Werkgeluk meten en verbeteren met een 15 seconden enquête

De meeste innovatieve organisaties zijn er inmiddels wel van overtuigd: werkgeluk zorgt voor succes. 2DAYSMOOD helpt organisaties om werkgeluk te optimaliseren.

Wat is de impact van werkgeluk?

Werkgeluk heeft gelukkig geen wollig imago meer. Eén van de hoofdredenen hiervoor is de bewezen positieve impact ervan op productiviteit (+45%), sales succes (+37%) en innovatie (+300%). Bovendien zegt 39% van medewerkers zelf dat zij harder zouden werken als ze gelukkig waren in hun huidige functie (Workplace Happiness Report 2017, One4all).

Maar er is ook een keerzijde, namelijk de negatieve impact van het ontbreken van werkgeluk. Volgens onderzoek kosten ongelukkige, niet betrokken medewerkers organisaties wel 400 tot 500 miljard euro per jaar (The Engagement Institute). Denk aan kosten bij verzuim, burn-outs, hoog personeelsverloop of verslechterde prestaties.

Reden genoeg om werkgeluk in je teams te stimuleren toch! Lees hier 15 tips.

 

%

Werkgeluk in je organisatie leidt tot 80% minder burn-outs

%

MET GELUKKIGE MEDEWERKERS DAALT HET ZIEKTEVERZUIM MET 66%

Hoe kun je werkgeluk effectief managen?

Werkgeluk is een persoonlijk gevoel van energie en plezier dat je ervaart op het werk. De formule waardoor dat gevoel tot stand komt is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in wat jou, je team of je organisatie bevlogen en uniek maakt.

Geluk op het werk is meetbaar en dat is belangrijk. Een medewerker wiens stem wordt gehoord op het werk is 4,6 x meer geneigd om zijn beste prestaties te leveren (Salesforce). In samenwerking met Universiteit Utrecht hebben wij 15 drijfveren van werkgeluk geïdentificeerd en samengebracht in het Employee Happiness Model (EHM). De drijfveren zetten we in als meetvariabelen in onze data-gedreven feedback methode en 15 seconden enquête om werkgeluk effectief te monitoren en verbeteren.

Lees hier waarom werkgeluk de zorgsector gaat redden.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Robin Gerritsen
Directeur Recruitment, Tempo Team


“Sinds we dit gesprek met elkaar voeren is het aantal gelukkige werknemers gestegen van 66% naar 80% in 5 maanden, en blijven we een positieve trend zien. Een mooi signaal naar onze medewerkers, en de basis van werken bij onze afdeling: werkgeluk!”

Werkgeluk meten en verbeteren met 2DAYSMOOD

Met de anonieme 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet elke medewerker zijn of haar werkgeluk via stemmingen en drijfveren. Ook wordt feedback over de achterliggende oorzaken hiervan meegenomen. De data wordt op team-, afdeling- en organisatieniveau verzameld om (nog steeds anoniem) te analyseren en vergelijken. Dit gebeurt in wekelijkse rapportages en slimme dashboards die realtime scores en trends laten zien. Voor persoonlijk inzicht in werkgeluk is er een extra beveiligd dashboard. De individuele medewerker kan hier zijn of haar eigen stemmingen inzien om bijvoorbeeld mee te nemen in functioneringsgesprekken.

Om het verbeteren van het eigen werkgeluk en persoonlijk leiderschap te ondersteunen bieden we toegang tot een E-learning omgeving. Deze online omgeving bevat artikelen en video’s met diverse wetenschappelijke inzichten en praktische tips om dagelijks met meer positieve energie te werken.

Vraag gratis een demo of brochure aan en ontdek zelf hoe je realtime kunt meten!

Realtime werkgeluk meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkersbetrokkenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over werkgeluk…

21/03/2019
10 min leestijd

Omgaan met Werkdruk in het Onderwijs? Advies van Werkgeluk experts

‘Onderwijs heeft hoogste burn-out percentage.’, ‘Leraren, verpleegkundigen en ambtenaren hebbe...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

29/01/2019
6 min leestijd

Terugkeer van energie in de zorgsector door werkgeluk?

Terugkeer van energie in de zorgsector door werkgeluk? Het is vandaag de ‘Dag van het Werkplezier...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

21/11/2018
5 min leestijd

3 Veelbelovende Soft Skills voor meer Werkgeluk

3 Soft Skills voor meer Werkgeluk Ben jij je er al van overtuigd dat werkgeluk bijdraagt aan het su...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

03/10/2018
5 min leestijd

Een einde aan het Wollige Imago van Werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke...

Lees meer

Door: Mare Derks

12/07/2018
1 min leestijd

Roadmap voor meer Werkgeluk bij Tempo-Team

Hoe werkgeluk en betrokkenheid werden vergroot in 15 seconden per week! Gedurende een periode van 5...

Lees meer

Door: Mare Derks

17/01/2018
3 min leestijd

3 Tips voor Leidinggevenden om werkgeluk te vergroten!

Hallo Leidinggevende! Heb je nieuwe dromen, nieuwe doelen en nieuwe plannen die je wilt bereiken ...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen