2DAYSMOOD

Als werkgever wil je graag dat je werknemers tevreden zijn en elke dag met plezier naar het werk gaan. Door je werknemers af en toe te belonen, laat je zien dat je ze waardeert als persoon en om hun bijdrage binnen je organisatie. Valentijnsdag is een mooi moment om de liefde en waardering voor je medewerkers te uiten.
Medewerkers met liefde en passie voor het werk voelen zich gelukkiger op de werkvloer en zijn extra gedreven. Mensen met passie herkennen we door hun enthousiasme, bevlogenheid en energie. Hiermee zetten zij net een stapje verder. Hieronder zetten we 4 tips voor je om een rij om je medewerkers extra te waarderen.

De impact van waardering op medewerkers

Aangezien we er bij 2DAYSMOOD alles aan doen om geluk op de werkvloer zoveel mogelijk te verspreiden, grijpen we Valentijnsdag aan als een mooi moment om je medewerkers te vertellen hoe blij je met ze bent. Werknemers die zich gewaardeerd voelen, hebben meer werkplezier, zijn loyaler en verzuimen minder.

Uit onderzoek (*Baumeister & Leary, 1995, p. 497)  blijkt dat positieve en bevredigende relaties bijdragen aan een gelukkig leven, psychische gezondheid en zelfs fysiek welzijn. Dit komt door de fundamentele behoefte van mensen om erbij te horen, ook wel “Need-to-belong” genoemd. Het positieve gevoel wordt bij mensen gestimuleerd door frequente en plezierige relationele uitwisselingen met anderen. Op de werkvloer kan het regelmatig en oprecht waarderen van je medewerkers de houding, het gedrag en het welzijn van je medewerkers beïnvloeden.

4 tips om je medewerkers extra te waarderen

Tip 1 - Liefdevolle kantoorlunch

Liefde gaat door de maag! Verras je medewerkers daarom met een tegoed dat ze kunnen uitgeven in de kantine of verras met een gezamenlijke Valentijnslunch. Verzorg een lunch per team, afdeling of het hele bedrijf. Serveer hierbij rode projecten zoals aardbeien, tomaten, radijsjes, rode bieten hummus, red velvet cakes en een bietensalade. Dat wordt een feest op tafel!

Tip 2: Persoonlijk bedankje

Met een persoonlijke bedankkaartje zet je een medewerker in het zonnetje. Uit de waardering naar je medewerkers met een persoonlijk bericht. Geef hierin aan waarom je de collega zo waardeert om wie hij of zij is, een mooie prestatie of een goed idee. Wees hierin concreet en geef duidelijk aan wat je zo leuk vindt aan je medewerker.

Tip 3: Geschenk

Waardeer je medewerkers met een geschenk. Een tastbare beloning waarmee je aangeeft hoe blij je bent met je medewerker. Denk aan een cadeaubon of een duurzaam geschenk.
Schenkingen leveren een wederkerigheid op. Je geef iets en je krijgt dit terug in een dienst of gunst.

Tip 4: Toon oprechte aandacht naar je medewerkers

Ga het gesprek aan met je medewerkers. Hoe voelen zij zich? Neem de tijd voor een informeel praatje en vraag eens hoe het echt met je medewerkers gaat.

* Bron:  Eby, L. T. de T., & Allen, T. D. (2012). Personal relationships : the effect on employee attitudes, behavior, and well-being (Ser. Siop organizational frontiers series). Routledge Academic. Retrieved 2023.

Wil je meer weten over werkplezier verhogen? Kijk dan hier en start met meten met de 15-seconden enquête van 2DAYSMOOD. Snel, simpel en leuk!

robin gerritsen, 2daysmood
jeannette kool, 2daysmood
jeroen kuiper, 2daysmood
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD
rianne klemann, 2daysmood
jan herman, 2daysmood
emma sluman, 2daysmood
simon klopt, 2daysmood
ina haverhals, 2daysmood
inge beckers, 2daysmood

Tevreden medewerkers en tevreden klanten

Deze (HR) managers gebruiken 2DAYSMOOD en maken echt impact!

Hoe? Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!

jan herman, 2daysmood

Jan-Herman Hanskamp

HR directeur, Rotra Groep
”2DAYSMOOD is echt waardevol. Je kunt namelijk continu inzicht krijgen in je bedrijfscultuur, doelgericht feedback ophalen en trends inzien.”
emma sluman, 2daysmood

Emma Sluman

Projectleider duurzame inzetbaarheid, ProRail
“Nu we 2DAYSMOOD wekelijks inzetten, krijgen we meer grip op onze cultuur. Zoals de beleving van werkdruk en drijfveren van medewerkers.”
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD

Rita Blankenberg

HR Business Partner Digital, Gemeente Alphen a/d Rijn
“De look en feel is happy en de data is bruikbaar, zoals de continue feedback en uitsplitsing in teams. Kortom, je kunt gericht verbeteren.”
robin gerritsen, 2daysmood

Robin Gerritsen

Directeur Recruitment, Tempo-Team (Randstad)
“Ten eerste is het aantal gelukkige werknemers is in 5 maanden gestegen van 66% naar 80%. Ten tweede blijven we een positieve trend zien!”

Innovatieve Organisaties
Werken met 2DAYSMOOD

4,4 reviews
circle-section

Neem contact op voor gratis advies, een demo of quickscan!

Altijd het medewerkersonderzoek dat bij je past.

Wil jij werkgeluk in je teams verhogen? Feedback verzamelen over een specifiek onderwerp? Stress in real-time monitoren? Of heb je een nulmeting nodig om de drijfveren van je cultuur te bepalen?

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

  • Onze expertise, ervaring en energie!
  • Een demo van de tool
  • Advies over toepassing in jouw organisatie
  • Mogelijkheid om gratis uit te proberen

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Martin Meulenkamp

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Martin