Medewerkersbetrokkenheid verbeteren

Betrokken medewerkers zijn productiever, creatiever en minder vatbaar voor stress. Maar hoe verbeter je de betrokkenheid van je medewerkers? Er zijn 15 meetbare drijfveren die invloed hebben op geluk en betrokkenheid op het werk. Met 2DAYSMOOD kun jij ze als teamleider, HR of directeur, effectief en positief beïnvloeden.

Hoe herken je betrokken medewerkers?

Betrokkenheid kun je herkennen in medewerkers met een positieve stemming en hoog energieniveau. Zij zijn de vitale kracht binnen teams. Hun positieve werkhouding en motivatie is aanstekelijk en zorgt voor een grote betrokkenheid bij de organisatie. Zowel onderzoek als praktijk wijzen uit dat bevlogen en betrokken medewerkers zorgen voor hogere productiviteit, betere bedrijfsprestaties, minder burn-outs, én een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.

Betrokkenheid van medewerkers is ook zichtbaar in de employee Net Promotor Score. Deze onderzoeksmethode is geïntegreerd in de 15 seconden survey en meet de werkgeversreputatie onder medewerkers. Lees hier de voordelen van een employee Net Promotor Score (eNPS).

%

Betrokken medewerkers hebben 50% meer werkmotivatie

%

DOOR BETROKKEN MEDEWERKERS STIJGT INNOVATIVITEIT MET 300%

Hoe verbeter je medewerkersbetrokkenheid?

Ieder efficiënt verbeterplan begint met het in kaart brengen van de realiteit. Waar liggen de verbetermogelijkheden van de organisatie precies? Deze mogelijkheden kunnen het best in kaart worden gebracht door de drijfveren en stemmingen op de werkvloer te meten, een nulmeting. Eenvoudig uitgelegd, betekent dit dat je vragen stelt als: zijn mijn medewerkers gelukkig? Welke onderwerpen vinden zij belangrijk voor hun werkgeluk? Hoe tevreden zijn ze over die onderwerpen?

Hierbij is het belangrijk dat je meetmethode géén momentopname toont. Een data-gedreven beeld van de werkelijkheid wordt pas helder zichtbaar na een herhalende en variërende feedback loop. Zodra de resultaten van de nulmeting bekend zijn, en dus duidelijk is wat de belangrijkste drijfveren en stemmingen binnen de organisatie zijn, kunnen doelgerichte acties worden ondernomen om de werksfeer en betrokkenheid te verbeteren.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Marjolein Keltjens
Happiness Officer, Eurail.com

“In mijn werk als Happiness Officer is het belangrijk dat ik weet hoe mijn collega’s zich voelen en wat invloed heeft op hun werkgeluk. Met 2DAYSMOOD meet ik dit op een laagdrempelige manier. Daarnaast geven de comments in de tool mij waardevolle input om mijn werk beter af te stemmen op de behoeftes van mijn collega’s.”

Betrokkenheid en stemming meten

De nulmeting van 2DAYSMOOD onderzoekt de betrokkenheid binnen organisaties aan de hand van het Employee Happiness Model (EHM) dat samen met Universiteit Utrecht is ontworpen. Dit model bestaat uit 15 drijfveren van betrokkenheid. In onze nulmeting wordt de kloof gemeten tussen hoe tevreden medewerkers zijn over de omgang met deze 15 drijfveren binnen de organisatie, en hoe belangrijk ze elke drijfveer vinden.

De nulmeting is beschikbaar op organisatie- en teamniveau en kan al binnen 6 weken worden afgerond. De (tussentijdse) uitkomsten en stemmingstrends kun je monitoren in wekelijkse rapportages en online dashboards. Met de continue 15 seconden enquête en specifieke bewezen vragenmodules kun je probleemgebieden vervolgens dieper analyseren, aanpakken en het effect van je acties monitoren.

Plan een gratis demo nulmeting medewerkersbetrokkenheid.

Wekelijkse 15 seconden survey

Onze 15 seconden survey helpt organisaties bij het continue verzamelen van feedback over stemmingen en betrokkenheid van hun medewerkers. Met een antwoordpercentage van 75% biedt de anonieme enquête zeer betrouwbare feedback en is onze innovatieve methode een goed alternatief voor jaarlijkse enquêtes. Onze meetmethode is 100% anoniem en veilig, data-gedreven én wetenschappelijk onderbouwd. Met 2DAYSMOOD wordt het managen van medewerkersbetrokkenheid makkelijker, leuker en effectiever.

Lees meer over de 15 seconden survey, wekelijkse stemmingsrapportages en ons slimme HR dashboard in onze gratis brochure.

Realtime medewerkersbetrokkenheid meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkerstevredenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over medewerkersbetrokkenheid…

09/01/2020
10 min leestijd

Zo creëer je een werkgeversmerk waar de wereld respect voor krijgt

Van plofkip tot #metoo, angstcultuur bij de belastingdienst, of meer betalen om CO2-neutraal te tank...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

17/12/2019
3 min leestijd

Waarom werken vanuit purpose en data loont!

PERSBERICHT Rotterdam-Utrecht, 17 december 2019 Waarom werken vanuit purpose en data loont! Afg...

Lees meer

Door: Mare Derks

02/12/2019
3 min leestijd

Zó verbeter je de reputatie van je team bij collega’s en klanten!

Werk aan het meest productieve en positieve team met relevante feedback. Heb jij enig idee wat de ...

Lees meer

Door: Mare Derks

25/11/2019
3 min leestijd

Victor Lipman: ‘Management feedback is van essentieel belang, maar wordt te vaak genegeerd!’

Jaren geleden, toen ik als jonge manager startte, was ons hoofd Personeelszaken een voorstander van ...

Lees meer

Door: Victor Lipman

19/11/2019
3 min leestijd

Toon leiderschap. Wees geen dienaar, maar geef advies als een koning!

PERSBERICHT | HR- en communicatieprofessionals zien veel mogelijkheden om organisaties soepeler te ...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

24/10/2019
7 min leestijd

Burned-out of toch bored-out? Zó herken je bore-out bij je medewerkers!

Gestreste medewerkers.. die zich constant vermoeid en futloos voelen, weinig energie stoppen in hun ...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen