2DAYSMOOD

Hoe kunnen organisaties continu zorgen voor waardig werk voor medewerkers, op elk niveau en elke leeftijd? Dat is de essentie van duurzaam werkgeverschap. En zeker na de impact van de coronacrisis, hebben werkgevers hier een grote opgave. Universiteit Utrecht en 2DAYSMOOD stimuleren daarom de verbetering van duurzaam werkgeverschap met een nieuw product.

Door de combinatie van een wetenschappelijke meetmethode en online tool kunnen werkgevers nu betrouwbare inzichten verzamelen over hoe duurzaam inzetbaar hun medewerkers zijn. Zij ontdekken, via zes onderzochte dimensies, wat werknemers positief en negatief beschouwen in de werksfeer en hoe betrokken zij zijn. Het is uniek dat werkgevers de uitkomsten van de meting direct kunnen vergelijken met die van gelijksoortige bedrijven. Daarmee wordt de mate van duurzaam werkgeverschap aangetoond en op welke punten de organisatie precies kan verbeteren.

Benchmark data uit Europees onderzoek

Het vergelijkingsmateriaal, de benchmark data, vloeit namelijk voort uit het Europese Sustainable Workforce onderzoek, geleid door professor Tanja van der Lippe, hoogleraar sociologie aan de Universiteit Utrecht. In het onderzoek zijn gegevens van 259 bedrijven uit negen EU-landen en in zes economische sectoren bestudeerd met als centrale vraag: hoe pakken de investeringen van bedrijven in hun werknemers in de praktijk uit? Vervolgens heeft de Future of Work Hub van de Universiteit Utrecht, een groep wetenschappers die vanuit vakgebieden als sociologie, economie en technologie de toekomst van werk bestudeert, op basis van die gegevens een meet- en benchmarkmethode van duurzaam werkgeverschap ontwikkeld.

Samen met HR tech bedrijf 2DAYSMOOD, expert op het gebied van online medewerkersonderzoeken, is dit als vernieuwende tool naar de markt gebracht. 2DAYSMOOD biedt Europese organisaties vanaf nu dus de mogelijkheid hun duurzame werkgeverschap te meten en langs de juiste standaard te leggen.

Prof. dr. ir. Tanja van der Lippe: “Ontwikkelingen zoals digitalisering, vergrijzing en migratie maken de arbeidsmarkt steeds complexer. De goede mensen op de goede plek krijgen blijft enorm lastig en is een kostbaar proces. Organisaties staan dus voor de uitdaging om hun werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Het is mooi dat onze onderzoeksdata organisaties de inzichten kunnen geven om passende maatregelen in te zetten.”

Duurzaam werkgeverschap krijgt urgentie in coronacrisis

De coronacrisis heeft organisaties doen inzien dat een gezond, plezierig en stimulerend werkklimaat bepalend is voor succes op de lange termijn. Thuiswerken met verslechterde sociale verbinding, werken onder hoge druk en een globale context van onzekerheid hebben een negatief effect op het welzijn van medewerkers. Dat blijkt uit recente onderzoeken van o.a. TNO en 2DAYSMOOD. Stress, ontevredenheid en (mentale) vermoeidheid zijn structureel op een te hoog niveau en dat resulteert in verzuim, burn-outs en ontslag. Van die kosten en zorgen willen zowel werkgevers als werknemers wegblijven. Daarom is het van belang vroegtijdig in te grijpen wanneer de (virtuele) werkomgeving ongezond gedrag aanjaagt of als het werkgeluk daalt. Dát kenmerkt duurzaam werkgeverschap.

“Op het hoogste niveau moet er bewustzijn komen voor duurzame inzetbaarheid, zodat alle leidinggevenden de juiste keuzes kunnen maken in het belang van hun personeel én de organisatie. Met de term ’duurzaam werkgeverschap’ en onze benchmark meting kunnen we niet alleen dat bewustzijn stimuleren maar ook aantonen waar de organisatie precies kan verbeteren. Tegelijkertijd lanceren we het Certificaat Duurzaam Werkgeverschap. Dit is een beter alternatief voor slecht onderbouwde ranglijsten als ‘’werkgever van het jaar’’. Met het certificaat kunnen werkgevers laten zien dat ze op een wetenschappelijk onderbouwde en transparante manier, écht aandacht hebben voor werkgeluk en welzijn.’’

Aldus Martin Meulenkamp, CEO & HR expert, 2DAYSMOOD.

Meer informatie

Op onze website vindt u meer informatie over duurzaam werkgeverschap, van meting tot en met certificaat: 2daysmood.com/duurzaam-werkgeverschap. Via de website van Universiteit Utrecht vindt u meer informatie over het Europese Sustainable Workforce onderzoek en de future of work hub: uu.nl/fow.

 

Wil jij weten hoe jouw organisatie scoort op duurzame inzetbaarheid en je resultaten benchmarken? Wil je ook het Certificaat Duurzaam Werkgeverschap verdienen?

Doe de meting

robin gerritsen, 2daysmood
jeannette kool, 2daysmood
jeroen kuiper, 2daysmood
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD
rianne klemann, 2daysmood
jan herman, 2daysmood
emma sluman, 2daysmood
simon klopt, 2daysmood
ina haverhals, 2daysmood
inge beckers, 2daysmood

Tevreden medewerkers en tevreden klanten

Deze (HR) managers gebruiken 2DAYSMOOD en maken echt impact!

Hoe? Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!

jan herman, 2daysmood

Jan-Herman Hanskamp

HR directeur, Rotra Groep
”2DAYSMOOD is echt waardevol. Je kunt namelijk continu inzicht krijgen in je bedrijfscultuur, doelgericht feedback ophalen en trends inzien.”
emma sluman, 2daysmood

Emma Sluman

Projectleider duurzame inzetbaarheid, ProRail
“Nu we 2DAYSMOOD wekelijks inzetten, krijgen we meer grip op onze cultuur. Zoals de beleving van werkdruk en drijfveren van medewerkers.”
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD

Rita Blankenberg

HR Business Partner Digital, Gemeente Alphen a/d Rijn
“De look en feel is happy en de data is bruikbaar, zoals de continue feedback en uitsplitsing in teams. Kortom, je kunt gericht verbeteren.”
robin gerritsen, 2daysmood

Robin Gerritsen

Directeur Recruitment, Tempo-Team (Randstad)
“Ten eerste is het aantal gelukkige werknemers is in 5 maanden gestegen van 66% naar 80%. Ten tweede blijven we een positieve trend zien!”

Innovatieve Organisaties
Werken met 2DAYSMOOD

4,4 reviews
circle-section

Neem contact op voor gratis advies, een demo of quickscan!

Altijd het medewerkersonderzoek dat bij je past.

Wil jij werkgeluk in je teams verhogen? Feedback verzamelen over een specifiek onderwerp? Stress in real-time monitoren? Of heb je een nulmeting nodig om de drijfveren van je cultuur te bepalen?

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

  • Onze expertise, ervaring en energie!
  • Een demo van de tool
  • Advies over toepassing in jouw organisatie
  • Mogelijkheid om gratis uit te proberen

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Martin Meulenkamp

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Martin