2DAYSMOOD

Van 21 t/m 27 september was het de week van het werkgeluk, waarin professionals over de hele wereld nét even wat extra aandacht schonken aan het geluk van medewerkers. Bij deFinanseurs is werkgeluk altijd al een prioriteit. Het team van financiële experts weet als geen ander hoe ze positieve cijfers kunnen behalen, maar om dat te realiseren is er ook een positieve en productieve werksfeer nodig!

Daarom zetten deFinanseurs in op werkgeluk met behulp van 2DAYSMOOD. Want ‘meten is weten’, en dat geldt ook voor de werksfeer. Als je continu met betrouwbare data werkt, kun je effectief verbeteren. In deze blog lees je in 7 tips hoe je het werkgeluk in jouw team kunt verhogen.

1. Organiseer teamdagen met werkgeluk als KPI 

Tijdens teamdagen komen de teams van deFinanseurs bij elkaar en worden belangrijke zaken binnen het bedrijf besproken. Daar is werkgeluk er altijd één van. Door dit als KPI op de managementagenda te zetten, is de wil om het te blijven verbeteren bij iedereen groot. Zo is er op alle niveaus draagvlak om de verbetering door te zetten.

2. Bespreek constant hoe het gaat met het werkgeluk 

Ook tijdens teamoverleggen is werkgeluk een standaard item op de agenda bij deFinanseurs. Het automatische stemmingsrapport van 2DAYSMOOD helpt hierbij. Door hier actief mee bezig te zijn, blijft het een top-of-mind onderwerp en is het niet alleen tijdens de week van het werkgeluk belangrijk. Ze bespreken hoe het gaat met het werkgeluk van de medewerkers en wat er beter kan. Zo ontstaat er open communicatie en blijft werkgeluk een prioriteit.

werkgeluk trend

 

3. Blijf moeite steken in ontwikkeling 

Leren en ontwikkelen is erg belangrijk voor het werkgeluk van je medewerkers. Daarom is het ook één van de vijftien drijfveren van werkgeluk. Het ontwikkelen zorgt niet alleen voor een gevoel van zingeving bij medewerkers, je creëert er ook intern talent mee. Een win-win situatie, dus.

4. Geef elkaar feedback  

Bij deFinanseurs is er een feedbackteam opgericht om openheid te creëren en alles met elkaar te kunnen en durven bespreken. Met de data die ze ontvangen van 2DAYSMOOD, kunnen ze wekelijks bespreken hoe het gaat en elkaar daarbij helpen. Door deze feedback en data met elkaar te bespreken, groeit ook het vertrouwen in het team.

 

5. Bespreek regelmatig de visie en missie van je bedrijf 

Als je de visie en missie van het bedrijf regelmatig bespreekbaar maakt, zorg je ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting blijven staan. Dit draagt bij aan de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers. En als medewerkers meer betrokken zijn, ervaren ze ook meer werkgeluk. Ze weten dan namelijk waar ze het voor doen!

6. Zorg voor rolmodellen en transformationeel leiderschap 

Niets kan zo veel impact hebben als een leider die anderen motiveert. De leidinggevende van een team of organisatie is dus een rolmodel. Bij deFinanseurs nemen ze deze rol serieus door managers regelmatig deel te laten nemen aan cursussen. Zo worden ze zich bewust van wat ze uitdragen.

7. Meet wekelijks de stemming van je medewerkers 

Niet alleen tijdens de week van het werkgeluk, maar élke week is het belangrijk om bezig te zijn met het geluk van je medewerkers. Door wekelijks een korte enquête van 2DAYSMOOD uit te zetten, kunnen ze bij deFinanseurs goed in de gaten houden hoe het werkgeluk ervoor staat. De wekelijkse enquête brengt het werkgeluk overzichtelijk met cijfers in kaart.

De week van het werkgeluk herinnert ons er weer even aan hoe belangrijk het werkgeluk van je medewerkers is. Is jouw bedrijf een zakelijke dienstverlener en wil je ook met werkgeluk aan de slag?

Vraag dan een demo of brochure aan.