2DAYSMOOD

2DAYSMOOD is kennispartner van OVAL en Week van de Werkstress 2020

2DAYSMOOD-OVAL-Kennispartner-Week-van-de-werkstress

Door: Kirsten van Enk | september 29, 2020

Het is druk, druk, druk! Zowel in de werk- als privésfeer. Toch blijven we vaak doorwerken zonder pauze te nemen. Zeker in deze onzekere en stressvolle crisistijd zien we dat wij als Nederlanders loyale en volhardende (thuis)werkers zijn. En dat zijn mooie eigenschappen, maar het is ook nodig om dat stressvolle leven regelmatig in balans te brengen.

En daar gaat 2DAYSMOOD werkend Nederland bij helpen als trotse kennispartner van OVAL en de Week van de Werkstress, van 16 t/m 20 november 2020!

Week van de Werkstress 2020: in balans blijven is belangrijk

Volgens de jaarlijkse monitor arbeid van TNO krijgt 1 op de 5 mensen te maken met werkgerelateerde stressklachten. Zeker in 2020, met alle onzekerheden, restricties aan sociale verbinding en (verplicht) thuiswerken komt er extra druk op mensen te staan. In onderzoek van 2DAYSMOOD naar werkgeluk tijdens corona bleken medewerkers dan ook het minst tevreden over werkdruk. Maar de crisis is nog niet voorbij en we blijven nog (gedeeltelijk) thuiswerken. Dus voor werkgevers en werknemers is het belangrijk om werkstress op een laag niveau te houden, om burn-outs te voorkomen en werkplezier op een duurzame manier te verhogen!

Waarom is 2DAYSMOOD ambassadeur en kennispartner?

Het expertteam van 2DAYSMOOD is dagelijks bezig met onderwerpen als werkplezier, werkstress en een gezonde organisatiecultuur. Wij willen als kennispartner van OVAL inzicht bieden in hoe werkstress zich ontwikkelt binnen organisaties en welke factoren daar aan ten grondslag liggen. Deze informatie, op organisatie- team- én persoonlijk niveau, helpt om de juiste acties en verbeteringsplannen in te zetten. Dit doen we voor onze klanten met ons medewerkersonderzoek 3.0, maar óók voor professionals over de hele wereld. We delen namelijk met veel (werk)plezier onze kennis en ervaringen in blogs, whitepapers en datarapporten.

Gratis werkstress meting: 5 weken inzicht!

Omdat wij een bijdrage willen leveren aan een gezonde balans in het leven van medewerkers, bieden we voor organisaties tijdens de Week van de Werkstress een gratis werkstress meting. Het kan zijn dat de werkstress in jouw organisatie incidenteel is – bijvoorbeeld tijdens een drukke periode. Maar als je een trend ziet, en de werkdruk chronisch hoog ligt, brengt dit niet alleen het welzijn van je medewerkers in gevaar, maar ook die van de organisatie. Denk maar eens aan mensen die uitvallen door een burn-out, bore-out of mensen die je bedrijf door ontevredenheid verlaten.

week van de werkstress

week van de werkstress

Gebruik de 15 seconden enquête

Met de tool van 2DAYSMOOD kun je in slechts drie stappen en 15 seconden per week meten hoe je medewerkers zich voelen tijdens het werk en wat de oorzaken hiervan zijn. Op organisatie-, team- of persoonlijk niveau heb je op deze manier altijd inzicht in het stressniveau en de trend daarin. Is het slechts incidenteel? Of ga je richting chronische stress? Dan is het tijd voor een andere aanpak.

Werkdruk of stress in jouw team(s)? Profiteer van deze tips.

Wij helpen teams en leidinggevenden niet alleen relevante feedback te verzamelen, maar deze data ook snel om te zetten in daden. Dit doen we door advies en online educatie. Bekijk de de onderstaande artikelen om van deze expertise gebruik te maken en houd onze website en social media kanalen in de gaten. Rondom de Week van de Werkstress delen we nog veel meer (data-gedreven) kennis!

 

10 tips om werkstress te voorkomen voor medewerkers en managers (Blog)

Doe de quickscan: hoe is het gesteld met jouw werkdruk? (Blog)

Meer gesprekken en minder stress bij gemeente Moerdijk (Best practice)

15 tips om de remote employee experience te verbeteren (Visueel eBook)

Als kennispartner van OVAL tijdens de Week van de Werkstress willen we niet alleen meer bewustzijn creëren voor werkstress, maar aanzetten tot actie! Wil jij ook aan de slag met het meten van de werkstress in je organisatie? Vraag dan een demo of brochure aan. Of klik hieronder voor een gratis werkstress meting!