Medewerkerstevredenheid meten

Ontevreden medewerkers kunnen een enorme impact hebben op de werksfeer en bedrijfsprestaties. Ook schaden zij het werkgeversmerk van de organisatie. Hoe monitor, verbeter en behoud je een hoge tevredenheid bij je medewerkers? Met 2DAYSMOOD creëer je supersnel een anonieme feedback loop met je teams.

Voorkom verveling, werkstress en burn-out

Medewerkers denken aan het begin van hun loopbaan niet aan een carrière waarin verveling, langdurige stress en burn-out plaatsvindt. Toch lopen inmiddels jaarlijks zo’n één miljoen mensen het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische klachten. En dat is best raar. Je baan hoort je niet ziek te maken. Organisaties die bekend staan als sterke employer brands helpen hun medewerkers met het voorkomen van werkgerelateerde gezondheidsklachten door goed te luisteren en in te spelen op hun ambities en drijfveren.

Lees hier meer over employer branding.

%

MEDEWERKERSTEVREDENHEID ZORGT VOOR 66% MINDER ZIEKTEVERZUIM

%

MET TEVREDEN MEDEWERKERS DAALT HET PERSONEELSVERLOOP MET 59%

Tevredenheid efficiënt en effectief meten

Hoe voelen jouw medewerkers zich op de werkvloer? Is er een hoge mate van stress of juist energie en betrokkenheid? Om getalenteerd personeel en presterende teams vast te houden en om ervoor te zorgen dat medewerkers gezond blijven, is het belangrijk inzicht te krijgen in hun stemmingen en drijfveren. Niet één keer per jaar met een tijdrovend en inefficiënt medewerkerstevredenheidsonderzoek (mto), maar continu. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees hier waarom het jaarlijkse mto onvoldoende feedback oplevert.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Victor Lipman
Author & Executive Coach, Howling Wolf
And publishes on Forbes and Psychology Today


“In mijn ervaring is het chronisch tekort aan feedback een grote tekortkoming in management. Innovatieve systemen zoals 2DAYSMOOD kunnen een positief effect hebben op organisaties.”

Nulmeting medewerkerstevredenheid

De nulmeting van 2DAYSMOOD onderzoekt medewerkerstevredenheid binnen organisaties aan de hand van het Employee Happiness Model (EHM) dat samen met Universiteit Utrecht is ontworpen. Dit model bestaat uit 15 drijfveren van werkgeluk. In onze nulmeting wordt aan de hand van deze 15 drijfveren, de kloof gemeten tussen hoe tevreden medewerkers over de drijfveren zijn binnen de organisatie, en hoe belangrijk ze elke drijfveer vinden.

De nulmeting is beschikbaar op organisatie- en teamniveau en kan al binnen 6 weken worden afgerond. Effecten en trends monitor je in realtime rapportages en dashboards. Met de continue 15 seconden enquête en specifieke bewezen vragenmodules kun je probleemgebieden vervolgens dieper analyseren, aanpakken en het effect van je acties monitoren.

Plan een gratis demo nulmeting medewerkerstevredenheid.

Wekelijkse 15 seconden survey

Onze 15 seconden survey helpt organisaties bij het verzamelen van feedback over de stemming en tevredenheid van hun medewerkers. Met een antwoordpercentage van 75% biedt de anonieme survey zeer betrouwbare feedback en is onze innovatieve methode een goed alternatief voor jaarlijkse enquêtes. Onze meetmethode is 100% anoniem en veilig, data-gedreven én wetenschappelijk onderbouwd.

Met 2DAYSMOOD wordt het managen van medewerkerstevredenheid makkelijker, leuker en effectiever. Ervaar onze 15 seconden survey, wekelijkse stemmingsrapportages en realtime HR dashboard zelf!

Plan een gratis demo of download onze brochure.

Realtime medewerkerstevredenheid meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkersbetrokkenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over medewerkerstevredenheid…

20/09/2020
4 min leestijd

Week van het werkgeluk: 3 must-reads van Strategic Happiness Experts

Deze week is het de internationale week van het werkgeluk 2020. Werkgeluk heeft dit jaar een andere ...

Lees meer

Door: Mare Derks

04/09/2020
3 min leestijd

3 Redenen om als werkgever nú te investeren in ‘leren en ontwikkelen’

Wat hebben 'leren en ontwikkelen', medewerkersbetrokkenheid en bedrijfssucces met elkaar te maken? D...

Lees meer

Door: Mare Derks

30/07/2020
4 min leestijd

Checklist hybride werken: vind de balans tussen op kantoor en thuiswerken

Zijn je medewerkers het thuiswerken helemaal zat óf vinden ze het wel prima zo die flexibiliteit? N...

Lees meer

Door: Merlinde Blei

30/07/2020
10 min leestijd

Wordt hybride werken de status quo? Dit zeggen de onderzoeken.

Werkgevers en HR managers hebben deze zomer hun handen vol. De organisaties die door de eerste fase ...

Lees meer

Door: Mare Derks

07/07/2020
5 min leestijd

Werkgeluk voor en tijdens corona: cijfers uit de (thuis)werkomgeving!

PERSBERICHT Organisaties staan aan het begin van een grote uitdaging. De afgelopen maanden hebben...

Lees meer

Door: Mare Derks

03/06/2020
1 min leestijd

Quickscan: welke factoren bepalen Thuiswerkgeluk in jouw team?

Quickscan om werkgeluk bij thuiswerken te verhogen! Ons werk wordt sinds de uitbraak van het corona...

Lees meer

Door: Mare Derks