2DAYSMOOD

Als werkgever wil je, met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt, graag huidige medewerkers behouden. Maar je wil ook nieuw talent aan je organisatie binden. Daarvoor is het belangrijk dat je een sterke positie op de arbeidsmarkt hebt. In deze video vertelt Daan van der Lugt van ANVA hoe Duurzaam Werkgeverschap hen daarbij heeft geholpen.

Onlangs heeft ANVA met de tool van 2DAYSMOOD getoetst of zij zich een duurzaam werkgever kunnen noemen. Zij scoorden hoger dan de benchmark op de 6 drijfveren van duurzaam werkgeverschap. Dat laat zien dat medewerkers bij ANVA langdurig met plezier kunnen werken, op elk niveau en elke leeftijd.

En dat laten ze graag zien! "Met dit certificaat laten we zien dat we het onderwerp 'duurzaam werkgeverschap' heel serieus nemen," zegt Daan van der Lugt. Wil je weten hoe de meting is gegaan, wat de aanleiding ervan was en hoe de medewerkers het hebben beleefd? Kijk dan het volledige interview in de video hieronder.

Wil jij net als ANVA een sterke positie op de arbeidsmarkt? Met het Certificaat Duurzaam Werkgeverschap van 2DAYSMOOD laat je zien dat jij investeert in je medewerkers. Bekijk hoe het werkt!

robin gerritsen, 2daysmood
jeannette kool, 2daysmood
jeroen kuiper, 2daysmood
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD
rianne klemann, 2daysmood
jan herman, 2daysmood
emma sluman, 2daysmood
simon klopt, 2daysmood
ina haverhals, 2daysmood
inge beckers, 2daysmood

Tevreden medewerkers en tevreden klanten

Deze (HR) managers gebruiken 2DAYSMOOD en maken echt impact!

Hoe? Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!

jan herman, 2daysmood

Jan-Herman Hanskamp

HR directeur, Rotra Groep
”2DAYSMOOD is echt waardevol. Je kunt namelijk continu inzicht krijgen in je bedrijfscultuur, doelgericht feedback ophalen en trends inzien.”
emma sluman, 2daysmood

Emma Sluman

Projectleider duurzame inzetbaarheid, ProRail
“Nu we 2DAYSMOOD wekelijks inzetten, krijgen we meer grip op onze cultuur. Zoals de beleving van werkdruk en drijfveren van medewerkers.”
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD

Rita Blankenberg

HR Business Partner Digital, Gemeente Alphen a/d Rijn
“De look en feel is happy en de data is bruikbaar, zoals de continue feedback en uitsplitsing in teams. Kortom, je kunt gericht verbeteren.”
robin gerritsen, 2daysmood

Robin Gerritsen

Directeur Recruitment, Tempo-Team (Randstad)
“Ten eerste is het aantal gelukkige werknemers is in 5 maanden gestegen van 66% naar 80%. Ten tweede blijven we een positieve trend zien!”

Innovatieve Organisaties
Werken met 2DAYSMOOD

4,4 reviews
circle-section

Neem contact op voor gratis advies, een demo of quickscan!

Altijd het medewerkersonderzoek dat bij je past.

Wil jij werkgeluk in je teams verhogen? Feedback verzamelen over een specifiek onderwerp? Stress in real-time monitoren? Of heb je een nulmeting nodig om de drijfveren van je cultuur te bepalen?

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

  • Onze expertise, ervaring en energie!
  • Een demo van de tool
  • Advies over toepassing in jouw organisatie
  • Mogelijkheid om gratis uit te proberen

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Martin Meulenkamp

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Martin

Duurzaam Werkgeverschap Demo NL

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.