eNPS: werkgeversreputatie meten & verbeteren

De employee Net Promotor Score (eNPS) laat zien in hoeverre medewerkers ambassadeurs zijn voor hun eigen werkgever. De gevalideerde formule brengt de interne reputatie in kaart, waarbij een hoge werkgeversreputatie duidt op veel intrinsiek gemotiveerde medewerkers. En die zijn belangrijk voor stakeholders binnen én buiten de organisatie.

Wat doen intrinsiek gemotiveerde medewerkers met een organisatie?

Intrinsiek gemotiveerde medewerkers zijn bevlogen en betrokken. Ze zijn enthousiast, houden van de organisatie en lopen net wat harder dan de rest. Dit enthousiasme stralen ze ook uit naar de buitenwereld. Daarmee trekken deze medewerkers bovengemiddeld veel nieuwe talenten aan. Uit onderzoek blijkt dat organisaties steeds vaker hun eigen personeel succesvol inzetten bij de werving van nieuwe mensen. Kortom, medewerkers die van de organisatie houden zorgen voor aanstekelijke energie en groei. Organisaties met relatief veel intrinsiek gemotiveerde en betrokken medewerkers halen zelfs 2,5x meer omzet binnen dan concurrent met lage niveaus van medewerkersbetrokkenheid (Hay Group).

%

Betrokken medewerkers hebben 180% meer energie op het werk

%

Met betrokken medewerkers stijgt de productiviteit met 45%

Waarom heb je de eNPS nodig voor employer branding?

Iedere organisatie is een employer brand. Zowel onder huidige als potentiële werknemers heeft je organisatie namelijk een imago. De employee Net Promotor Score (eNPS) toont die werkgeversreputatie onder de eigen medewerkers. De eNPS is een internationaal gevalideerde methode waarin medewerkers op een schaal van 0-10 beoordelen hoe waarschijnlijk het is dat zij hun organisatie aanbevelen als een goede werkgever. Antwoorden worden verdeeld in 3 groepen: tegenstanders (scores 0-6), passieven (scores 7-8) en promoters (scores 9-10).

Om een goede interne en externe werkgeversreputatie te verdienen, kun je de eNPS gebruiken om inzicht te krijgen en te benchmarken. Zo kun je erachter komen waar in de organisatie de tegenstanders en promoters zich bevinden, hoe dat komt, en hoe je de werkgeversreputatie verbetert. Lees meer over de werking van de eNPS.

Deze CEO verbeterde zijn eNPS score met 2DAYSMOOD!

Hans de Man, CEO Soltegro

“Onze eNPS is gestegen van 16 naar 35. Dat vind ik een enorm compliment. Het betekent dat steeds meer van onze medewerkers betrokken ambassadeurs worden van Soltegro.”

Reputatiemanagement: eNPS meten

Met de 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet je continu de eNPS van je organisatie. Naast deze KPI meten we met onze realtime meetmethode ook stemmingen en medewerkersbetrokkenheid. De eNPS is dus geïncorporeerd in onze innovatieve meetmethode en kun je herhaaldelijk meten. Zo kun je in slimme dashboards, op team- en organisatieniveau, de trends en verbeteringen van deze score doorlopend analyseren.

Vraag een gratis live demo van onze meetmethode aan.

Of bekijk onze brochure en ontdek meer over het meten van de eNPS.

Realtime medewerkersbetrokkenheid meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kunt jouw gewenste feedback loop creëren op team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, de employee Net Promotor Score berekenen, vitaliteit peilen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Wil je ook jouw eNPS meten of meer informatie?

Vraag hier een demo of offerte aan.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contact met onze expert

Dit is Martin Meulenkamp, onze HR en medewerkersbetrokkenheid expert. “Het is mijn doel om al jouw vragen te beantwoorden over medewerkersbetrokkenheid. Inzicht door onze 15 seconden survey helpt daarbij!”

Martin-Meulenkamp-2DAYSMOOD

Martin Meulenkamp
martin@2daysmood.nl
+31 6 55 81 33 21

Meer over de eNPS score…

17/02/2020
3 min leestijd

Bedrijf overnemen? Meet de medewerkerstevredenheid voordat je tekent!

Wat zou je als bestuurder, investeerder of aandeelhouder kunnen leren van de visie op medewerkerstev...

Lees meer

Door: Mare Derks

15/04/2019
7 min leestijd

Waarom je eNPS wél een KPI is maar geen externe benchmark

“Er is van alles aan de hand op de arbeidsmarkt; krapte, werkdruk, burn-outs, imagoproblemen in se...

Lees meer

Door: Martin Meulenkamp

01/03/2019
5 min leestijd

5 Tips om je eNPS aan te pakken

voor HR en Management Wat is de eNPS? De employee Net Promotor Score (eNPS) is een internationaal ...

Lees meer

Door: Martin Meulenkamp