eNPS meten & verbeteren

Wat is de eNPS score?

De employee Net Promotor Score (eNPS) is een internationaal gevalideerde formule die uit één vraag bestaat. Op een schaal van 0-10 beoordelen medewerkers hoe waarschijnlijk het is dat zij organisatie ‘X’ zouden aanbevelen als een goede werkgever. Antwoorden worden verdeeld in 3 groepen: tegenstanders, passieven en promoters.

Om een goede interne en externe werkgeversreputatie te verdienen kun je de eNPS gebruiken om inzicht te krijgen en te benchmarken. Detecteer waar in je organisatie je tegenstanders zitten en waardeer de promoters! Met de 15 seconden survey van 2DAYSMOOD meet je continu de eNPS van je organisatie.

eNPS meten

In onze realtime meetmethode meten we naast stemmingen en medewerkersbetrokkenheid, de mate waarin medewerkers hun werkgever aanbevelen. De eNPS score kun je herhaaldelijk meten. Zo kun je in slimme dashboards, op team- en organisatieniveau, de trends en verbeteringen van deze score analyseren.

Vraag een gratis live demo of brochure aan voor meer info over het meten van de eNPS.

eNPS score als KPI

5 Tips om je eNPS aan te pakken

Hoe start je met het verbeteren van de eNPS score? Om een stijgende lijn te realiseren, is het goed om er een doelstelling of KPI van te maken. De gemiddelde eNPS score in 2018 in Nederland is…

Lees blog

Soltegro: ‘Onze eNPS is gestegen van 16 naar 35.’

CEO Hans de Man kreeg, naarmate zijn bedrijf groeide, steeds minder inzicht in de tevredenheid van zijn werknemers. Hij besloot zijn eigen motto te volgen: Simplify Complexity.

Lees interview

3 Redenen waarom organisaties in 2019 zullen stoppen met het jaarlijkse MTO

Is jouw jaarlijkse medewerkersonderzoek een moetje? Dat komt bijna altijd door de frustratie over de traditionele manier van meten. De MTO’s zijn saai en belangrijker nog…

Lees blog

Waarom je eNPS wél een kpi is maar geen externe benchmark

Onze HR expert Martin Meulenkamp gaat in op 3 veel gestelde vragen; Hoe werkt de eNPS? Hoe kun je benchmarken met de eNPS? En wat betekent de eNPS score in de praktijk? (En hoe heeft dit iets te maken met gouden kettingen?)

Lees blog

Contact met onze expert

Dit is Martin Meulenkamp, onze HR en medewerkersbetrokkenheid expert. “Wij zijn van mening dat interne benchmarking – normen die door uw eigen werknemers zijn vastgesteld – uw voornaamste streven moet zijn. Maar er is één externe benchmark die uw aandacht verdient: de Net Promotor Score (eNPS) van de werknemer. Zijn uw werknemers loyale ambassadeurs? Met onze 15 seconden survey krijgt u inzicht”

Martin-Meulenkamp-2DAYSMOOD

Martin Meulenkamp
martin@2daysmood.nl
+31 6 55 81 33 21

Hoe herken je medewerkers tevredenheid in jouw organisatie?

Hoe ontevreden, tevreden of bevlogen jouw medewerkers zijn kan een enorme impact hebben op de werksfeer en bedrijfsprestaties. Laat me je voorstellen aan drie medewerkers die ook in jouw organisatie rondlopen.

Lees blog

Geen KPI is zo belangrijk als de eNPS score

Demo aanvragen

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief