PERSBERICHTHR- en communicatieprofessionals zien veel mogelijkheden om organisaties soepeler te laten functioneren. De ruimte om hun initiatieven uit te voeren ten gunste van de organisatie, die is niet altijd voldoende aanwezig. Daarom heeft HR & Communicatie inzichten verzameld van ervaren experts en frisse vernieuwers: zo zorg je dat de inzichten en meerwaarde van HR-communicatie daadwerkelijk worden benut. Zo krijg je de board aan boord. Strategic Happiness Expert, Robin van der Meulen, heeft namens 2DAYSMOOD een bijdrage mogen leveren aan het event en aan de whitepaper.

Van het verbeteren van de reputatie als werkgever tot een beter bereik van interne berichtgeving, van een helderder beeld over wat er echt speelt onder medewerkers tot een sterkere aantrekkingskracht op nieuwe talenten: HR-communicatie kan veel betekenen voor organisaties.

Wat kun je doen om akkoord te krijgen van de directie, als je externe specialist bent, of juist bij je eigen interne MT – als je al jaren met deze mensen werkt – of als je nog niet precies weet hoe de hazen lopen?

In veel gesprekken met vakgenoten kwam de achterliggende vraag naar voren: ik zou mijn plannen zo graag uitvoeren, want ik zie volop kansen voor de organisatie, maar hoe krijg ik er akkoord op van de directie? Mijn collega Marjolijn Vlug en ik signaleerden dat en besloten onze vakcommunity te ondersteunen met concrete tips,’ aldus Inge Beckers van HR & Communicatie.

Verdiep je in de doelgroep
Bij het 10-jarig jubileum van het platform HR & Communicatie worden de top 7 adviezen gepresenteerd om vakgenoten te ondersteunen bij het krijgen van ruimte, aandacht, budget en tijd voor hun initiatieven. De bijbehorende whitepaper ‘ZO krijg jij de GO’ is vanaf 14 november 2019 voor iedereen gratis beschikbaar op de website. Bovenaan de top 7 staat het advies: kijk goed naar je doelgroep bij het krijgen van de GO en zorg dat je ze goed leert kennen. Welke vraagstukken spelen er bij hen, waarin zijn ze geïnteresseerd, welke taal spreken ze. Zet de vaardigheid doelgroepgericht communiceren actief in. Steek daarmee je plan en je verhaal situationeel in.

Succes volgt succes!
De afsluitende tip is inspirerend en activerend: begin gewoon. Ga experimenteren, vraag een paar koplopers in de organisatie om met je mee te doen, of pak een aantal ‘quick wins’ waarmee je kunt laten zien wat dat oplevert. Zo kun je mooi aantonen dat klein beginnen ook helpt en dat niet alles geld kost. Succes volgt succes. Kennispartner Robin van der Meulen van 2DAYSMOOD: ‘Perfect is goed, maar goed is beter. Probeer altijd een stap vooruit te zetten. Welke actie kun je vandaag al starten? Vind een team in de organisatie dat nieuwsgierig is naar jouw idee en zet een experiment op. Dan verspreidt jouw idee zich als een olievlek.’

Monique Hendriks van Bex*Communicatie daagt HR- en communicatieprofessionals uit: ‘Toon leiderschap. Wees geen dienaar, maar geef advies als een koning. Heb lef en ben jezelf. Inspireer, werk samen, ben helder en professioneel. De kans dat je advies doorkomt is vele malen groter als je zelf leiderschap toont.’

In de whitepaper ‘Zo krijg jij een go‘ presenteren Marjolijn Vlug en Inge Beckers van HR & Communicatie alle tips bij elkaar en geven ze inzicht in wat HR- en communicatieprofessionals nodig hebben om optimaal te kunnen bijdragen aan het succes van hun organisaties.

Meer kennisartikelen of informatie over 2DAYSMOOD?

17/02/2020
3 min leestijd

Bedrijf overnemen? Meet de medewerkerstevredenheid voordat je tekent!

Wat zou je als bestuurder, investeerder of aandeelhouder kunnen leren van de visie op medewerkerstev...

Lees meer

Door: Mare Derks

13/02/2020
2 min leestijd

Quickscan: wat zijn de Drijfveren van Werkgeluk in jouw team?

Quickscan om te starten met werkgeluk in je team! Als teamleider, HR manager of CEO ben je een van ...

Lees meer

Door: Mare Derks

23/01/2020
5 min leestijd

Gemeente Alphen aan den Rijn maakt van werkgeluk een organisatiedoel

Hoe gemeente Alphen aan den Rijn werkgeluk vergroot op basis van data Steeds meer innovatieve organ...

Lees meer

Door: Mare Derks

Share This