Werkgeluk verhogen

Hoe verhoog je werkgeluk?

Werkgeluk is een gevoel van energie en plezier dat je op het werk ervaart. Echter, wat een medewerker gelukkig maakt in zijn werk is voor iedereen anders. Met de innovatieve survey van 2DAYSMOOD krijgt iedereen in de organisatie zowel inzicht in het geluksniveau, als in welke drijfveren hierin een belangrijke rol spelen. Onze teamrapportages en persoonlijke dashboards stimuleren persoonlijk leiderschap en acties voor meer werkgeluk.

Werkgeluk van 66% naar 80%

“Sinds dat we dit gesprek met elkaar voeren is het aantal gelukkige werknemers gestegen van 66% naar 80% in 5 maanden tijd, en blijven we een positieve trend zien. Een mooi signaal naar onze medewerkers, en al langer de basis van werken bij onze afdeling: werkgeluk!”

Robin Gerritsen
Directeur Recruitment, Tempo Team

Realtime inzicht in werkgeluk

Contact met onze expert

”Geïnspireerd door de positieve psychologie is het mijn passie om organisaties te helpen om een fijnere werkomgeving en positievere cultuur te creëren. Op een innovatieve en moderne manier. Dus wil jij als organisatie aan de slag met betrokkenheid en werkgeluk dan ben je bij ons aan het juiste adres!”

Robin van der Meulen
robin@2daysmood.nl
+31 616 419 550

15 Drijfveren die impact hebben op werkgeluk

2DAYSMOOD heeft intensief onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. In deze whitepaper lees je diverse tips en tricks voor een positievere werkomgeving.

Download whitepaper

3 Veelbelovende soft skills voor meer werkgeluk

De aanwezigheid van bepaalde soft skills bij medewerkers kan een grote rol spelen bij het ervaren van werkgeluk. Goed nieuws, want skills kun je trainen!

Lees blog

Een einde aan het wollige imago van werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geluk op het werk meetbaar is, met stemming als belangrijke indicator. Veel organisaties proberen strategieën te implementeren om…

Lees blog