2DAYSMOOD

Psychologische veiligheid Module

Creëer een veilige en positieve werkomgeving

Vraag je je wel eens af in hoeverre jouw medewerkers zichzelf kunnen zijn en uiten? Merk je bijvoorbeeld dat zij niet altijd ideeën kunnen delen zonder angst voor negatieve consequenties? Of voel je je misschien zelf wel eens psychologisch onveilig? Met onze vragenlijst over psychologische veiligheid kun je een antwoord krijgen op deze vragen.

Gratis demo
2daysmood_Medewerkerstevredenheidsonderzoek gemeente
circle-section

Psychologische veiligheid wordt steeds vaker besproken. We worden ons namelijk steeds bewuster hoe we beïnvloed worden door onze omgeving en wat dat met ons doet. Onderzoek toont aan dat een psychologisch veilige omgeving ervoor zorgt dat medewerkers meer informatie delen en betere prestaties leveren. Ook zorgt het voor een verhoogd welzijn en een sterkere ontwikkeling.

De vragenlijst is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ondervraagt naast de veiligheid zelf ook de onderliggende factoren die een aangetoond verband hebben met veiligheid. Op die manier weet je aan de hand van de antwoorden hoe veilig de omgeving is, én welke onderliggende factoren al sterk aanwezig zijn bij de medewerkers en welke nog verder kunnen ontwikkeld worden.
Door middel van 22 vragen over basisbehoeften, empathie, vertrouwen, ondersteuning, self-support systeem en veiligheid wordt aangetoond waarop je je aandacht het beste kunt richten om de psychologische veiligheid te verbeteren.

Zet de vragenlijst eenvoudig in z’n geheel uit en bespreek de resultaten voorzichtig in jouw team. Per vraagstelling hebben wij een aantal concrete tips en adviezen beschikbaar. Heb je interesse in deze module? Of wil je met iemand sparren over hoe je deze module binnen jouw organisatie in zou kunnen zetten? Neem dan contact met ons op!

Duurzame-inzetbaarheid-werkdruk-medewerkers-2daysmood-smartphone

Aandacht

Ze worden gehoord!

Feedback

Snel en anoniem

Perspectief

Meer werkplezier
Duurzaam-werkgeverschap-leidinggevende-werkdruk-2daysmood-smartphone

Inzicht

Verbeterpunten!

Data-gedreven

Monitoren effect

Resultaat

Bevlogen werksfeer

Hoe kun je psychologische veiligheid effectief meten?

Het meten van psychologische veiligheid kan een uitdagende taak zijn, omdat het gaat om het peilen van de mate waarin medewerkers zich veilig voelen om zichzelf te uiten, fouten te maken en ideeën te delen zonder angst voor negatieve consequenties. Met de 2DAYSMOOD tool meet je daarom 100% veilig en anoniem. Hierdoor voelen je medewerkers zich vrij om eerlijk en open te antwoorden zonder zich bekend te maken.

We gebruiken hiervoor onze wetenschappelijke meetmethode en combineren deze met onze bewezen enquête tool. Zo krijg je betrouwbare inzichten over hoe psychologisch veilig je medewerkers zich voelen en waar precies de sterktes en risico’s liggen.

Wetenschap als basis

100% veilig en anoniem

Gratis demo

Nieuwsgierig geworden naar de meting Psychologische veiligheid? Wacht niet langer en ga vandaag nog met onze experts in gesprek om jouw werkklimaat een positieve boost te geven!

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

  • Meer info over het meten van Psychologische veiligheid
  • Onze expertise, ervaring en energie!
  • Een demo van de meting

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Jos 2DAYSMOOD specialist.

Jos Mulder

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Jos