Medewerkersbetrokkenheid verbeteren

Betrokken medewerkers zijn productiever, creatiever en minder vatbaar voor stress. Maar hoe verbeter je de betrokkenheid van je medewerkers? Er zijn 15 meetbare drijfveren die invloed hebben op geluk en betrokkenheid op het werk. Met 2DAYSMOOD kun jij ze als teamleider, HR of directeur, effectief en positief beïnvloeden.

Hoe herken je betrokken medewerkers?

Betrokkenheid kun je herkennen in medewerkers met een positieve stemming en hoog energieniveau. Zij zijn de vitale kracht binnen teams. Hun positieve werkhouding en motivatie is aanstekelijk en zorgt voor een grote betrokkenheid bij de organisatie. Zowel onderzoek als praktijk wijzen uit dat bevlogen en betrokken medewerkers zorgen voor hogere productiviteit, betere bedrijfsprestaties, minder burn-outs, én een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.

Betrokkenheid van medewerkers is ook zichtbaar in de employee Net Promotor Score. Deze onderzoeksmethode is geïntegreerd in de 15 seconden survey en meet de werkgeversreputatie onder medewerkers. Lees hier de voordelen van een employee Net Promotor Score (eNPS).

%

Betrokken medewerkers hebben 50% meer werkmotivatie

%

DOOR BETROKKEN MEDEWERKERS STIJGT INNOVATIVITEIT MET 300%

Hoe verbeter je medewerkersbetrokkenheid?

Ieder efficiënt verbeterplan begint met het in kaart brengen van de realiteit. Waar liggen de verbetermogelijkheden van de organisatie precies? Deze mogelijkheden kunnen het best in kaart worden gebracht door de drijfveren en stemmingen op de werkvloer te meten, een nulmeting. Eenvoudig uitgelegd, betekent dit dat je vragen stelt als: zijn mijn medewerkers gelukkig? Welke onderwerpen vinden zij belangrijk voor hun werkgeluk? Hoe tevreden zijn ze over die onderwerpen?

Hierbij is het belangrijk dat je meetmethode géén momentopname toont. Een data-gedreven beeld van de werkelijkheid wordt pas helder zichtbaar na een herhalende en variërende feedback loop. Zodra de resultaten van de nulmeting bekend zijn, en dus duidelijk is wat de belangrijkste drijfveren en stemmingen binnen de organisatie zijn, kunnen doelgerichte acties worden ondernomen om de werksfeer en betrokkenheid te verbeteren.

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Marjolein Keltjens
Happiness Officer, Eurail.com

“In mijn werk als Happiness Officer is het belangrijk dat ik weet hoe mijn collega’s zich voelen en wat invloed heeft op hun werkgeluk. Met 2DAYSMOOD meet ik dit op een laagdrempelige manier. Daarnaast geven de comments in de tool mij waardevolle input om mijn werk beter af te stemmen op de behoeftes van mijn collega’s.”

Betrokkenheid en stemming meten

De nulmeting van 2DAYSMOOD onderzoekt de betrokkenheid binnen organisaties aan de hand van het Employee Happiness Model (EHM) dat samen met Universiteit Utrecht is ontworpen. Dit model bestaat uit 15 drijfveren van betrokkenheid. In onze nulmeting wordt de kloof gemeten tussen hoe tevreden medewerkers zijn over de omgang met deze 15 drijfveren binnen de organisatie, en hoe belangrijk ze elke drijfveer vinden.

De nulmeting is beschikbaar op organisatie- en teamniveau en kan al binnen 6 weken worden afgerond. De (tussentijdse) uitkomsten en stemmingstrends kun je monitoren in wekelijkse rapportages en online dashboards. Met de continue 15 seconden enquête en specifieke bewezen vragenmodules kun je probleemgebieden vervolgens dieper analyseren, aanpakken en het effect van je acties monitoren.

Plan een gratis demo nulmeting medewerkersbetrokkenheid.

Wekelijkse 15 seconden survey

Onze 15 seconden survey helpt organisaties bij het continue verzamelen van feedback over stemmingen en betrokkenheid van hun medewerkers. Met een antwoordpercentage van 75% biedt de anonieme enquête zeer betrouwbare feedback en is onze innovatieve methode een goed alternatief voor jaarlijkse enquêtes. Onze meetmethode is 100% anoniem en veilig, data-gedreven én wetenschappelijk onderbouwd. Met 2DAYSMOOD wordt het managen van medewerkersbetrokkenheid makkelijker, leuker en effectiever.

Lees meer over de 15 seconden survey, wekelijkse stemmingsrapportages en ons slimme HR dashboard in onze gratis brochure.

Realtime medewerkersbetrokkenheid meten?

Dat kan met onze supersnelle online enquête, wekelijkse rapportages en realtime analyse dashboards. Je kun jouw gewenste feedback loop creëren op persoonlijk, team-, afdeling- en organisatieniveau.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD? Denk aan stressniveaus monitoren, medewerkerstevredenheid meten, de employee Net Promotor Score berekenen en werkgeluk stimuleren door E-learning. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Meer over medewerkersbetrokkenheid…

03/04/2020
5 min leestijd

3 Redenen waarom organisaties in 2020 zullen stoppen met het jaarlijkse MTO

Een jaar geleden schreef ik in een blog dat steeds meer organisaties zullen stoppen met het traditio...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

02/04/2020
4 min leestijd

De HR vragen die in deze periode écht belangrijk zijn voor organisaties!

Toen duidelijk werd dat de Corona Crisis een ernstige bedreiging voor onze mondiale samenleving zou ...

25/03/2020
2 min leestijd

Hoe leid je Medewerkers, om Sterker uit deze Crisis te komen?

PERSBERICHT 2DAYSMOOD en Empatix gaan teams en organisaties in deze tijd van onzekerheid en thu...

Lees meer

Door: Mare Derks

17/03/2020
7 min leestijd

5 Bewezen Tips om Medewerkers Thuis Betrokken te Houden

Tegenwoordig is thuiswerken of werken op afstand vrij normaal geworden binnen organisaties die dit k...

Lees meer

Door: Mare Derks

16/03/2020
6 min leestijd

Verplicht thuiswerken? Dit is de impact op Werkgeluk.

Wij mensen, sociale wezens, vinden contact met anderen over het algemeen prettig. Het gevoel ergens ...

Lees meer

Door: Cynthia Noordoven

17/02/2020
3 min leestijd

Bedrijf overnemen? Meet de medewerkerstevredenheid voordat je tekent!

Wat zou je als bestuurder, investeerder of aandeelhouder kunnen leren van de visie op medewerkerstev...

Lees meer

Door: Mare Derks