Het hoogste niveau van Werkgeluk in je organisatie?

Innovatieve organisaties zijn er al van overtuigd: gelukkige werknemers presteren beter en zorgen voor bedrijfssucces. Als directeur, HR of teamleider wil je werkgeluk verhogen, en ontevredenheid en stress tijdig aanpakken! Met de 15 seconden enquête en realtime analyses van 2DAYSMOOD heb je de juiste tools in handen.

Wat is de impact van werkgeluk?

Werkgeluk heeft gelukkig geen wollig imago meer. Eén van de hoofdredenen hiervoor is de bewezen positieve impact ervan op productiviteit (+45%), energie (+180%) en innovatie (+300%). Bovendien zegt 39% van medewerkers zelf dat zij harder zouden werken als ze gelukkig waren in hun huidige functie (Workplace Happiness Report 2017, One4all). Werkgeluk is dan ook één van de meest effectieve bestrijdingsmiddelen tegen structureel hoge werkdruk.

Maar er is ook een keerzijde, namelijk de negatieve impact van het ontbreken van werkgeluk. Volgens onderzoek kosten ongelukkige, niet betrokken medewerkers organisaties wel 400 tot 500 miljard euro per jaar (The Engagement Institute). Denk aan kosten bij verzuim, burn-outs, hoog personeelsverloop of verslechterde prestaties. Met name HR managers in de zorg of het onderwijs zullen deze problemen herkennen.

%

Werkgeluk in je organisatie leidt tot 80% minder burn-outs

%

MET GELUKKIGE MEDEWERKERS DAALT HET ZIEKTEVERZUIM MET 66%

Hoe kun je werkgeluk effectief managen?

Werkgeluk is een persoonlijk gevoel van energie en plezier dat je ervaart op het werk. De formule waardoor dat gevoel tot stand komt is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in wat jou, je team of je organisatie bevlogen en uniek maakt.

Geluk op het werk is meetbaar en dat is belangrijk. Een medewerker wiens stem wordt gehoord op het werk is 4,6 x meer geneigd om zijn beste prestaties te leveren (Salesforce). In samenwerking met Universiteit Utrecht hebben wij 15 drijfveren van werkgeluk geïdentificeerd en samengebracht in het Employee Happiness Model (EHM). De drijfveren zetten we in als meetvariabelen in onze data-gedreven feedback methode en 15 seconden enquête om werkgeluk effectief te monitoren en verbeteren.

Lees hier waarom werkgeluk de zorgsector gaat redden.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Robin Gerritsen
Directeur Recruitment, Tempo Team


“Sinds we dit gesprek met elkaar voeren is het aantal gelukkige werknemers gestegen van 66% naar 80% in 5 maanden, en blijven we een positieve trend zien. Een mooi signaal naar onze medewerkers, en de basis van werken bij onze afdeling: werkgeluk!”

Werkgeluk meten en verbeteren met 2DAYSMOOD

Met de anonieme 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet elke medewerker zijn of haar werkgeluk via stemmingen en drijfveren. Ook wordt feedback over de achterliggende oorzaken hiervan meegenomen. De data wordt op team-, afdeling- en organisatieniveau verzameld om (nog steeds anoniem) te analyseren en vergelijken. Dit gebeurt in wekelijkse rapportages en slimme dashboards die realtime scores en trends laten zien. Voor persoonlijk inzicht in werkgeluk is er een extra beveiligd dashboard. De individuele medewerker kan hier zijn of haar eigen stemmingen inzien om bijvoorbeeld mee te nemen in functioneringsgesprekken.

Om het verbeteren van het eigen werkgeluk en persoonlijk leiderschap te ondersteunen bieden we toegang tot een E-learning omgeving. Deze online omgeving bevat artikelen en video’s met diverse wetenschappelijke inzichten en praktische tips om dagelijks met meer positieve energie te werken.

Realtime werkgeluk meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkersbetrokkenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over werkgeluk…

30/09/2019
6 min leestijd

Dit is waarom Gelukkige Werknemers goed zijn voor jouw Bedrijf: Onderzoek, Cijfers & Best Practices

De meeste mensen op de wereld willen gelukkig zijn, maar veel factoren van geluk liggen buiten onze ...

Lees meer

Door: Marvin Deitz

25/09/2019
9 min leestijd

Laat je medewerkers floreren door passende sociale waarden

Op de werkvloer is niets belangrijker dan dat medewerkers helemaal zichzelf durven te zijn. Stel je ...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

05/09/2019
13 min leestijd

HR & Werkgeluk experts over de ideale werk-privé balans

We proberen allemaal het perfect gebalanceerde leven na te streven, toch? Het liefst met ‘gelukkig...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

03/09/2019
7 min leestijd

Liveblog 2DAYSRESEARCH: de nieuwste onderzoeken naar medewerkersbetrokkenheid

Ben je geïnteresseerd in hoe betrokkenheid van medewerkers op het werk wordt aangedreven? Wil je op...

Lees meer

Door: Ben MacDonald

21/03/2019
10 min leestijd

Omgaan met Werkdruk in het Onderwijs? Advies van Werkgeluk experts

‘Onderwijs heeft hoogste burn-out percentage.’, ‘Leraren, verpleegkundigen en ambtenaren hebbe...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

29/01/2019
6 min leestijd

Terugkeer van energie in de zorgsector door werkgeluk?

Terugkeer van energie in de zorgsector door werkgeluk? Het is vandaag de ‘Dag van het Werkplezier...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen