Employee Happiness Model

Betrokken en gelukkige medewerkers zijn een gouden formule voor een succesvolle organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers betrokken en gelukkig zijn én blijven? In samenwerking met Universiteit Utrecht hebben wij het Employee Happiness Model ontwikkeld.

Waarom het Employee Happiness Model?

Veel organisaties vragen zich af:  hoe creëren we een bedrijfscultuur waarin gelukkige en betrokken medewerkers kunnen floreren? Aan welke knoppen moeten wij als directie, management en HR draaien voor een hoge medewerkersbetrokkenheid?

Om te helpen met het beantwoorden van deze vragen heeft 2DAYSMOOD samen met Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar de universele factoren die bijdragen aan medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. Het resultaat hiervan is het Employee Happiness Model (EHM) dat bestaat uit 15 meetbare drijfveren. Dit model is geïntegreerd in onze unieke meetmethode van werkgeluk en helpt organisaties met het creëren van een gelukkige organisatie.

Hoe kun je het model toepassen?

De 15 drijfveren in het Employee Happiness Model zijn meetbare variabelen die een negatieve of positieve impact hebben op het werkgeluk van medewerkers binnen een organisatie. Je kunt in je eigen organisatie of team nagaan hoe het met deze thema’s is gesteld door het model als leidraad te gebruiken. Belangrijk om hierbij te onthouden: voor ieder type werknemer gelden andere voorwaarden en drijfveren.

Om je inzet voor een positieve organisatiecultuur direct te vertalen naar een datagedreven actieplan, is het handig om deze variabelen continu inzichtelijk te maken. Onze realtime meetmethode en 15 seconden survey helpen je daarbij. Zowel op organisatie-, afdelings- en teamniveau.

15 Drijfveren van Medewerkersbetrokkenheid

Thema: Organisatie

1. Interne Communicatie
2. Visie en Kernwaarden
3. Strategie en Doelen
4. Reputatie & Merk

Thema: Mensen

5. Leiderschap
6. Relatie met Collega’s
7. Relatie met Manager
8. Sociale Waarden

Thema: Werk

9. Salaris en Voorwaarden
10. Waardering
11. Leren & Ontwikkelen
12. Intrinsieke Motivatie

Thema: Welzijn

13. Werkomstandigheden
14. Vitaliteit
15. Werk-Privé balans

Meer over tevredenheid, betrokkenheid & werkgeluk

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek samen met Universiteit Utrecht toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator.

Lees blog

Waarom organisaties in 2019 stoppen met het jaarlijkse MTO

Het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek (MTO) wordt een steeds grotere frustratie van werkgevers. Onze Strategic Happiness Expert legt uit hoe dat komt.

Lees blog

15 Drijfveren die impact hebben op werkgeluk

In deze whitepaper maak je kennis met de 15 drijfveren van werkgeluk en medewerkersbetrokkenheid, met tips om ze positief te beïnvloeden.

Download whitepaper

Hoe herken je medewerkers tevredenheid in jouw organisatie?

Hoe ontevreden, tevreden of bevlogen jouw medewerkers zijn kan een enorme impact hebben op de werksfeer en prestaties in je organisatie. Hoe pak je dit aan?

Lees blog

Employee Happiness meten in jouw organisatie?

Tip! Bij 2DAYSMOOD adviseren we om te starten met een nulmeting. In 5 weken krijg je inzicht in elke drijfveer: Hoe belangrijk vinden medewerkers het onderwerp? En hoe tevreden zijn ze erover? Daarnaast wordt jouw eNPS score berekend. Met de uitkomsten weet jij concreet waar je op moet focussen voor een positiever werkklimaat.

Contact met onze expert

”Geïnspireerd door de positieve psychologie is het mijn passie om organisaties te helpen een positieve organisatiecultuur te creëren. Op een innovatieve en moderne manier. Dus wil jij aan de slag met betrokkenheid en werkgeluk? Dan ben je bij 2DAYSMOOD aan het juiste adres!”

Robin van der Meulen
robin@2daysmood.nl
+31 616 419 550

Plan gratis een demo!

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief