2DAYSMOOD

Met trots delen wij dat ons gewaardeerde teamlid MSc. Selma Fehrmann, de nieuwe titel van ‘Gallup-certified Strengths Coach’ heeft behaald. “Naast mijn ervaring als HR professional en Master in Organisatiepsychologie, ben ik nu ook getraind in het helpen van medewerkers, managers en teams om het maximale uit henzelf te halen en grootse doelen te bereiken.” Deze expertise is een duurzame toevoeging in ons team en versterkt onze missie. Het helpen van organisaties om betrokken medewerkers, werkgeluk en een productief werkklimaat te creëren.

 

Waarom wij geloven in een bedrijfscultuur gedreven door sterkte-punten?

 

Uit onderzoek (en onze eigen ervaring) blijkt dat…

  • Mensen die focussen op hun eigen sterktes tijdens werk, 3x meer kans hebben aan te geven dat zij hun levenskwaliteit voortreffelijk vinden.
  • Bedrijven met een focus op sterkte-punten beter presteren in sales, winstgevendheid en klantbinding.
  • Bijna 7 van de 10 medewerkers (67%) die bevestigen dat hun manager aandacht heeft voor sterktes en positieve karaktereigenschappen betrokken zijn. Wanneer medewerkers het beslist niet eens zijn met deze stelling daalt het betrokkenheidspercentage naar 2%.
  • Talent-georiënteerde organisaties een 7% hogere klantbinding, 15% hogere medewerkersbetrokkenheid en 29% hogere winstgevendheid hebben dan organisaties die deze focus niet hebben.
  • Een aanpak gebaseerd op sterktes, essentieel is voor het creëren van een excellente organisatiecultuur. Daarom gebruikt meer dan 90% van de Fortune 500 bedrijven CliftonStrengths.

 

Het ontdekken van je talenten is leuk en waardevol!

 

Vanuit een professioneel perspectief is het belangrijk de impact te benadrukken van een talent-georiënteerde werkwijze. Denk aan betere werkprestaties of een hogere bijdrage aan het succes van je organisatie. Desalniettemin willen wij benoemen dat het vinden en benutten van je eigen sterkte-punten ook leuk en voordelig is in allerlei situaties. Natuurlijk hebben wij bij 2DAYSMOOD allemaal de assessment voltooid. De resultaten lieten zien dat we een sterk complementair team vormen. Met deze nieuwe inzichten werd onze samenwerking nog soepeler en werden er nieuwe initiatieven gestart voor persoonlijke ontwikkeling.

In totaal zijn er 34 unieke CliftonStrenghts. Het 2DAYSMOOD team bezit diverse toffe en waardevolle talenten die we zoveel mogelijk inzetten. Onze teamleden zijn: Achievers, Includers, WOO’s (Winning Others Over), Maximizers, Relators, Activators, Futuristic, Responsible, Strategic, Intellectual en Positive!

 

De methode

 

Het Gallup Strengths Center specialiseert zich in ‘Strengths-Based Psychology’ en het ontketenen van unieke talenten van mensen, zodat zij het maximale uit hun werk en dagelijkse leven kunnen halen. Hun primaire methode, de CliftonStrengths assessment (voorheen CliftonStrengthsFinder), werd uitgevonden door Don Clifton. Door zijn baanbrekende onderzoek en boeken (bestsellers zoals ‘StrengthsFinder 2.0’), heeft de voormalig Gallup topman de kracht van positieve psychologie naar alle uithoeken van de wereld gebracht. Door de ‘American Psychological Association’ werd Clifton hiervoor geëerd en officieel benoemd tot ‘Father of Strengths-Based Psychology’. Leer meer over de CliftonStrengths assessment in deze infographic.

Ben je geïnteresseerd in het ontdekken van je eigen sterktes of wil je teamprestaties in je organisatie verbeteren? Neem gerust contact op met Selma via [email protected].