Skip to content

Lijn 150 x 5

Meer gesprekken en minder stress bij Gemeente Moerdijk

Result 1
24%

Increase in App

Downloads

Result 2
2.5M

App

Downloads

Hoe Gemeente Moerdijk met de BRUIS-meter van 2DAYSMOOD vitaliteit bespreekbaar maakt en de werkomgeving verbetert.

BRUIS-meter-Gemeente-Moerdijk-2DAYSMOOD-website-1024x536-1

Lijn 150 x 4

Over Gemeente Moerdijk

 

Gemeente Moerdijk zet zich in voor de vitaliteit van haar medewerkers te midden van een snel veranderende werkomgeving. Om stress te verminderen en werkplezier te verhogen, heeft de gemeente de BRUIS-meter geïmplementeerd, ontwikkeld in samenwerking met het A&O-fonds Gemeenten en 2DAYSMOOD. Deze tool helpt bij het continu monitoren en bespreken van de vitaliteit van medewerkers.

De uitdaging

Vitaliteit stond al hoog op de agenda bij Gemeente Moerdijk, maar het bespreekbaar maken bleek een uitdaging. Debby Sulkers, P&O-adviseur, vond in de BRUIS-meter een effectieve oplossing. Door wekelijks korte, digitale enquêtes in te vullen, kregen medewerkers inzicht in hun eigen vitaliteit. Deze inzichten werden vervolgens besproken tijdens werkoverleggen, wat leidde tot verbeterde communicatie en een beter begrip van de oorzaken van stress en enthousiasme.

"De BRUIS-meter bracht het gesprek over vitaliteit op gang en zorgde ervoor dat we onze werkwijze en overlegstructuur hebben aangepast," aldus Sulkers. De resultaten van de enquêtes worden verzameld in een totaaloverzicht, wat leidinggevenden helpt signalen van stress sneller op te merken en tijdig actie te ondernemen.

Lijn 150 x 4

Het resultaat met 2DAYSMOOD

De implementatie van de BRUIS-meter heeft geleid tot concrete verbeteringen. Door de wekelijkse gesprekken en de focus op de oorzaken van stress en enthousiasme, ontdekte het team belangrijke verschillen in tevredenheid tussen verschillende functies. Dit inzicht leidde tot een herverdeling van taken, waardoor administratieve medewerkers meer vrijheid en creativiteit kregen en HR-adviseurs ontlast werden.

Ook de communicatie tijdens werkoverleggen werd verbeterd, wat de stress verminderde en de betrokkenheid verhoogde. De bewustwording van vitaliteit steeg van 3.1 naar 3.8 op een 5-puntsschaal, en de gemeente overweegt nu de BRUIS-meter breder in te zetten.

moerdijk

"De BRUIS-meter heeft ons geholpen om vitaliteit bespreekbaar te maken en daadwerkelijk stappen te zetten naar een gezondere en productievere werkomgeving,"

Debby Sulkers

P&O Adviseur bij Gemeente Moerdijk

Klaar om het geluk in jouw organisatie een boost te geven?

Vraag een live demo aan en wij helpen je op weg.

iStock-1457878159

Testimonials

What our customers are saying

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ultrices volutpat vitae augue donec tempus gravida. Sagittis laoreet nunc integer vestibulum. In ut donec facilisis risus elit mi egestas. Commodo, massa, metus consequat sit diam neque blandit nulla faucibus. Erat pellentesque porttitor nibh consectetur aliquam iaculis ultrices. Vitae pharetra ut ipsum in quam in sed. Tempor sollicitudin

Elements Image
Elements Image

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Tellus fames sollicitudin fermentum elementum risus vulputate. Vitae sed eu nec urna.”

John Carter

- VP of Marketing at Webflow