2DAYSMOOD

PERSBERICHT Utrecht – San Francisco – Barcelona, November 2019

Strategische samenwerking voor een WOW-cultuur   

De meest innovatieve en bekende bedrijven worden tegenwoordig niet alleen erkend door zakelijk succes. Ze blinken uit door unieke bedrijfsculturen die menselijk potentieel en geluk bevorderen. Toch hebben de meeste leiders, hoewel veel wetenschappelijke studies inzicht bieden, nog steeds moeite om een vitale bedrijfscultuur in stand te houden. Delivering Happiness en 2DAYSMOOD hebben hun krachten gebundeld om organisaties te helpen deze uitdaging te overwinnen. Ze combineren de bewezen aanpak voor een ‘WOW-cultuur’, gebaseerd op de wetenschap van geluk en de principes uit het #1 bestseller boek ‘Delivering Happiness’, met geavanceerde feedbacktechnologie.

De impact van ongelukkige medewerkers

Omdat onze mondiale samenleving snel verandert, digitaliseert en individualistischer wordt, is het onvermijdelijk dat bedrijven ook met deze kwesties worden geconfronteerd. Zo ervaren werknemers dat ze moeten voldoen aan hogere normen, opgelegd door zowel henzelf als hun omgeving. Hoe ze denken, handelen en zich voelen – de basis van een organisatiecultuur – wordt vaak niet meer gedeeld. In veel organisaties leidt dat tot problemen; moeizame communicatie als gevolg van generatiekloven, problemen met het aantrekken van talent, een hoog personeelsverloop en verzuim of ongelukkige, slecht presterende werknemers. Al deze situaties beïnvloeden uiteindelijk de ROI (Return on Investment) en productiviteit in een bedrijf. Statistisch gezien is 85% van de medewerkers wereldwijd, niet betrokken bij hun baan. Onproductieve werkplekken kosten bedrijven gemiddeld bijna 1 miljoen euro per jaar voor elke 500 werknemers. En elke ‘verkeerde aanstelling’ betekent dat je zo’n 150-300% van het salaris van die werknemer kwijt bent. 

Dr. Marvin Deitz, Customer Happiness Expert en directeur Noord-Amerika voor 2DAYSMOOD, wijst op nog een andere KPI:

“Organisatiecultuur is ook van essentieel belang bij het verbeteren van de klantervaring. De interactie tussen werknemers en klanten wordt sterk beïnvloed door de waarden die actief worden uitgedragen in een cultuur.”

Hoe Delivering Happiness en 2DAYSMOOD cultuur verbeteren 

Delivering Happiness richt zich op de complete reis die bedrijven doormaken. Die begint met het identificeren en analyseren van de obstakels en behoeften om een cultuur van geluk te ontwikkelen. In deze fase wordt de nulmeting van 2DAYSMOOD uitgevoerdwaarmee een blauwdruk van de organisatiecultuur wordt geproduceerd. In de meting verzamelt de organisatie actiegerichte data over stemmingen in teams, 15 drijfveren van werkgeluk en de Employee Net Promotor Score.  Gedreven door de data, gaat de reis verder door het ontwikkelen van een strategie en gerelateerde KPI’s. De focus ligt op het hoogste rendement op werkgeluk. Zodra het plan in gang is gezetkunnen bedrijven continu en op de lange termijn meten. Zo kunnen leidinggevenden en teams effecten observerenevalueren wat werkt en, indien nodig, de voorgestelde wijzigingen en strategieën bijstellen.

“We hebben 2DAYSMOOD als partner gekozen omdat hun technologie op meer dan één manier waarde toevoegt aan onze aanpak om een WOW-cultuur te creëren. Het feit dat het bedrijf oorspronkelijk in Nederland is gevestigdbewijst dat Employee Happiness een grensoverschrijdende missie is die verenigt!”

Zegt Juan Carlos Alvarez, Happiness Carpenter, Delivering Happiness Spain. 

Benieuwd hoe deze aanpak eruit ziet? Zie de onderstaande afbeelding.

Neem voor meer informatie contact op met: Valentina Calderón, Happiness Enchantress [email protected], +57 3187640523 www.deliveringhappiness.es Mare Derks, Marketing & Communicatie [email protected], +31627124438 www.2daysmood.com