2DAYSMOOD

Het verhaal van een technologiebedrijf

header, 2daysmood

Door: Mare Derks | oktober 18, 2019

Het verhaal van een technologiebedrijf

TECHNOLOGIEBEDRIJF VERBETERT INTERNE REPUTATIE
Hoe 2DAYSMOOD de eNPS hielp verbeteren van -80 naar -11! 

De Uitdaging 

Bij een technologiebedrijf (84 medewerkers) dat net was gestart met 2DAYSMOOD, liet de nulmeting van betrokkenheid helaas zeer slechte resultaten zien. Het bedrijf bleek een algemene eNPS (employee Net Promotor Score) van -28  te hebben. Eén afdeling scoorde zelfs een waarde van -80 als eNPS. Dit betekent dat 80% van de medewerkers detractors waren (zij zouden hun bedrijf NIET aan anderen aanraden als werkgever)! De directeur besloot dat dit zo niet langer kon en er iets moest veranderen. 

-80

Met een eNPS van -80 zou het merendeel van deze afdeling het bedrijf NIET als werkgever aanbevelen

2DAYSMOOD Toegevoegde Waarde

Op basis van de resultaten van 2DAYSMOOD nulmeting introduceerde de directeur een opendeurbeleid. Iedereen kon vanaf dat moment gewoon zijn kantoor binnenlopen, en hij zorgde ervoor dat hij beter zichtbaar en betrokken was op de werkvloer. Bovendien begon hij met het voeren van oprechte en transparante gesprekken met zijn werknemers. Hij deelde de (spijtige) resultaten van de nulmeting eerlijk en openlijk met zijn collega’s in het management team met de boodschap: ‘Er moet iets veranderen!’ 

Het Resultaat

In dat jaar stuurde de directeur regelmatig de eNPS enquête uit om te kijken of er positieve veranderingen in de organisatie hadden plaatsgevonden. Na een jaar was de algehele eNPS al verbeterd van -28 naar -14. De afdeling die aanvankelijk -80 scoorde, verbeterde de score zelfs tot -11! De 2DAYSMOOD data maakte het voor dit technologiebedrijf mogelijk om een lage eNPS op tijd te detecteren en te zien in welke teams de meeste detractors zaten. Met deze informatie kon de directeur meteen rigoureuze actie ondernemen en meer ambassadeurs voor zijn organisatie creëren. 

-14

de algehele employee Net Promotor Score verbeterde van -28 naar -14

Afbeelding: de eNPS van de afdeling zichtbaar in het realtime dashboard van 2DAYSMOOD, via een anonieme eNPS enquête

Wil jij ook je werkklimaat en werkgeversreputatie verbeteren via de eNPS? Plan nu gratis een live demo van onze meetmethode, inclusief advies van onze Werkgeluk expert!