Werkgeluk verbeteren in 15 seconden

De meeste innovatieve organisaties zijn er inmiddels wel van overtuigd: werkgeluk zorgt voor succes. 2DAYSMOOD helpt organisaties om werkgeluk te optimaliseren.

Op een rijtje: de voordelen van werkgeluk

Werkgeluk heeft gelukkig geen wollig imago meer. Eén van de hoofdredenen hiervoor is de bewezen positieve impact ervan op productiviteit, organisatiesucces, én de gezondheid van werknemers. Wist je dat gelukkige medewerkers zorgen voor maar liefst:

  • 37% meer sales
  • 45% meer productiviteit
  • 59% minder personeelsverloop
  • 66% minder ziekteverzuim
  • 80% minder burn-outs
  • en 100% meer innovatie?

Lees meer over waarom het wollige imago van werkgeluk ten einde is.

Hoe kun je werkgeluk effectief managen?

Werkgeluk is een persoonlijk gevoel van energie en plezier dat je ervaart op het werk. De formule waardoor dat gevoel tot stand komt is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in wat jou, je team of je organisatie energie geeft, en wat jullie uniek maakt.

Geluk op het werk is meetbaar. In samenwerking met Universiteit Utrecht hebben wij het Employee Happiness Model (EHM) ontwikkeld. Dit model omvat de 15 drijfveren van werkgeluk en wordt door ons gebruikt om werkgeluk effectief te meten en verbeteren.

Lees hier waarom werkgeluk de zorgsector gaat redden.

Werkgeluk meten met 2DAYSMOOD

Met de anonieme 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet elke medewerker zijn of haar werkgeluk, én de oorzaken hiervan. Op team- en organisatieniveau kunnen de data vervolgens intern maar nog steeds anoniem worden samengevoegd en vergeleken. Via onze slimme rapportages en realtime dashboards analyseren organisaties trends en sturen ze deze waar nodig bij. Naast werkgeluk, meet onze tool ook betrokkenheid en persoonlijk leiderschap.

Vraag een gratis demo of brochure aan en ontdek zelf hoe je realtime kunt meten!

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Robin Gerritsen
Directeur Recruitment, Tempo Team

“Sinds we dit gesprek met elkaar voeren is het aantal gelukkige werknemers gestegen van 66% naar 80% in 5 maanden, en blijven we een positieve trend zien. Een mooi signaal naar onze medewerkers, en de basis van werken bij onze afdeling: werkgeluk!”

Realtime werkgeluk meten

Contact met onze expert

”Geïnspireerd door de positieve psychologie is het mijn passie om organisaties te helpen om een fijnere werkomgeving en positievere cultuur te creëren. Op een innovatieve en moderne manier. Dus wil jij als organisatie aan de slag met betrokkenheid en werkgeluk dan ben je bij ons aan het juiste adres!”

Robin van der Meulen
robin@2daysmood.nl
+31 616 419 550

15 Drijfveren die impact hebben op werkgeluk

2DAYSMOOD heeft intensief onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In deze whitepaper lees je diverse tips en tricks voor een positievere werkomgeving.

Download whitepaper

3 Veelbelovende soft skills voor meer werkgeluk

De aanwezigheid van bepaalde soft skills bij medewerkers kan een grote rol spelen bij het ervaren van werkgeluk. Goed nieuws, want skills kun je trainen!

Lees blog

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator. Veel organisaties proberen strategieën te implementeren om…

Lees blog

Terugkeer van energie in de zorgsector door werkgeluk?

“…” Ten tweede heerst er een hoge werkdruk en veel werkstress binnen de zorg. Dit is met name te wijten aan onderbezetting door afwezigheid of ziekte, en een hoog personeelsverloop in combinatie met een zeer krappe arbeidsmarkt.

Lees blog

Demo aanvragen

 

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief