Realtime inzicht in tevredenheid, betrokkenheid en werkgeluk!

“Ten opzichte van de nulmeting, is dit jaar onze employee Net Promotor Score gestegen van 16 naar 35

– Hans de Man, CEO, Soltegro

2DAYSMOOD nulmeting: een blauwdruk van je organisatiecultuur

Slechts 1 op de 3 werknemers in Nederland voelt zich betrokken bij het werk en voor bevlogenheid is dat zelfs 1 op de 5. Als werkgever wil je die medewerkersbetrokkenheid natuurlijk op alle mogelijke manieren verhogen. Maar aan welke knoppen moet je draaien en in welke mate? 2DAYSMOOD helpt je hierbij met een actiegerichte realtime feedbackmethode!

We bieden een geavanceerde nulmeting die de huidige én gewenste status van 15 bewezen drijfveren van betrokkenheid in kaart brengt.

Hoe werkt de nulmeting?

Organisaties krijgen gedurende 6 weken op alle niveaus inzicht in hun werkklimaat (een vernieuwing op het éénmalige MTO). Zo zien ze welke thema’s de grootste positieve of negatieve impact hebben op betrokkenheid en tevredenheid. Dit kan voor ieder team anders zijn! Denk aan leiderschap, waardering of andere thema’s uit ons Employee Happiness Model.

Na week 1 zijn de eerste scores van stemming en de employee Net Promotor Score al binnen. Vanaf dan ontvangen teamleden wekelijkse rapportages en start de stemmingstrend. Deze anonieme feedback geeft teams dé input om gezamenlijk de positieve werksfeer te verhogen en werkstress te verlagen!

Feedback via de 15 seconden enquête

Het analyseren van de 15 drijfveren van betrokkenheid, doen we met innovatieve maar eenvoudige technologieën: de 15 seconden enquête, realtime rapportages, slimme dashboards en een E-learning omgeving. Met deze tools ga je snel van data naar doelgerichte acties op de werkvloer.

Probeer een gratis testmeting!

Of download een gratis brochure van de complete 2DAYSMOOD meetmethode van medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Hans de Man
CEO, Soltegro

“Ten opzichte van de nulmeting hebben we een fantastisch jaar achter de rug. Onze eNPS (employee Net Promotor Score) is bijvoorbeeld gestegen van 16 naar 35. Dat vind ik een enorm compliment. Het betekent dat steeds meer van onze medewerkers betrokken ambassadeurs worden van Soltegro.