2DAYSMOOD

Met de fantastische medewerkerstevredenheidsscore van 8.7, sluit Mijn Aansluiting hun eerste jaar met de 2DAYSMOOD-tool af. Een unieke score vergeleken met de benchmark! Lees hieronder hoe de medewerkers de topscore ervaren binnen de organisatie en hoe de organisatie blijft verbeteren op werkgeluk.

“Employee Happiness realiseren we samen”

Stichting Mijn Aansluiting is de landelijke voorziening voor het aanvragen van aansluitingen voor nutsvoorzieningen zoals drinkwater, energie en internet. Naast het leveren van IT-voorzieningen, werkt de organisatie ook aan innovaties en procesoptimalisaties voor het versnellen van de aansluitketen. De organisatie omschrijft zichzelf als efficiënt, wendbaar en slagkrachtig. De structuur van de organisatie is vlak, met een klein managementteam en meerdere zelfsturende teams die verantwoordelijkheid dragen voor de inhoud.
Jonathan Somandin is als operationeel manager trots op de hoge medewerkerstevredenheidsscore, maar benoemt direct dat je employee happiness wat hem betreft alleen maar met zijn allen kunt realiseren. “We werken met zijn allen aan een open werksfeer, goede interne communicatie, een goede stemming en een sterke onderlinge band binnen de teams. Iedereen draagt hier op zijn of haar eigen manier aan bij.”

Aan de slag met innovatief werkgeluk meten

Een jaar geleden ging Mijn Aansluiting aan de slag met 2DAYSMOOD. De tool helpt de organisatie om simpel inzicht te verkrijgen in wat er daadwerkelijk speelt op de werkvloer. De medewerkers konden hierbij laagdrempelig en 100% anoniem hun mening geven. Hoewel er al veel betrokkenheid en bevlogenheid werd ervaren, had het management behoefte aan inzicht via data.

Verbeteren op werkgeluk en continu meten

Met de 2DAYSMOOD-tool wordt het werkgeluk kortcyclisch gemonitord. Door periodiek één vraag te stellen, wordt de stemming in de teams bijgehouden. Dit kan je zelf aanpassen aan de behoefte van je organisatie, bij Mijn Aansluiting is dit eens per maand. De tool wordt door de organisatie als administratief laagdrempelig, simpel en prettig beschouwd.
Het Employee Happiness Model en de Employee Net Promotor Score (eNPS) van de eerste nulmeting gaven Mijn Aansluiting waardevolle inzichten. De meting van de eNPS was met een score van 8.2 erg hoog. Een topscore die de positieve sfeer binnen de organisatie bevestigde. Uit de meting kwamen de sterktes van de organisatie duidelijk naar voren: goede sfeer, resultaatgericht werken en goede samenwerking binnen de teams. Waardevolle punten wanneer we kijken naar werkgeluk!

Het enige verbeterpunt bleek ‘vitaliteit’. Niet geheel verrassend in de nasleep van de COVID-periode. Een belangrijkste stap hierin was het bespreekbaar maken. Collega’s stimuleerden elkaar met informele activiteiten zoals wandelen in de pauzes, en sportieve teambuilding-activiteiten in te plannen.

De uitmuntende medewerkerstevredenheid betekent niet dat er nu geen aandacht meer voor is, in tegendeel. Mijn Aansluiting is trots op deze score en houdt deze graag hoog. Dit doen ze onder andere door de aanpassingen binnen de organisatie continu te meten.

De 2DAYSMOOD-tool als gespreksinitiator

Door de stemmingsmeter regelmatig te bespreken, was direct zichtbaar wanneer medewerkers minder positief gestemd waren. Dit zodat daarop direct actie kon worden ondernomen.
Want ook wanneer medewerkers door privézaken niet lekker in hun vel zitten, heeft dit invloed op de werk-privé balans, op prestaties op het werk en op het werkgeluk.

In de tweede 2DAYSMOOD-meting bij Mijn Aansluiting kwam een fantastisch resultaat naar voren. De medewerkerstevredenheid is gestegen van 8.2 naar 8.7 en de eNPS naar 63 (aantal promoters - criticasters). Dit bij een respons van maar liefst 80% van de organisatie. Deze scores zijn uniek in Nederland en tonen aan dat Mijn Aansluiting het zeer goed doet als werkgever.

Hoe Mijn Aansluiting waardering uit en werkgeluk verhoogt

Mijn Aansluiting uit regelmatig de waardering richting de medewerkers. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer, betrokkenheid en tevredenheid. Lees hieronder hoe zij dit aanpakken op de werkvloer.

 • Successen vieren

  Binnen het team van Mijn Aansluiting worden successen gevierd, complimenten gegeven, wordt respectvol met elkaar omgegaan en is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling; men kan op elkaar bouwen.

 • Teambuilding

  Er worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd. Onlangs vierde de organisatie bijvoorbeeld een Sinterklaasfeest en WK-voetbalfeestje, waarbij ook alle familieleden van medewerkers waren uitgenodigd. Het werkt verbindend om aan kinderen en partners de werkomgeving te laten zien en collega’s voor te stellen aan het thuisfront.

 • Positieve werkcultuur

  Een positieve werkcultuur en een goede werk-privé-balans staan bij Mijn Aansluiting hoog in het vaandel. Dit wordt gestimuleerd door open communicatie en flexibele werktijden. De organisatie draagt bij aan maatschappelijk relevante thema’s, en het werk wordt ervaren als zingevend. Iedereen behandelt elkaar met respect en mag zichzelf zijn. Dit zien zij ook terug in hun stijgende 2DAYSMOOD-metingen op het gebied van diversiteit en inclusie.

 • Financiële beloningen

  Mijn Aansluiting vindt het belangrijk haar medewerkers te waarderen met een marktconform salaris voor hun inspanning en inzet. Zo voerde de stichting vorig jaar op eigen initiatief een inflatiecorrectie door. Dit werd zeer op prijs gesteld door de medewerkers

Wil jij net als Mijn Aansluiting ook meer waardering op de werkvloer en werknemersbetrokkenheid creëren? Met 2DAYSMOOD meet je snel, simpel en innovatief hoe het met medewerkers gaat. Meer informatie? Kijk snel hoe het werkt! 

robin gerritsen, 2daysmood
jeannette kool, 2daysmood
jeroen kuiper, 2daysmood
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD
rianne klemann, 2daysmood
jan herman, 2daysmood
emma sluman, 2daysmood
simon klopt, 2daysmood
ina haverhals, 2daysmood
inge beckers, 2daysmood

Tevreden medewerkers en tevreden klanten

Deze (HR) managers gebruiken 2DAYSMOOD en maken echt impact!

Hoe? Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!

jan herman, 2daysmood

Jan-Herman Hanskamp

HR directeur, Rotra Groep
”2DAYSMOOD is echt waardevol. Je kunt namelijk continu inzicht krijgen in je bedrijfscultuur, doelgericht feedback ophalen en trends inzien.”
emma sluman, 2daysmood

Emma Sluman

Projectleider duurzame inzetbaarheid, ProRail
“Nu we 2DAYSMOOD wekelijks inzetten, krijgen we meer grip op onze cultuur. Zoals de beleving van werkdruk en drijfveren van medewerkers.”
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD

Rita Blankenberg

HR Business Partner Digital, Gemeente Alphen a/d Rijn
“De look en feel is happy en de data is bruikbaar, zoals de continue feedback en uitsplitsing in teams. Kortom, je kunt gericht verbeteren.”
robin gerritsen, 2daysmood

Robin Gerritsen

Directeur Recruitment, Tempo-Team (Randstad)
“Ten eerste is het aantal gelukkige werknemers is in 5 maanden gestegen van 66% naar 80%. Ten tweede blijven we een positieve trend zien!”

Innovatieve Organisaties
Werken met 2DAYSMOOD

4,4 reviews
circle-section

Neem contact op voor gratis advies, een demo of quickscan!

Altijd het medewerkersonderzoek dat bij je past.

Wil jij werkgeluk in je teams verhogen? Feedback verzamelen over een specifiek onderwerp? Stress in real-time monitoren? Of heb je een nulmeting nodig om de drijfveren van je cultuur te bepalen?

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

 • Onze expertise, ervaring en energie!
 • Een demo van de tool
 • Advies over toepassing in jouw organisatie
 • Mogelijkheid om gratis uit te proberen

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Martin Meulenkamp

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Martin