Employee Happiness Model: 15 factoren van Betrokkenheid en Werkgeluk

Betrokken en gelukkige medewerkers zijn een gouden formule voor een succesvolle organisatie. Zij zijn degenen die met aanstekelijke energie en productiviteit werken en zorgen voor blije klanten! Maar hoe kun je dit als leidinggevende of werkgever beïnvloeden? Met het Employee Happiness Model en onze snelle meetmethode kun je direct en data-gedreven aan de slag.

In deze onzekere tijd, zijn de factoren die werkgeluk en betrokkenheid beïnvloeden in verandering. 2DAYSMOOD en Empatix deden onderzoek en ontwikkelden de gratis Crisis Monitor. Hiermee meten organisaties continu hoe het gaat met (thuiswerkende) medewerkers en welke factoren nú bepalend zijn voor hun welzijn en werkgeluk.

Een gevalideerd model

Werkgeluk of betrokkenheid kun je helaas niet zomaar implementeren. Het heeft regelmatig je aandacht nodig en is een gedeelde verantwoordelijkheid. Dus waar moet je als HR, directie of team beginnen?

2DAYSMOOD heeft samen met Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar de universele factoren die bijdragen aan medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. Vanuit onze vindingen ontwikkelden we het Employee Happiness Model dat bestaat uit 15 gevalideerde en meetbare drijfveren.

Onze realtime feedbackmethode geeft inzicht de status van elke drijfveer; snel, continu en op elk niveau in je organisatie. Dan weet je precies waar je verbetering kunt behalen en welke onderwerpen prioriteit hebben.

 

Hoe kun je het model toepassen?

De 15 drijfveren in het Employee Happiness Model zijn meetbare variabelen die een negatieve of positieve impact hebben op het werkgeluk van medewerkers binnen een organisatie. Je kunt in je eigen organisatie of team nagaan hoe het met deze thema’s is gesteld door het model als leidraad te gebruiken. Belangrijk om hierbij te onthouden: voor ieder type werknemer gelden andere voorwaarden en drijfveren.

Om je inzet voor een positieve organisatiecultuur direct te vertalen naar een datagedreven actieplan, is het handig om deze variabelen continu inzichtelijk te maken. Onze realtime meetmethode en 15 seconden survey helpen je daarbij. Zowel op organisatie-, afdelings- en teamniveau.

Employee Happiness meten in jouw organisatie?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkerstevredenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over tevredenheid, betrokkenheid & werkgeluk

20/09/2020
4 min leestijd

Week van het werkgeluk: 3 must-reads van Strategic Happiness Experts

Deze week is het de internationale week van het werkgeluk 2020. Werkgeluk heeft dit jaar een andere ...

Lees meer

Door: Mare Derks

04/09/2020
3 min leestijd

3 Redenen om als werkgever nú te investeren in ‘leren en ontwikkelen’

Wat hebben 'leren en ontwikkelen', medewerkersbetrokkenheid en bedrijfssucces met elkaar te maken? D...

Lees meer

Door: Mare Derks

03/06/2020
1 min leestijd

Quickscan: welke factoren bepalen Thuiswerkgeluk in jouw team?

Quickscan om werkgeluk bij thuiswerken te verhogen! Ons werk wordt sinds de uitbraak van het corona...

Lees meer

Door: Mare Derks

02/06/2020
8 min leestijd

Help! Een negatieve stemming in mijn team: Hoe maak ik dit bespreekbaar?

Als leidinggevende (van een team) ben je vast eens tegen deze vraag aangelopen: 'Hoe maak ik een neg...

Lees meer

Door: Merlinde Blei

20/05/2020
7 min leestijd

(update) Data-gedreven Bedrijven zien Werktevredenheid dalen tijdens Coronacrisis

In tijden van Corona wil iedere leider graag een antwoord op deze vragen: Hoe houd ik mijn teams vit...

Lees meer

Door: Martin Meulenkamp

28/04/2020
6 min leestijd

6 Persoonlijkheidskenmerken van een Succesvolle Thuiswerker

In veel organisaties werken medewerkers nu noodgedwongen op afstand. We hebben inmiddels de voor- en...

Lees meer

Door: Mare Derks