eNPS: werkgeversreputatie meten & verbeteren

De employee Net Promotor Score (eNPS) laat zien hoeveel medewerkers enthousiast zijn over hun eigen organisatie. Een hoge werkgeversreputatie duidt op veel intrinsiek gemotiveerde medewerkers. En die zijn belangrijk.

Wat doen intrinsiek gemotiveerde medewerkers met een organisatie?

Intrinsiek gemotiveerde medewerkers zijn bevlogen en betrokken. Ze zijn enthousiast, houden van de organisatie en lopen net wat harder dan de rest. Dit enthousiasme stralen ze ook uit naar de buitenwereld. Daarmee trekken deze medewerkers bovengemiddeld veel nieuwe talenten. Uit onderzoek blijkt dat organisaties steeds vaker inspirerende medewerkers succesvol inzetten bij de werving van nieuw personeel. Kortom, medewerkers die van de organisatie houden zijn de kartrekkers en zorgen voor aanstekelijke energie en groei. Organisaties met relatief veel intrinsiek gemotiveerd personeel zijn bovendien aantoonbaar productiever en succesvoller dan andere organisaties.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Hans de Man
CEO Soltegro

“Onze eNPS is gestegen van 16 naar 35. Dat vind ik een enorm compliment.”

Waarom heb je eNPS nodig?

Iedere organisatie is een employee brand. Zowel onder huidige als potentiële werknemers heeft je organisatie namelijk een imago. De employee Net Promotor Score (eNPS) toont die werkgeversreputatie onder de eigen medewerkers. De eNPS is een internationaal gevalideerde methode waarin medewerkers op een schaal van 0-10 beoordelen hoe waarschijnlijk het is dat zij hun organisatie aanbevelen als een goede werkgever. Antwoorden worden verdeeld in 3 groepen: tegenstanders (scores 0-6), passieven (scores 7-8) en promoters (scores 9-10).

Om een goede interne en externe werkgeversreputatie te verdienen, kun je de eNPS gebruiken om inzicht te krijgen en te benchmarken. Zo kun je erachter komen waar in de organisatie de tegenstanders en promoters zich bevinden, hoe dat komt, en hoe je de werkgeversreputatie verbetert.

Lees hier meer over de werking van de eNPS.

Reputatiemanagement: eNPS meten

Met de 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet je continu de eNPS van je organisatie. Naast deze KPI meten we met onze realtime meetmethode ook stemmingen en medewerkersbetrokkenheid.

De eNPS is dus geïncorporeerd in onze innovatieve meetmethode en kun je herhaaldelijk meten. Zo kun je in slimme dashboards, op team- en organisatieniveau, de trends en verbeteringen van deze score doorlopend analyseren.

Vraag een gratis live demo van onze meetmethode aan.

Of bekijk onze brochure en ontdek meer over het meten van de eNPS en over wat onze aanpak zo uniek maakt.

eNPS score als KPI

5 Tips om je eNPS aan te pakken

Hoe start je met het verbeteren van de eNPS score? Om een stijgende lijn te realiseren, is het goed om er een doelstelling of KPI van te maken. De gemiddelde eNPS score in 2018 in Nederland is…

Lees blog

Soltegro: ‘Onze eNPS is gestegen van 16 naar 35.’

CEO Hans de Man kreeg, naarmate zijn bedrijf groeide, steeds minder inzicht in de tevredenheid van zijn werknemers. Hij besloot zijn eigen motto te volgen: Simplify Complexity.

Lees interview

3 Redenen waarom organisaties in 2019 zullen stoppen met het jaarlijkse MTO

Is jouw jaarlijkse medewerkersonderzoek een moetje? Dat komt bijna altijd door de frustratie over de traditionele manier van meten. De MTO’s zijn saai en belangrijker nog…

Lees blog

Waarom je eNPS wél een kpi is maar geen externe benchmark

Onze HR expert Martin Meulenkamp gaat in op 3 veel gestelde vragen; Hoe werkt de eNPS? Hoe kun je benchmarken met de eNPS? En wat betekent de eNPS score in de praktijk? (En hoe heeft dit iets te maken met gouden kettingen?)

Lees blog

Contact met onze expert

Dit is Martin Meulenkamp, onze HR en medewerkersbetrokkenheid expert. “Wij zijn van mening dat interne benchmarking – normen die door uw eigen werknemers zijn vastgesteld – uw voornaamste streven moet zijn. Maar er is één externe benchmark die uw aandacht verdient: de Net Promotor Score (eNPS) van de werknemer. Zijn uw werknemers loyale ambassadeurs? Met onze 15 seconden survey krijgt u inzicht”

Martin-Meulenkamp-2DAYSMOOD

Martin Meulenkamp
martin@2daysmood.nl
+31 6 55 81 33 21

Hoe herken je medewerkers tevredenheid in jouw organisatie?

Hoe ontevreden, tevreden of bevlogen jouw medewerkers zijn kan een enorme impact hebben op de werksfeer en bedrijfsprestaties. Laat me je voorstellen aan drie medewerkers die ook in jouw organisatie rondlopen.

Lees blog

Geen KPI is zo belangrijk als de eNPS score

Demo aanvragen

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief