Medewerkersbetrokkenheid verbeteren

Betrokken medewerkers zijn productiever, creatiever en minder vatbaar voor stress. Maar hoe verbeter je de betrokkenheid van je medewerkers?

Medewerkers- betrokkenheid verbeteren

Betrokken medewerkers zijn productiever, creatiever en minder vatbaar voor stress. Maar hoe verbeter je de betrokkenheid van je medewerkers?

Hoe herken je betrokken medewerkers?

Betrokkenheid kun je herkennen in medewerkers met een positieve stemming en hoog energieniveau. Zij zijn de vitale kracht binnen teams. Hun positieve werkhouding en motivatie is aanstekelijk en zorgt voor een grote betrokkenheid bij de organisatie.

Zowel onderzoek als praktijk wijzen uit dat bevlogen en betrokken medewerkers zorgen voor hogere productiviteit, betere bedrijfsprestaties, minder burn-outs, én een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.

Betrokkenheid van medewerkers is ook zichtbaar in de employee Net Promotor Score. Deze onderzoeksmethode is geïntegreerd in de 15 seconden survey en meet de werkgeversreputatie onder medewerkers.

Lees hier de voordelen van een employee Net Promotor Score (eNPS).

Hoe verbeter je medewerkersbetrokkenheid?

Ieder efficiënt verbeterplan begint met het in kaart brengen van de realiteit. Waar liggen de verbetermogelijkheden van de organisatie precies? Deze mogelijkheden kunnen het best in kaart worden gebracht door de drijfveren en stemmingen op de werkvloer te meten. Eenvoudig uitgelegd, betekent dit dat je vragen stelt als: zijn mijn medewerkers gelukkig? En wat motiveert hen?

Hierbij is het belangrijk dat dit eerste meetpunt geen momentopname toont. Een datagedreven beeld van de werkelijkheid wordt pas helder zichtbaar na een herhalende en variërende feedback loop.

Zodra de resultaten van de nulmeting bekend zijn, en dus duidelijk is wat de belangrijkste drijfveren en stemmingen binnen de organisatie zijn, kunnen doelgerichte acties worden ondernomen om de werksfeer en betrokkenheid te verbeteren.

Betrokkenheid en stemming meten

De nulmeting van 2DAYSMOOD onderzoekt de betrokkenheid binnen organisaties aan de hand van het Employee Happiness Model (EHM) dat wij samen met Universiteit Utrecht hebben ontworpen. Dit model bestaat uit 15 drijfveren van betrokkenheid. In onze nulmeting wordt de kloof gemeten tussen het belang van alle 15 drijfveren binnen de organisatie, en de tevredenheid over de manier waarop binnen de organisatie met die drijfveren wordt omgegaan. De nulmeting is beschikbaar op organisatie-, team- en persoonlijk niveau en kan al binnen 5 weken worden afgerond. Effecten en trends monitor je in realtime rapportages en dashboards.

Met de continue meting kun je probleemgebieden vervolgens dieper analyseren met een realtime dashboard en relevante rapportages. De innovatieve 15 seconden survey van 2DAYSMOOD zorgt voor een continue stemmings- en betrokkenheidsmeting binnen organisaties.

Plan een gratis demo nulmeting medewerkersbetrokkenheid of download onze brochure voor meer informatie.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Lydia Quirschfeld
Senior Coordinator, Gartner


“Het werkt gewoon. Het is een heel effectieve, leuke en eenvoudige manier om wekelijks of zelfs dagelijks aan te geven hoe je je voelt op het werk.”

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Marjolein Keltjens, Happiness Officer
Happiness Officer, Eurail.com

“In mijn werk als Happiness Officer is het belangrijk dat ik weet hoe mijn collega’s zich voelen en wat invloed heeft op hun werkgeluk. Met 2DAYSMOOD meet ik dit op een laagdrempelige manier. Daarnaast geven de comments in de tool mij waardevolle input om mijn werk beter af te stemmen op de behoeftes van mijn collega’s.”

Medewerkersbetrokkenheid meten

Kennis & Tips

Medewerkers- betrokkenheid meten

Kennis & Tips

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator.

 

Lees blog

15 Drijfveren die impact hebben op medewerkersbetrokkenheid

2DAYSMOOD heeft intensief onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In deze whitepaper lees je diverse tips en tricks voor een positievere werkomgeving.

Gratis whitepaper

Is jouw jaarlijkse medewerkersonderzoek een moetje? 3 Redenen om te stoppen

Een moetje? Eigenlijk komt dat bijna altijd door de frustratie over de traditionele manier van meten. De medewerkersonderzoeken (MTO’s/MBO’s) zijn saai en belangrijker nog…

Lees blog

Meer werkgeluk en betrokkenheid in 15 stappen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die een hoge mate van werkgeluk en betrokkenheid ervaren niet alleen productiever en energieker zijn, maar ook minder vatbaar voor stress en burn-outs.

Lees blog

Contact met onze expert

Dit is Martin Meulenkamp, onze HR en medewerkersbetrokkenheid expert. “Het is mijn doel om al jouw vragen te beantwoorden over medewerkersbetrokkenheid. Ik zet graag mijn ervaring in om je te helpen aan een treffende duurzame oplossing. Inzicht door onze 15 seconden survey helpt daarbij!”

Martin-Meulenkamp-2DAYSMOOD

Martin Meulenkamp
martin@2daysmood.nl
+31 6 55 81 33 21

Plan hier je live demo

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief