Hoe verbeter je de Bedrijfscultuur op afstand?

De cultuur in bedrijven kan een drijvende kracht of een risico zijn. Zeker wanneer medewerkers werken in onzekerheid, vanuit huis, op flexibele tijden, of in kantoor waar afstand de norm is. Een verandering in cultuur-onderdelen is dan onvermijdelijk. Als leidinggevende en rolmodel zul je in actie moeten komen. Want medewerkers hebben sturing en steun nodig om op hun best te presteren. Hoe ga je van crisis naar een verbonden bedrijfscultuur?

Wat zijn de succesfactoren van jouw bedrijfscultuur op afstand?

De crisis heeft een grote impact op het geluk en de tevredenheid van medewerkers. Door je als leider krachtig en empathisch op te stellen kun je dit positief beïnvloeden. Maar hoe ga je als team of organisatie weer optimaal presteren en floreren? Door te focussen op de juiste pijlers en relevante feedback van medewerkers kun je jouw team(s) data-gedreven leiden naar de best mogelijke werkcultuur.

Zo begin je met draagvlak en voorkom je dat een volgende stresspiek of stijgende ontevredenheid omslaat in burn-outs, lage productiviteit of vertrek van medewerkers.

Uit recent onderzoek blijkt dat factoren als verbinding, transparantievertrouwen en werkomgeving nu essentieel zijn. Medewerkers betrekken bij beslissingen over de nieuwe manier van werken is dus noodzakelijk en waardevol, voor álle betrokkenen.

Een betere bedrijfscultuur kun je op een simpele en innovatieve manier co-creëren

%

Betrokken medewerkers hebben 50% meer werkmotivatie

Tips om de “Remote Employee Experience” te vebeteren?

Innovatief co-creëren: feedback vragen, monitoren, effect meten

Iedere effectieve verandering begint met het identificeren van de realiteit: feedback vragen over de bepalende factoren van medewerkerswelzijn en de werksfeer. Hoe hebben je medewerkers hun werk in de crisisperiode ervaren? Hoe gaat het met ze? En wat kun je als werkgever of teamleider doen om dit te behouden of verbeteren?

Met deze kennis kun je direct co-creëren. Je weet welke positieve aspecten je kunt versterken, en welke negatieve je snel dient aan te pakken. Let erop dat je meetmethode géén momentopname toont. Na een eerste peiling (en acties) blijf je monitoren. Zo kun je je aanpak tijdig bijsturen. Zie je op korte termijn (positieve) veranderingen in bevlogenheid, tevredenheid of stress?

Zodra vernieuwingen zijn doorgevoerd kun je effect meten. Heb je daadwerkelijk problemen opgelost? Is dit voor team(s) een verbonden en productieve omgeving? Zou je nieuwe medewerkers met vertrouwen en trots in deze bedrijfscultuur verwelkomen?

2DAYSMOOD wordt aangeraden door

Joyce Hoogers
HR Manager, United Dutch Breweries

“Ik ben enorm blij dat we 2DAYSMOOD begin dit jaar hebben gelanceerd. Het is juist nu een waardevolle tool tijdens de crisisperiode. Iedereen werkt thuis en door de beperkte connectie die je dan hebt, mis je veel informatie over de stemming en het welzijn van medewerkers. Elke week deel ik de nieuwste resultaten in een update aan alle collega’s en dat wordt erg gewaardeerd.

Een bedrijfscultuur die altijd bloeit: data-gedreven en mensgericht

Bij 2DAYSMOOD helpen we organisaties wereldwijd, met onze snelle realtime meetmethode van betrokkenheid en werkgeluk. In deze periode bieden we speciale modules aan die aansluiten op actuele behoeften, zoals de organisatiecultuur in tijden van onzekerheid en thuiswerken. Want geen enkele leider wil beslissingen maken op basis van een onderbuikgevoel. Data-gedreven werken is essentieel, en dat proces maken wij zo gemakkelijk, betrouwbaar en leuk mogelijk!

We ontwikkelden een op wetenschap gebaseerde Crisis Monitor, die inzicht biedt in de factoren die nú bepalend zijn voor een gezonde werksfeer (op afstand).

Hoe werkt de Crisis & Verbinding monitor?

Medewerkers vullen elke week binnen 60 seconden, volledig anoniem, via e-mail of app een enquête in (de nulmeting en monitoren). De deelnemende teams ontvangen dan wekelijks een rapport met de verzamelde anonieme data. Deze terugkoppeling is een bewezen tool om open communicatie en acties op gang te brengen. Tot slot meet je het effect van acties met onze diepgaande (of eigen) enquêtes. In het realtime dashboard van je organisatie zie je de actuele scores, trends en verschillen tussen teams!

Deze methode kun je blijven herhalen om data-gedreven, in co-creatie met je medewerkers, te navigeren naar het ‘nieuwe normaal’ voor jouw organisatie.

Creëer een verbonden Bedrijfscultuur: vraag de gratis Monitor aan!

Gedurende 4 weken krijg je gratis toegang tot: onze snelle enquêtetool (met Crisis vragenmodule), beveiligde realtime dashboards, wekelijkse rapportages en onze E-learning omgeving.

Hoe ziet het proces van meten eruit?

  • Week 1: Crisis & Verbinding vragen (nulmeting)
  • Week 2-4: Stemming & Acties (effect monitoren)

Hoe ga je verder? (betaalde versie, optioneel)

  • Realtime inzicht in stress, bevlogenheid, (on)tevredenheid
  • Herhaling Crisis & Verbinding vragen (verandering en impact)
  • Open/eigen vragen Nieuwe Normaal (co-creatie)

Na het voltooien van dit formulier bellen we je op. Na een korte demo kun je de meting succesvol opstarten. We hebben alleen je goedkeuring en e-mailadressen van deelnemers nodig

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat kun je nog meer met 2DAYSMOOD?

Met onze slimme online pulse enquêtes, wekelijkse rapportages en realtime analyse-dashboards, kun je de gewenste feedbackloop met medewerkers creëren. Op persoonlijk, team-, en organisatieniveau. 100% veilig en anoniem.

Denk aan het monitoren van stressniveaus, het meten van (drijfveren van) medewerkersbetrokkenheid, het berekenen van de employee Net Promotor Score en het stimuleren van werkgeluk via een online educatieplatform.

Meer over medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk op afstand…

11/12/2020
9 min leestijd

8 HR trends in 2021 die het werk van álle managers beïnvloeden

We zijn toe aan 2021, want het afgelopen jaar heeft ons gedwongen tot aanpassingen, met vaak negatie...

Lees meer

Door: Martin Meulenkamp

17/11/2020
4 min leestijd

Werkstress cijfers Nederland: extremere pieken in de coronacrisis

PERSBERICHT Het is de week van de werkstress 2020, en juist nu, in de 2e coronagolf, neemt de belevi...

Lees meer

Door: Mare Derks

29/10/2020
8 min leestijd

Dit helpt niet bij werkstress tijdens thuiswerken

Wéér een dag werken vanuit huis zonder spontane interactie met collega’s, wéér de laptop openk...

Lees meer

Door: Merlinde Blei

20/09/2020
4 min leestijd

Week van het werkgeluk: 3 must-reads van Strategic Happiness Experts

Deze week is het de internationale week van het werkgeluk 2020. Werkgeluk heeft dit jaar een andere ...

Lees meer

Door: Mare Derks

04/09/2020
3 min leestijd

3 Redenen om als werkgever nú te investeren in ‘leren en ontwikkelen’

Wat hebben 'leren en ontwikkelen', medewerkersbetrokkenheid en bedrijfssucces met elkaar te maken? D...

Lees meer

Door: Mare Derks

30/07/2020
4 min leestijd

Checklist hybride werken: vind de balans tussen op kantoor en thuiswerken

Zijn je medewerkers het thuiswerken helemaal zat óf vinden ze het wel prima zo die flexibiliteit? N...

Lees meer

Door: Merlinde Blei