2DAYSMOOD

Wees proactief en stimuleer loyaliteit onder medewerkers!

“Hoe kan ik huidige medewerkers vasthouden en potentiële kandidaten motiveren om voor ons te werken?” Veel managers vragen zich dit af sinds de arbeidsmarkt ongekend krap is geworden. Betrokken- en gemotiveerde werknemers zorgen voor betere bedrijfsresultaten en toch zijn er veel bedrijven die dit niet structureel aanpakken. Hoe ga je aan de slag met een duurzaam personeelsbeleid? Volg deze 5 adviezen om loyaliteit onder medewerkers te verhogen!

Wil jij snel aan de slag met het meten en verbeteren van medewerkersbetrokkenheid? Kijk snel hoe de tool van 2DAYSMOOD jou daarbij helpt!

Advies 1: Focus op onboarding

Medewerkers stimuleren om loyaal te blijven aan je organisatie begint op dag 1. De onboarding van je medewerkers is uitermate belangrijk, het is namelijk de eerste indruk die iemand krijgt van het bedrijf. Een persoonlijk introductieprogramma helpt medewerkers bij het leren van alle bedrijfsprocessen en creëert meteen verbinding. Deel de visie van het bedrijf, vertel welke collega’s hulp kunnen bieden en maak duidelijk wat de verwachtingen zijn tijdens de inwerkperiode.

Advies 2: Transparante communicatie

Loyaliteit kan niet gestimuleerd worden zonder goede communicatie. Een werkgever die op een betrouwbare manier communiceert, zal ook vertrouwen kweken onder de medewerkers. Plan genoeg functioneringsgesprekken in waar beide partijen hun ervaringen openlijk kunnen delen, zonder de spanning van consequenties. Geef complimenten en uit waardering voor de inspanning die iemand levert. Sta als werkgever ook open voor opbouwende kritiek, zodat het voor de werknemer niet als schijnvertoning aanvoelt.

Advies 3: Biedt perspectief

Ieder mens heeft de behoefte om te groeien, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Als goede werkgever kan je perspectief bieden door middel van doorgroeimogelijkheden of gratis trainingen. Geef iedere medewerker de kans om nieuwe werkzaamheden te leren, of om hun expertise uit te breiden. Voorkom een bore-out onder personeel en houdt het werk interessant!

Advies 4: Investeer in ambassadeurs

Medewerkers hebben veel invloed op de meningen van collega’s en dus is het belangrijk om een aantal personen te vinden die een ambassadeursrol willen vervullen. Investeer in degenen die het leuk vinden om de positieve aspecten van het bedrijf promoten en beloon hun daarvoor. Een goede werkcultuur begint op de werkvloer!

Advies 5: Aandacht voor offboarding

Het zal niet meteen vanzelfsprekend zijn, maar aandacht voor offboarding is erg belangrijk. Zorg ervoor dat medewerkers op de juiste manier vertrekken, zodat de naam van goede werkgever in stand blijft. Ga in gesprek en ontdek wat de redenen zijn dat een werknemer weggaat, zodat het personeelsbeleid verbeterd kan worden. Afscheid nemen op de juiste manier is onmisbaar voor een duurzame werkgever!

Tip: Investeer in medewerkers en stimuleer loyaliteit!

Vind je het moeilijk om als werkgever loyaliteit te stimuleren onder medewerkers? Begin dan met de bovenstaande adviezen en ontdek wat voor jouw organisatie werkt. Loyaliteit is niet vanzelfsprekend maar levert op de lange termijn betere resultaten op.

Kun je hulp gebruiken bij het verhogen van loyaliteit onder medewerkers? Vraag dan onze Employee Happiness Experts om advies!

Verhoog loyaliteit met de tool van 2DAYSMOOD: handige data om loyaliteit en betrokkenheid te meten. Kijk hier hoe het werkt!