

Onze realtime meetmethode en 15 seconden survey helpen je daarbij. Je kunt de status van deze variabelen continue inzichtelijk maken. Op organisatie-, afdeling- of teamniveau. Zo maak je snel de vertaling naar een data-gedreven actieplan voor een positieve organisatiecultuur.

15 Drijfveren van Medewerkersbetrokkenheid

Thema: Organisatie

1. Interne Communicatie
2. Visie en Kernwaarden
3. Strategie en Doelen
4. Reputatie & Merk

Thema: Mensen

5. Leiderschap
6. Relatie met Collega’s
7. Relatie met Manager
8. Sociale Waarden

Thema: Werk

9. Salaris en Voorwaarden
10. Waardering
11. Leren & Ontwikkelen
12. Intrinsieke Motivatie

Thema: Welzijn

13. Werkomstandigheden
14. Vitaliteit
15. Werk-Privé balans

Meer over tevredenheid, betrokkenheid & werkgeluk

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek samen met Universiteit Utrecht toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator.

Lees blog

Waarom organisaties in 2019 stoppen met het jaarlijkse MTO

Het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek (MTO) wordt een steeds grotere frustratie van werkgevers. Onze Strategic Happiness Expert legt uit hoe dat komt.

Lees blog

15 Drijfveren die impact hebben op werkgeluk

In deze whitepaper maak je kennis met de 15 drijfveren van werkgeluk en medewerkersbetrokkenheid, met tips om ze positief te beïnvloeden.

Download whitepaper

Hoe herken je medewerkers tevredenheid in jouw organisatie?

Hoe ontevreden, tevreden of bevlogen jouw medewerkers zijn kan een enorme impact hebben op de werksfeer en prestaties in je organisatie. Hoe pak je dit aan?

Lees blog

Employee Happiness meten in jouw organisatie?

Tip! Bij 2DAYSMOOD adviseren we om te starten met een nulmeting. In 5 weken krijg je inzicht in elke drijfveer: Hoe belangrijk vinden medewerkers het onderwerp? En hoe tevreden zijn ze erover? Daarnaast wordt jouw eNPS score berekend. Met de uitkomsten weet jij concreet waar je op moet focussen voor een positiever werkklimaat.

Contact met onze expert

”Geïnspireerd door de positieve psychologie is het mijn passie om organisaties te helpen een positieve organisatiecultuur te creëren. Op een innovatieve en moderne manier. Dus wil jij aan de slag met betrokkenheid en werkgeluk? Dan ben je bij 2DAYSMOOD aan het juiste adres!”

Robin van der Meulen
robin@2daysmood.nl
+31 616 419 550

Plan gratis een demo!

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief