Het hoogste niveau van Werkgeluk in je organisatie?

Innovatieve organisaties zijn er al van overtuigd: gelukkige werknemers presteren beter en zorgen voor bedrijfssucces. Als directeur, HR of teamleider wil je werkgeluk verhogen, en ontevredenheid en stress tijdig aanpakken! Met de 15 seconden enquête en realtime analyses van 2DAYSMOOD heb je de juiste tools in handen.

Wat is de impact van werkgeluk?

Werkgeluk heeft gelukkig geen wollig imago meer. Eén van de hoofdredenen hiervoor is de bewezen positieve impact ervan op productiviteit (+45%), energie (+180%) en innovatie (+300%). Bovendien zegt 39% van medewerkers zelf dat zij harder zouden werken als ze gelukkig waren in hun huidige functie (Workplace Happiness Report 2017, One4all). Werkgeluk is dan ook één van de meest effectieve bestrijdingsmiddelen tegen structureel hoge werkdruk.

Maar er is ook een keerzijde, namelijk de negatieve impact van het ontbreken van werkgeluk. Volgens onderzoek kosten ongelukkige, niet betrokken medewerkers organisaties wel 400 tot 500 miljard euro per jaar (The Engagement Institute). Denk aan kosten bij verzuim, burn-outs, hoog personeelsverloop of verslechterde prestaties. Met name HR managers in de zorg of het onderwijs zullen deze problemen herkennen.

%

Bij Tempo-Team steeg werkgeluk naar 80% door gebruik van 2DAYSMOOD

%

Via 2DAYSMOOD kreeg Soltegro in 6 maanden 18% meer medewerker-ambassadeurs!

Hoe kun je werkgeluk effectief managen?

Werkgeluk is een persoonlijk gevoel van energie en plezier dat je ervaart op het werk. De formule waardoor dat gevoel tot stand komt is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in wat jou, je team of je organisatie bevlogen en uniek maakt.

Geluk op het werk is meetbaar en dat is belangrijk. Een medewerker wiens stem wordt gehoord op het werk is 4,6 x meer geneigd om zijn beste prestaties te leveren (Salesforce). In samenwerking met Universiteit Utrecht hebben wij 15 drijfveren van werkgeluk geïdentificeerd en samengebracht in het Employee Happiness Model (EHM). De drijfveren zetten we in als meetvariabelen in onze data-gedreven feedback methode en 15 seconden enquête om werkgeluk effectief te monitoren en verbeteren.

Lees hier waarom werkgeluk nú belangrijker is dan ooit.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Joyce Hoogers
HR Manager, United Dutch Breweries

“Ik ben enorm blij dat we 2DAYSMOOD begin dit jaar hebben gelanceerd. Het is juist nu een waardevolle tool tijdens de crisisperiode. Iedereen werkt thuis en door de beperkte connectie die je dan hebt, mis je veel informatie over de stemming en het welzijn van medewerkers. Elke week deel ik de nieuwste resultaten in een update aan alle collega’s en dat wordt erg gewaardeerd.

Werkgeluk meten en verbeteren met 2DAYSMOOD

Met de anonieme 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet elke medewerker zijn of haar werkgeluk via stemmingen en drijfveren. Ook wordt feedback over de achterliggende oorzaken hiervan meegenomen. De data wordt op team-, afdeling- en organisatieniveau verzameld om (nog steeds anoniem) te analyseren en vergelijken. Dit gebeurt in wekelijkse rapportages en slimme dashboards die realtime scores en trends laten zien. Voor persoonlijk inzicht in werkgeluk is er een extra beveiligd dashboard. De individuele medewerker kan hier zijn of haar eigen stemmingen inzien om bijvoorbeeld mee te nemen in functioneringsgesprekken.

Om het verbeteren van het eigen werkgeluk en persoonlijk leiderschap te ondersteunen bieden we toegang tot een E-learning omgeving. Deze online omgeving bevat artikelen en video’s met diverse wetenschappelijke inzichten en praktische tips om dagelijks met meer positieve energie te werken.

Realtime werkgeluk meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkersbetrokkenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer werkgeluk in je organisatie? Gebruik onze tool gratis!

Gedurende 5 weken krijg je gratis toegang tot: onze snelle enquêtetool (met stemming & mensen vragenmodule), beveiligde realtime dashboards, wekelijkse rapportages en deskundig advies.

Hoe ziet het proces van meten eruit?

  • Week 1: Stemming & eNPS
  • Week 2-5: Stemming & thema mensen

Hoe verder? (betaalde versie, optioneel)

  • Pulse metingen: stress, bevlogenheid, (on)tevredenheid
  • Volledige nulmeting: mensen, organisatie, werk, welzijn
  • Onderzoek (thuis)werkbeleving
  • Diepgaande enquêtes drijfveren betrokkenheid
  • Herhaling en Open vragen voor actie en impact!

Na het voltooien van dit formulier bellen we je op. Na een korte demo (geheel vrijblijvend!) kun je de meting starten. We hebben alleen e-mailadressen van deelnemers nodig.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of download een van onze kennisdocumenten

Meer over werkgeluk, betrokkenheid, tevredenheid…

20/09/2020
4 min leestijd

Week van het werkgeluk: 3 must-reads van Strategic Happiness Experts

Deze week is het de internationale week van het werkgeluk 2020. Werkgeluk heeft dit jaar een andere ...

Lees meer

Door: Mare Derks

03/06/2020
1 min leestijd

Quickscan: welke factoren bepalen Thuiswerkgeluk in jouw team?

Quickscan om werkgeluk bij thuiswerken te verhogen! Ons werk wordt sinds de uitbraak van het corona...

Lees meer

Door: Mare Derks

02/06/2020
8 min leestijd

Help! Een negatieve stemming in mijn team: Hoe maak ik dit bespreekbaar?

Als leidinggevende (van een team) ben je vast eens tegen deze vraag aangelopen: 'Hoe maak ik een neg...

Lees meer

Door: Merlinde Blei

17/03/2020
7 min leestijd

5 Bewezen Tips om Medewerkers Thuis Betrokken te Houden

Tegenwoordig is thuiswerken of werken op afstand vrij normaal geworden binnen organisaties die dit k...

Lees meer

Door: Mare Derks

16/03/2020
6 min leestijd

Verplicht thuiswerken? Dit is de impact op Werkgeluk.

Wij mensen, sociale wezens, vinden contact met anderen over het algemeen prettig. Het gevoel ergens ...

Lees meer

Door: Cynthia Noordoven

17/02/2020
3 min leestijd

Bedrijf overnemen? Meet de medewerkerstevredenheid voordat je tekent!

Wat zou je als bestuurder, investeerder of aandeelhouder kunnen leren van de visie op medewerkerstev...

Lees meer

Door: Mare Derks