Medewerkerstevredenheid meten

Ontevreden medewerkers kunnen een enorme impact hebben op de werksfeer en bedrijfsprestaties. Ook schaden zij het werkgeversmerk van de organisatie. Hoe monitor, verbeter en behoud je een hoge tevredenheid bij je medewerkers? Met 2DAYSMOOD creëer je supersnel een anonieme feedback loop met je teams.

Voorkom verveling, werkstress en burn-out

Medewerkers denken aan het begin van hun loopbaan niet aan een carrière waarin verveling, langdurige stress en burn-out plaatsvindt. Toch lopen inmiddels jaarlijks zo’n één miljoen mensen het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische klachten. En dat is best raar. Je baan hoort je niet ziek te maken. Organisaties die bekend staan als sterke employer brands helpen hun medewerkers met het voorkomen van werkgerelateerde gezondheidsklachten door goed te luisteren en in te spelen op hun ambities en drijfveren.

Lees hier meer over employer branding.

%

MEDEWERKERSTEVREDENHEID ZORGT VOOR 66% MINDER ZIEKTEVERZUIM

%

MET TEVREDEN MEDEWERKERS DAALT HET PERSONEELSVERLOOP MET 59%

Tevredenheid efficiënt en effectief meten

Hoe voelen jouw medewerkers zich op de werkvloer? Is er een hoge mate van stress of juist energie en betrokkenheid? Om getalenteerd personeel en presterende teams vast te houden en om ervoor te zorgen dat medewerkers gezond blijven, is het belangrijk inzicht te krijgen in hun stemmingen en drijfveren. Niet één keer per jaar met een tijdrovend en inefficiënt medewerkerstevredenheidsonderzoek (mto), maar continu. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees hier waarom het jaarlijkse mto onvoldoende feedback oplevert.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Victor Lipman
Author & Executive Coach, Howling Wolf
And publishes on Forbes and Psychology Today


“In mijn ervaring is het chronisch tekort aan feedback een grote tekortkoming in management. Innovatieve systemen zoals 2DAYSMOOD kunnen een positief effect hebben op organisaties.”

Nulmeting medewerkerstevredenheid

De nulmeting van 2DAYSMOOD onderzoekt medewerkerstevredenheid binnen organisaties aan de hand van het Employee Happiness Model (EHM) dat samen met Universiteit Utrecht is ontworpen. Dit model bestaat uit 15 drijfveren van werkgeluk. In onze nulmeting wordt aan de hand van deze 15 drijfveren, de kloof gemeten tussen hoe tevreden medewerkers over de drijfveren zijn binnen de organisatie, en hoe belangrijk ze elke drijfveer vinden.

De nulmeting is beschikbaar op organisatie- en teamniveau en kan al binnen 6 weken worden afgerond. Effecten en trends monitor je in realtime rapportages en dashboards. Met de continue 15 seconden enquête en specifieke bewezen vragenmodules kun je probleemgebieden vervolgens dieper analyseren, aanpakken en het effect van je acties monitoren.

Plan een gratis demo nulmeting medewerkerstevredenheid.

Wekelijkse 15 seconden survey

Onze 15 seconden survey helpt organisaties bij het verzamelen van feedback over de stemming en tevredenheid van hun medewerkers. Met een antwoordpercentage van 75% biedt de anonieme survey zeer betrouwbare feedback en is onze innovatieve methode een goed alternatief voor jaarlijkse enquêtes. Onze meetmethode is 100% anoniem en veilig, data-gedreven én wetenschappelijk onderbouwd.

Met 2DAYSMOOD wordt het managen van medewerkerstevredenheid makkelijker, leuker en effectiever. Ervaar onze 15 seconden survey, wekelijkse stemmingsrapportages en realtime HR dashboard zelf!

Plan een gratis demo of download onze brochure.

Realtime medewerkerstevredenheid meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkersbetrokkenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over medewerkerstevredenheid…

03/04/2020
5 min leestijd

3 Redenen waarom organisaties in 2020 zullen stoppen met het jaarlijkse MTO

Een jaar geleden schreef ik in een blog dat steeds meer organisaties zullen stoppen met het traditio...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

02/04/2020
4 min leestijd

De HR vragen die in deze periode écht belangrijk zijn voor organisaties!

Toen duidelijk werd dat de Corona Crisis een ernstige bedreiging voor onze mondiale samenleving zou ...

17/02/2020
3 min leestijd

Bedrijf overnemen? Meet de medewerkerstevredenheid voordat je tekent!

Wat zou je als bestuurder, investeerder of aandeelhouder kunnen leren van de visie op medewerkerstev...

Lees meer

Door: Mare Derks

02/12/2019
3 min leestijd

Zó verbeter je de reputatie van je team bij collega’s en klanten!

Werk aan het meest productieve en positieve team met relevante feedback. Heb jij enig idee wat de ...

Lees meer

Door: Mare Derks

24/10/2019
7 min leestijd

Burned-out of toch bored-out? Zó herken je bore-out bij je medewerkers!

Gestreste medewerkers.. die zich constant vermoeid en futloos voelen, weinig energie stoppen in hun ...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

20/10/2019
4 min leestijd

10 Tips om Werkstress te voorkomen voor Medewerkers en Managers

Werkstress voorkomen voor medewerkers en managers Werkstress is al enige tijd een veelbesproken fen...

Lees meer

Door: Mare Derks