2DAYSMOOD

Werkgeluk is hot. Tijd voor actie!

De arbeidsmarkt in verandering

Steeds meer bedrijven beseffen dat het belangrijk is het werkgeluk van medewerkers centraal te stellen. De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het aantrekken en behouden van talenten daardoor een steeds grotere uitdaging wordt.  Ook verandert het werkbeeld van de werkzoekende. Werkzoekenden bedenken niet meer eerst welke functie ze zouden willen uitoefenen om vervolgens op zoek te gaan naar vacatures. Nee, werkzoekenden maken tegenwoordig eerder een lijst met bedrijven waar ze graag zouden willen werken om vervolgens te kijken welke vacatures die bedrijven aanbieden. Employer branding wordt daarom steeds belangrijker en een positieve werkomgeving, waar het geluk van de medewerkers centraal staat noodzakelijk.

Hoeveel levert het ons op als bedrijf?

Werkgeluk is hot. En dat merken wij, steeds vaker worden wij door bedrijven uitgenodigd om te praten over het meten en verbeteren van werkgeluk. Tijdens die gesprekken merken wij dat het bewustzijn er is: gelukkige medewerkers = gelukkige klanten = succesvolle bedrijfsresultaten. Bedrijven zien de noodzaak om werkgeluk serieus te nemen. En vaak krijgt HR de verantwoordelijkheid om het thema te vertalen naar een werkgelukstrategie voor de organisatie. En dan komt vaak de vraag: en nu? Hoe doe je dat, werkgeluk als onderdeel van de strategische (HR-) agenda maken? Hoe maak je een werkgeluk implementatieplan en hoe meet je de resultaten? In onze gesprekken met bedrijven merken wij dat die vertaalslag – van het inzicht over het belang werkgeluk naar de bedrijfscultuur en dagelijkse realiteit – vaak als een grote uitdaging wordt ervaren

2DAYSMOOD Inspiratiesessie

Daarom besloten wij om  een exclusieve inspiratiesessie te organiseren voor onze klanten, met als belangrijkste vraagstukken:

  • Wat is werkgeluk voor jezelf?
  • Hoe draagt werkgeluk bij aan betere bedrijfsresultaten?
  • Wat is de rol van HR in een werkgeluk strategie?
  • Hoe ziet een werkgeluk implementatie stappenplan eruit?
  • Hoe stel je zeker, dat je stappenplan de gewenste resultaten levert?

Samen met 15 HR en team managers van 11 diverse bedrijven, uiteenlopend van de bankensector tot de transportindustrie en van een verzekeraar tot een non for profit organisatie, gingen we op 8 maart aan de slag met Werkgeluk. Tijdens de sessie kregen de deelnemers o.a. een kijkje in de keuken bij Tempo Team. Marlies Aulbers, manager KCC Regio West, vertelde hoe zij met een groep van 7 trainees en een senior HR business partner, in samenwerking met een regio directeur en zijn 6 teams, zijn gaan onderzoeken wat werkgeluk voor deze recruiters en coordinatoren betekent en zijn gaan uitproberen het werkgeluk binnen een bepaalde periode te vergroten.  Lees meer over hun werkgeluk stappenplan en hun resultaten in onze andere blog.

Een groot deel van de sessie werd besteed aan het ontwikkelen van een werkgeluk strategie. De groep kreeg de gelegenheid om een eerste aanzet te maken voor hun werkgelukstrategie aan de hand van SMART doelen en het door 2DAYSMOOD ontwikkelde werkgeluk implementatie stappenplan (Happiness Improvement Plan).

Inspiratiesessie

Of deze kick-off van onze inspiratiesessiereeks geslaagd was? Nou en of! We kregen gemiddeld een 9 (schaal 1-10) op de vraag of ze de sessie aan hun collega’s zouden aanraden. Wauw, als dat ons niet gelukkig maakt ?. We willen alle deelnemers bedanken voor de positieve, open en enthousiaste stemming en bijdrage tijdens de inspiratiesessie en we zijn benieuwd naar de eerste resultaten van de tijdens de sessie ontwikkelde werkgelukstrategieën!

Tot een volgende keer!