2DAYSMOOD

2DAYSMOOD gaf in de Analyse special #18 van het Financieele Dagblad een expert bijdrage. Over hoe een positieve bedrijfscultuur en eNPS score essentiële factoren zijn in het realiseren van internationale bedrijfsgroei. Lees onze bijdrage hier beneden of bekijk de volledige digitale krant.

‘’Wij gaan de wereld veroveren met ons product!’’ Iedere ondernemer heeft tegenwoordig de kans om internationale markten te betreden. Maar veroveren? Daar is volharding en bevlogen teamwerk voor nodig. Dus hoe krijg en behoud je bevlogen professionals? Martin Meulenkamp, CEO en HR Expert van 2DAYSMOOD, spreekt hier dagelijks over met (HR) directeuren. “Focus op het werkgeluk van medewerkers en faciliteer een positieve werkomgeving. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat bevlogen medewerkers 45% productiever, 180% energieker en 80% minder vatbaar zijn voor burn-outs!”

Cultuur moet meegroeien

Binnen veel organisaties is het actief aandacht besteden aan werksfeer geen prioriteit. Maar als je snel en internationaal groeit, is de betrokkenheid van je medewerkers essentieel. Een hoge werkdruk met aanwezigheid van stress is immers vaak de norm. Problemen worden dan pas erkend als het te laat is; Ziekmeldingen en burn-outs nemen toe. Door regelmatig het gesprek aan te gaan zorg je ervoor dat cruciale thema’s als werkdruk, werk-privé balans, waardering of leiderschap de teamsfeer positief blijven beïnvloeden.

“Met 2DAYSMOOD geven we bedrijven continu inzicht in stemmingen en drijfveren van hun medewerkers. Anoniem, op persoonlijk, team- en organisatieniveau. Onze klanten, groot en klein, verkrijgen dit inzicht via een 15 seconden survey. Zo kunnen zij wekelijks data-gedreven en preventief actie ondernemen voor een positieve en productieve bedrijfscultuur.” Aldus Martin.

‘Elke directeur zou deze score als belangrijkste KPI moeten introduceren.’

De eNPS als belangrijkste KPI voor duurzame groei

Om groeidoelstellingen te behalen heb je vanzelfsprekend nieuwe (internationale) talenten nodig. Voor recruitment is je reputatie als werkgever doorslaggevend; Zouden jouw werknemers het bedrijf als goede werkgever aanbevelen aan anderen? Dit is de zogenoemde employee Net Promotor Score (eNPS). Elke directeur zou deze score als belangrijkste KPI moeten introduceren. Met de meetmethode van 2DAYSMOOD kun je de eNPS herhaaldelijk meten. Gecombineerd met realtime inzicht in stemmingen en drijfveren, weet je precies aan welke knoppen je moet draaien om van jouw medewerkers ambassadeurs te maken!

Klik op de afbeelding voor de volledige FD special: Analyse #18 Digitale Transformatie & Internationale Groei