Medewerkersbetrokkenheid verbeteren

2DAYSMOOD biedt een realtime stemmings- en betrokkenheidsmeting voor bevlogen en presterende medewerkers

Medewerkers- betrokkenheid verbeteren

2DAYSMOOD biedt een realtime stemmings- en betrokkenheidsmeting voor bevlogen en presterende medewerkers

Hoe verbeter je betrokkenheid in teams?

Onderzoek wijst uit dat betrokken en bevlogen medewerkers productiever, creatiever, innovatiever én minder vatbaar zijn voor stress. Maar hoe verbeter je nu de betrokkenheid van je medewerkers? Het startpunt is om inzicht te krijgen hun drijfveren en stemmingen op het werk. Niet door een momentopname, maar door een continue feedback loop met data-gedreven inzicht. Dit kan je helpen om doelgericht actie te ondernemen voor een positieve werksfeer, waarin je teams kunnen floreren.

Continu inzicht draagt bij aan een positieve organisatiecultuur


“Gedurende de langere periode zagen we het effect van veranderingen in de organisatie. 2DAYSMOOD heeft een positieve invloed op de stemming en betrokkenheid van medewerkers.”

Jeannette Kool-Hoogendoorn
HR Manager, Batenburg Techniek

Stemming en betrokkenheid monitoren

Met de innovatieve en anonieme 15 seconden survey van 2DAYSMOOD implementeer je een continue stemmings- en betrokkenheidsmeting in je organisatie. Onze nulmeting biedt een betrouwbare scan aan de hand van emoties en 15 bewezen drijfveren van betrokkenheid. De survey data is beschikbaar op organisatie-, team- en persoonlijk niveau. Met de continue meting kun je probleemgebieden vervolgens dieper analyseren. Effecten en trends monitor je in realtime rapportages en dashboards.

Hoe betrokken zijn je medewerkers? Start met inzicht in stemming


“Het werkt gewoon. Het is een heel effectieve, leuke en eenvoudige manier om wekelijks of zelfs dagelijks aan te geven hoe je je voelt op het werk.”

Lydia Quirschfeld
Senior Coordinator, Gartner

Medewerkersbetrokkenheid meten

Kennis & Tips

Medewerkers- betrokkenheid meten

Kennis & Tips

Contact met onze expert

Dit is Martin Meulenkamp, onze HR en medewerkersbetrokkenheid expert. “Het is mijn doel om al jouw vragen te beantwoorden over medewerkersbetrokkenheid. Ik zet graag mijn ervaring in om je te helpen aan een treffende duurzame oplossing. Inzicht door onze 15 seconden survey helpt daarbij!”

Martin-Meulenkamp-2DAYSMOOD

Martin Meulenkamp
martin@2daysmood.nl
+31 6 55 81 33 21

15 Drijfveren die impact hebben op medewerkersbetrokkenheid

2DAYSMOOD heeft intensief onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In deze whitepaper lees je diverse tips en tricks voor een positievere werkomgeving.

Gratis whitepaper

Is jouw jaarlijkse medewerkersonderzoek een moetje? 3 Redenen om te stoppen

Een moetje? Eigenlijk komt dat bijna altijd door de frustratie over de traditionele manier van meten. De medewerkersonderzoeken (MTO’s/MBO’s) zijn saai en belangrijker nog…

Lees blog

Meer werkgeluk en betrokkenheid in 15 stappen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die een hoge mate van werkgeluk en betrokkenheid ervaren niet alleen productiever en energieker zijn, maar ook minder vatbaar voor stress en burn-outs.

Lees blog

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator.

 

Lees blog

Plan hier je live demo

*Let op, we maken de afspraak telefonisch definitief