Skip to content

Lijn 150 x 5

Hoe het Ministerie van I&W doelgericht handelt middels feedback en waardevolle gesprekken

Result 1
24%

Increase in App

Downloads

Result 2
2.5M

App

Downloads

De werkbeleving monitoren en verbeteren met 2DAYSMOOD.

2DAYSMOOD-werkgeluk-Ministerie-van-Infrastructuur-en-Waterstaat

Lijn 150 x 4

Over Ministerie I&W

 

Het Ministerie van I&W zocht een effectieve manier om feedback van medewerkers te verzamelen en waardevolle gesprekken te voeren, vooral na de uitdagingen van langdurig thuiswerken tijdens de coronaperiode. Door gebruik te maken van de 2DAYSMOOD-tool, kunnen ze actuele data genereren en doelgericht verbeteringen aanbrengen.

De uitdaging

Het Ministerie van I&W wilde afstappen van de traditionele jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoeken die niet de gewenste resultaten opleverden. Ze hadden behoefte aan actuele data en trendanalyses om snel te kunnen handelen. In januari 2022 begonnen ze met het meten van stemmingen en tevredenheid, wat leidde tot een significant hoger antwoordpercentage van 30% naar 70%. Hierdoor konden ze waardevolle gesprekken voeren en concrete verbeterpunten identificeren.

Lijn 150 x 4

Het resultaat met 2DAYSMOOD

Door de feedback van medewerkers te gebruiken, kon het Ministerie van I&W concrete acties opstellen zoals de Vitaliteitskalender. Binnen vijf weken werden verdiepende vragenmodules uitgezet, die waardevolle inzichten opleverden. Bijvoorbeeld, de vraag ‘ik krijg voldoende slaap’ scoorde redelijk goed, maar onthulde dat 25% van de medewerkers niet voldoende slaap had. Dit leidde tot gerichte acties zoals mindfulness-trainingen en slaaptips.

Bij de kwartaalbijeenkomst stonden vitaliteit en veerkracht centraal, wat hielp om fysieke en mentale vitaliteitsdoelen te bereiken. Het koppelen van concrete acties aan de feedback van medewerkers is essentieel, zegt Menno: “Mensen moeten wel zien dat er wat mee gedaan wordt, anders hebben ze het idee dat het invullen van de vragenlijsten nergens toe leidt.”

"De 2DAYSMOOD-tool is ideaal om de feedback van medewerkers inzichtelijk te maken. We willen niet dat 2DAYSMOOD het persoonlijke gesprek vervangt, maar juist dat het de feedback faciliteert, ondersteunt en leidt tot waardevolle gesprekken.”

Menno Sallet

Medewerker Informatiemanagement bij Ministerie van I&Q

Klaar om het geluk in jouw organisatie een boost te geven?

Vraag een live demo aan en wij helpen je op weg.

iStock-1457878159

Testimonials

What our customers are saying

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ultrices volutpat vitae augue donec tempus gravida. Sagittis laoreet nunc integer vestibulum. In ut donec facilisis risus elit mi egestas. Commodo, massa, metus consequat sit diam neque blandit nulla faucibus. Erat pellentesque porttitor nibh consectetur aliquam iaculis ultrices. Vitae pharetra ut ipsum in quam in sed. Tempor sollicitudin

Elements Image
Elements Image

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Tellus fames sollicitudin fermentum elementum risus vulputate. Vitae sed eu nec urna.”

John Carter

- VP of Marketing at Webflow