Skip to content

Lijn 150 x 5

Hoe Sbit het werkgeluk verhoogt met 2DAYSMOOD

Result 1
24%

Increase in App

Downloads

Result 2
2.5M

App

Downloads

Werkgeluk en verbinding op de werkvloer versterken.

Sbit-Hospitality-ICT-Services-1

Lijn 150 x 4

Over Sbit

 

Sbit Hospitality ICT Services, een bedrijf dat zich richt op ICT-diensten binnen de hospitality sector, zet sterk in op het verbeteren van werkgeluk en betrokkenheid. Met de groei van hun team werd het steeds belangrijker om inzicht te krijgen in de ervaringen van medewerkers. Daarom koos Sbit voor de 2DAYSMOOD-tool, waarmee ze eenvoudig data kunnen verzamelen en analyseren om continu te werken aan een betere werkomgeving.

De uitdaging

Brigitta Brul, Chief Happiness Officer bij Sbit, benadrukt het belang van werkgeluk. "De 2DAYSMOOD-tool geeft ons waardevolle inzichten in hoe onze medewerkers zich voelen en wat er speelt binnen de organisatie. Dit keer hebben we ons gericht op de balans tussen werk en privéleven." De tool biedt de mogelijkheid om de stemming en ervaringen van medewerkers anoniem en snel te meten. Dit helpt Sbit om realtime inzicht te krijgen en direct te reageren op mogelijke verbeterpunten. Met scores zoals 75% bevlogenheid en 36% stress, kan de organisatie gericht actie ondernemen om het werkklimaat te verbeteren.

Lijn 150 x 4

Het resultaat met 2DAYSMOOD

Wekelijks worden de resultaten van de 2DAYSMOOD-meting besproken in teammeetings. Dit draagt bij aan een open en transparante werkomgeving waar medewerkers hun zorgen en successen kunnen delen. Tijdens deze meetings worden vragen gesteld zoals:

Waar zijn we trots op deze week?, Welke teamprestatie hebben we neergezet? en Wat kan er beter en waar zien we groei?. Deze aanpak zorgt voor een sterke verbinding tussen collega's en bevordert een cultuur van samenwerking en voortdurende verbetering. Door de data uit de 2DAYSMOOD-tool van verschillende afdelingen te vergelijken, kunnen best practices worden gedeeld en kunnen teams van elkaar leren.

"De 2DAYSMOOD-tool biedt ons de mogelijkheid om waardevolle inzichten te verkrijgen en gericht actie te ondernemen. Dit versterkt de normen en waarden van Sbit en zorgt voor een hechte, betrokken werkomgeving,"

Brigitta Brul

Chief Happiness Officer bij Sbit Hospitality ICT Services

Klaar om het geluk in jouw organisatie een boost te geven?

Vraag een live demo aan en wij helpen je op weg.

iStock-1457878159

Testimonials

What our customers are saying

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ultrices volutpat vitae augue donec tempus gravida. Sagittis laoreet nunc integer vestibulum. In ut donec facilisis risus elit mi egestas. Commodo, massa, metus consequat sit diam neque blandit nulla faucibus. Erat pellentesque porttitor nibh consectetur aliquam iaculis ultrices. Vitae pharetra ut ipsum in quam in sed. Tempor sollicitudin

Elements Image
Elements Image

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Tellus fames sollicitudin fermentum elementum risus vulputate. Vitae sed eu nec urna.”

John Carter

- VP of Marketing at Webflow