eNPS meten & verbeteren

Wat is de eNPS score?

De employee Net Promor Score (eNPS) is een internationaal gevalideerde formule die uit één vraag bestaat. Op een schaal van 0-10 beoordelen medewerkers hoe waarschijnlijk het is dat zij organisatie ‘X’ zouden aanbevelen als een goede werkgever. Antwoorden worden verdeeld in 3 groepen: tegenstanders, passieven en promoters.

Om een goede interne en externe werkgeversreputatie te verdienen kun je de eNPS gebruiken om inzicht te krijgen en te benchmarken. Detecteer waar in je organisatie je tegenstanders zitten en waardeer de promoters! Met de 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet je continu de eNPS van je organisatie.

eNPS meten

In onze realtime meetmethode meten we naast stemmingen en medewerkersbetrokkenheid, de mate waarin medewerkers hun werkgever aanbevelen. De eNPS score kun je herhaaldelijk meten. Zo kun je in slimme dashboards, op team- en organisatieniveau, de trends en verbeteringen van deze score analyseren.

Vraag een gratis live demo of brochure aan voor meer info over het meten van de eNPS.

Contact met onze expert

Dit is Martin Meulenkamp, onze HR en medewerkersbetrokkenheid expert. “Wij zijn van mening dat interne benchmarking – normen die door uw eigen werknemers zijn vastgesteld – uw voornaamste streven moet zijn. Maar er is één externe benchmark die uw aandacht verdient: de Net Promotor Score (eNPS) van de werknemer. Zijn uw werknemers loyale ambassadeurs? Met onze 15 seconden survey krijgt u inzicht”

Martin-Meulenkamp-2DAYSMOOD

Martin Meulenkamp
martin@2daysmood.nl
+31 6 55 81 33 21

Geen KPI is zo belangrijk als de eNPS score

15 Drijfveren die impact hebben op werkgeluk

2DAYSMOOD heeft intensief onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In deze whitepaper lees je diverse tips en tricks voor een positievere werkomgeving.

Download whitepaper

Hoe herken je medewerkers tevredenheid in jouw organisatie?

Hoe ontevreden, tevreden of bevlogen jouw medewerkers zijn kan een enorme impact hebben op de werksfeer en bedrijfsprestaties. Laat me je voorstellen aan drie medewerkers die ook in jouw organisatie rondlopen.

Lees blog

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator.

Lees blog

Demo aanvragen

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief