Verbeter stemming en prestaties in je team!

Met 2DAYSMOOD meet ik op een laagdrempelige manier hoe mijn collega’s zich voelen en wat invloed heeft op hun werkgeluk.

– Marjolein Keltjens, Happiness Officer, Eurail.com

Realtime stemmingsmeting in je organisatie

Emoties zijn de drijvende kracht achter ons doen en denken en zijn aanstekelijk! Dit geldt ook op de werkvloer. Wanneer je medewerkers zich goed voelen zijn ze productiever en beter bestand tegen stress. Jij kunt ervoor zorgen dat werkgeluk en positieve stemmingen in jouw teams gaan overheersen, en zich door je organisatie verspreiden. Zo bespaar je niet alleen kosten maar creëer je een motor voor succes. Wij helpen je bij de start!

Hoe? Begin bij continu inzicht in stress, energie en geluk.

De 15 seconden stemmingsenquête

Diverse wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat emoties een belangrijke indicator zijn voor betrokkenheid en geluk op het werk. Toch worden stemmingen vaak niet of slechts als momentopname gemeten in een traditioneel MTO. 2DAYSMOOD pakt dit innovatiever en effectiever aan, met een anonieme stemmingsenquête. Deze kun je continu uitsturen binnen je organisatie, afdelingen en teams. Ook op persoonlijk niveau kan een medewerker realtime inzicht krijgen in hoe vaak hij of zij zich bijvoorbeeld moe, gestrest, relaxed of bevlogen voelt.

Onze realtime dashboards, wekelijkse rapportages en online leeromgeving zijn bewezen, data-gedreven hulpmiddelen om het gesprek te voeren over werksfeer. Weet jij hoe jouw medewerkers zich dagelijks voelen op het werk?

Probeer een gratis testmeting!

Of download een gratis brochure van de complete 2DAYSMOOD meetmethode van medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Marjolein Keltjens
Happiness Officer, Eurail.com

“In mijn werk als Happiness Officer is het belangrijk dat ik weet hoe mijn collega’s zich voelen en wat invloed heeft op hun werkgeluk. Met 2DAYSMOOD meet ik dit op een laagdrempelige manier. Daarnaast geven de comments in de tool mij waardevolle input om mijn werk beter af te stemmen op de behoeftes van mijn collega’s.”