2DAYSMOOD

Stel je eens voor dat het weer april 2020 is. De realiteit van corona wordt elke dag serieuzer en het gewicht van de pandemie begint te wegen op Noord-Amerika. Lockdowns worden aangekondigd, openbare plekken worden gesloten en meer mensen dan ooit tevoren werken thuis. Maar wat als je medewerkers essentieel zijn en elke dag op de werkvloer aanwezig moeten zijn? Hoe zorg je dan voor werkgeluk? Dit was het geval voor Youth Resources Niagara.

Youth Resources Niagara bestaat uit drie revalidatiecentra die diensten verlenen aan de jongeren in hun gemeenschap. Hun diensten, programma's en dus medewerkers zijn essentieel - en thuiswerken gold voor hen niet. De impact van stress op medewerkers was minstens even groot, zo niet groter dan voor medewerkers die de mogelijkheid hadden om thuis te werken. Bovendien biedt het werken met onrustige tieners dagelijkse uitdagingen die alleen al bijdragen aan een aanzienlijke emotionele druk.

Waarom hun werkgeluk meten?

"Het was deze bezorgdheid die ons naar de enquêtetool van 2DAYSMOOD leidde,” legt Executive Director Mike Taylor uit. Hoewel hoge stressniveaus kunnen worden verwacht in hun werk, kan extra stress als gevolg van de pandemie rampzalig zijn voor het werkgeluk van medewerkers. Met de tool konden ze consequent de stemming en het welzijn van de medewerkers van Youth Resources Niagara meten.

Vier verschillende teams, werkzaam op drie verschillende locaties, hebben elk hun eigen persoonlijkheidskenmerken, behoeften en zorgen. Dat maakt het moeilijk om overzicht te houden en feedback direct en persoonlijk op te volgen. "2DAYSMOOD heeft dat mogelijk gemaakt voor ons," zegt Mike Taylor. De tool heeft hen geholpen om elk individueel team met meer directe duidelijkheid en context te kunnen zien. Dit zorgt voor een meer data-gedreven aanpak om werkstress te verminderen en het werkgeluk te verbeteren.

Youth-resources-niagara-werkgeluk-employee-happiness-2daysmood

Objectieve inzichten verzamelen

Youth Resources Niagara voerde een nulmeting uit om te zien welke probleemgebieden speciale aandacht vereisten om het werkgeluk te verbeteren. De heatmap die als resultaat van de antwoorden naar voren kwam, bood het duidelijke en eenvoudige overzicht waar ze naar verlangden. “Het bracht ontwikkelingsgebieden aan het licht die aandacht nodig hadden. Daarnaast liet het ons de gezondheid van elk uniek programmateam zien, evenals het algemene welzijn van de organisatie."

De tool bood dus een consistent, goed samengesteld middel om objectieve inzichten te verzamelen over de gezondheid, het welzijn en het geluk van de medewerkers van YRN. "De resultaten waren buitengewoon nuttig en verhelderend, en lieten ons toe vooruit te kijken," zegt Mike.

 

Toen YRN begon met 2DAYSMOOD, nam het aandeel ontevreden en gestreste medewerkers maar liefst 58% op tegenover 42% enthousiaste of tevreden medewerkers. Tijdens de proefperiode zagen ze dit verbeteren en bewegen naar een 50/50 kloof. Benieuwd naar het eindresultaat? Blijf lezen!

 

De 15 seconden enquête

Na de nulmeting stuurde de HR-afdeling vier afzonderlijke gerichte enquêtes uit over gebieden die speciale aandacht nodig hadden. Daarnaast begonnen ze de wekelijkse stemmingsmetingen van 15 seconden om ervoor te zorgen dat ze een sterke, doorlopende barometer van het welzijn van het team hadden. Door het continue meten konden ze nu de trends in de stemmingen van hun medewerkers zien en anticiperen of ondersteunen waar nodig.

Om de onderzoeken op te volgen, komt het managementteam wekelijks bijeen om de resultaten te bespreken. “Alleen het faciliteren van de onderzoeken en het interpreteren van de resultaten leidt niet automatisch tot verbeteringen en vorderingen,” zegt Mike. Dit vereist toewijding om te luisteren naar de feedback die medewerkers geven en het nemen van daadwerkelijke stappen richting verandering.

Feedback van medewerkers helpt plannen vorm te geven

Deze wekelijkse bijeenkomsten resulteren in zowel organisatorische als lokale programmastrategieën en plannen die inspelen op sterke punten en ontwikkelingsbehoeften. Het personeel is meer betrokken bij nieuwe strategische plannen en hun feedback helpt bij het herzien en vormgeven van de plannen voor het komende jaar.

“Als we naar de verhalende feedback van onze medewerkers kijken, zijn we ook getuige geweest van de transformatie naar een positievere en vrolijkere kijk van medewerkers, die commentaar geven op hun eigen perceptie van verbetering en aandacht op onze werkplek,” legt Mike uit. De veranderingen worden dus zichtbaar goed ontvangen.

Een ongelooflijke stijging van het werkgeluk

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, startte Youth Resources Niagara hun 2DAYSMOOD-trial met een verdeling van 58% ontevreden of gestreste medewerkers, tegenover 42% enthousiaste of tevreden medewerkers. Tijdens hun proces verplaatste deze divisie naar een 50/50 kloof. En nu?

"We zijn heel erg blij om te zien dat de stemmingsindicatoren nu aanzienlijk zijn gestegen, met een score van 72% enthousiast of tevreden tegenover slechts 28% ontevreden of gestrest." Hun werkgeluk is daarmee met 30% gestegen. Wat een ongelooflijk verschil!

Oneindig veel sterker en gefocust

Met de tool kunnen ze blijven anticiperen en vooruitkijken op basis van de verzamelde gegevens. Mike Taylor: “Ironisch genoeg zouden deze verbeteringen op onze werkplek niet realiseerbaar zijn geweest als de eerste pandemie er niet was geweest. Maar zeker niet zonder de hulp en assistentie van de middelen die 2DAYSMOOD ons ter beschikking heeft gesteld. Onze medewerkers lijken meer zelfvertrouwen te krijgen in hun plaats en rol, wat ongelooflijk bevredigend is. Hoewel onze organisatie al vóór deelname aan de enquêtes in een gezonde positie verkeerde, zijn we dankzij de ondersteuning oneindig veel sterker en gefocust. En dat is iets waarvan ik niet overtuigd ben dat we dit hadden kunnen bereiken zonder de hulp van 2DAYSMOOD."

 

Wil jij ook data-gedreven werken aan werkstress en werkgeluk? Vraag dan nu een demo aan of probeer de gratis quickscan!

 

Demo of quickscan

robin gerritsen, 2daysmood
jeannette kool, 2daysmood
jeroen kuiper, 2daysmood
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD
rianne klemann, 2daysmood
jan herman, 2daysmood
emma sluman, 2daysmood
simon klopt, 2daysmood
ina haverhals, 2daysmood
inge beckers, 2daysmood

Tevreden medewerkers en tevreden klanten

Deze (HR) managers gebruiken 2DAYSMOOD en maken echt impact!

Hoe? Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!

jan herman, 2daysmood

Jan-Herman Hanskamp

HR directeur, Rotra Groep
”2DAYSMOOD is echt waardevol. Je kunt namelijk continu inzicht krijgen in je bedrijfscultuur, doelgericht feedback ophalen en trends inzien.”
emma sluman, 2daysmood

Emma Sluman

Projectleider duurzame inzetbaarheid, ProRail
“Nu we 2DAYSMOOD wekelijks inzetten, krijgen we meer grip op onze cultuur. Zoals de beleving van werkdruk en drijfveren van medewerkers.”
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD

Rita Blankenberg

HR Business Partner Digital, Gemeente Alphen a/d Rijn
“De look en feel is happy en de data is bruikbaar, zoals de continue feedback en uitsplitsing in teams. Kortom, je kunt gericht verbeteren.”
robin gerritsen, 2daysmood

Robin Gerritsen

Directeur Recruitment, Tempo-Team (Randstad)
“Ten eerste is het aantal gelukkige werknemers is in 5 maanden gestegen van 66% naar 80%. Ten tweede blijven we een positieve trend zien!”

Innovatieve Organisaties
Werken met 2DAYSMOOD

4,4 reviews
circle-section

Neem contact op voor gratis advies, een demo of quickscan!

Altijd het medewerkersonderzoek dat bij je past.

Wil jij werkgeluk in je teams verhogen? Feedback verzamelen over een specifiek onderwerp? Stress in real-time monitoren? Of heb je een nulmeting nodig om de drijfveren van je cultuur te bepalen?

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

  • Onze expertise, ervaring en energie!
  • Een demo van de tool
  • Advies over toepassing in jouw organisatie
  • Mogelijkheid om gratis uit te proberen

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Martin Meulenkamp

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Martin