2DAYSMOOD

CarCollect is een snelgroeiend bedrijf, waar medewerkerstevredenheid hoog op de agenda staat. Hoe speelt CarCollect in op de verschuiving in de manier van werken en de veranderde behoeften van de medewerkers? Lale Izmirli is als People Operations Professional verantwoordelijk voor de medewerkerstevredenheid bij Carcollect. In het interview hieronder neemt Lale ons mee in hoe CarCollect goed werkgeverschap aanpakt.

Datagedreven inzicht om doelgericht te verbeteren

CarCollect is een alles-in-één B2B automotive platform. Met een gedreven team van professionals ontwikkelen zij software om op een innovatieve manier het handelen in voertuigen efficiënter, makkelijker en leuker te maken. Op een CarCollect auto veiling komen Europese kopers en verkopers uit de autowereld op een slimme manier bij elkaar.

"Ruim een jaar geleden is CarCollect begonnen met de tool van 2DAYSMOOD. “Een beslissing waar ik nog steeds geen spijt van heb!”, zegt Lale. “Wij geloven dat wanneer je goed bent voor je mensen, zij goed zijn voor jou en je gezamenlijk groeit naar een volgend niveau. Maar we zijn ons ook bewust dat dit iets is waar je dagelijks samen aan moet blijven werken en alleen onderbuikgevoel niet voldoende is. De 2DAYSMOOD tool helpt ons om vanuit data inzicht te krijgen in wat er intern speelt zodat we concreet het gesprek met elkaar aan kunnen gaan op de punten waar nog verbetering mogelijk is, maar ook zeker de punten die goed gaan. Want iedereen houdt van een complimentje, toch?”

Alle neuzen dezelfde kant op met een heldere organisatiecultuur 

“Bij CarCollect zijn wij altijd bezig met hoe we werkzaamheden nog beter en slimmer kunnen doen, maar we laten ons hierbij leiden door een eigen visie. Voor ons begint dat allemaal bij de cultuur. Daarom hebben we eind vorig jaar met het gehele team een cultuursessie gehouden om de huidige en gewenste cultuur te peilen. Naar aanleiding van deze sessie heb ik een manifest geschreven met wat CarCollect authentiek maakt. Je ziet dit intern overal terug en tevens is dit manifest onze houvast.

Ook onze vier kernwaarden spelen een belangrijke rol, hier hechten we veel waarde aan. De kernwaarden zijn: innovatief, gedreven, mensgericht en kritisch. Om draagvlak bij het team te creëren heb ik een communicatieteam opgericht, waar van iedere afdeling een collega aan deel heeft genomen. Door middel van verschillende brainstorm sessies hebben we samen innovatieve manieren gevonden om de kernwaarden intern nog meer onder de aandacht te brengen. Zo hebben we compliment- en opdrachtkaartjes om aan een collega te geven, hangen er foto’s aan de muur die voor ons de kernwaarden visueel weergeven en hebben we Gifjes en Icoontjes voor intern gebruik. Dat zorgt regelmatig voor leuke momenten!”

‘We gaan respectvol met elkaar om en er is ruimte voor de mening van een ander.’ 

Inspelen op veranderde medewerkersbehoeften.
Hoe pakt CarCollect dit aan?

Persoonlijke groei

"De laatste jaren merken wij ook dat er een verschuiving plaatsvindt in de manier van werken. De behoefte van medewerkers verandert. Wij maken als bedrijf de keuze om hierover het gesprek aan te gaan met medewerkers en de dingen die bij ons passen door te voeren. Persoonlijk groei is daar een goed voorbeeld van. Dat is iets dat centraal staat bij CarCollect. Om dit te stimuleren werken we met persoonlijke doelstellingen, waar we samen aan werken om deze te behalen. Ieder kwartaal evalueren we deze samen en bieden de hulp die nodig is. Op deze manier krijgt iedereen de gelegenheid om binnen de eigen afdeling te werken aan persoonlijke groei en creëren we focus en een doel."

‘We zijn ambitieus vanuit teamgedachte en niet vanuit individualiteit, waarbij teambeloning gestimuleerd wordt. Grote en kleine successen vieren we samen als team.'

Investeren in samenwerken

"Naast persoonlijke groei, investeren we ook veel in samenwerken, wij zeggen altijd ‘je beste zelf zijn, doe je samen’. We vieren successen samen en hebben regelmatig activiteiten op kantoor en daarbuiten tijdens speciale dagen. Dit gaat zo ver dat we zelfs een speciale event pagina aan onze website hebben toegevoegd waar je al onze externe- en interne events kunt terug vinden. Wij ervaren dat dit bijdraagt aan het teamgevoel en dit ook zorgt voor minder behoefte om bijvoorbeeld remote te werken. We krijgen regelmatig te horen dat de sfeer op kantoor goed is en mensen het prettig vinden om aanwezig te zijn. Dit zien we ook terug in de data van de nulmeting; Relatie met collega’s en ‘waardering’ zijn twee drijfveren waar we hoog op scoren en die belangrijk zijn voor de medewerkers."

"Wij merken dat deze manier van werken prettig is bij het maken van beslissingen en voor duidelijkheid zorgt bij het team. Het is leuk om te zien dat dit bij iedereen aansluit en ook zorgt dat je de juiste mensen aantrekt. Ondanks dat iedereen die bij CarCollect werkt heel verschillend is, vinden we toch aansluiting bij elkaar en dat is mooi om te zien!"

"Samenwerken vinden wij belangrijk en is iets waar we continu aan werken. Iedere afdeling heeft eigen doelstellingen waar ze als team verantwoordelijk voor zijn. Tijdens de maandelijkse meeting bespreken we met het gehele team de resultaten per afdeling. Op die manier krijgt iedereen meer feeling met de werkzaamheden van anderen. Als People Operations Professional ben ik verantwoordelijk voor de medewerkerstevredenheid. De 2DAYSMOOD-tool helpt mij om wekelijks de stemming uit te vragen bij het gehele team. Dit geeft inzicht over hoe mensen erin staan en of de stemming vooral werk of privé gerelateerd is."

"Daarnaast is eNPS ook een belangrijke meting voor ons, deze vragen we maandelijks uit en geeft inzicht in welke mate mensen ambassadeur zijn. Wat leuk is dat naarmate je de tool langer gebruikt je ook steeds meer data verzameld. Wat wij bijvoorbeeld zien is dat interne veranderingen direct terug te zien zijn in de data, heel erg fijn natuurlijk, want dit maakt het gemakkelijk om het gesprek aan te gaan."

Een goede start met de 2DAYSMOOD Onboarding-enquete

"Om nieuwe collega’s een goede start te geven is een juiste onboarding heel belangrijk. Wij zien dit als een beleving die al start voordat iemand zijn eerste werkdag heeft en dé manier om als bedrijf te laten zien waar je voor staat. Iedereen ontvangt voor aanvang een handgeschreven kaartje thuis, de eerste werkdag staat er op je bureau een onboarding box met CarCollect merchandise klaar en ontvang je een gepersonaliseerde roadmap to success waar precies in beschreven staat wat we van je verwachten."
"Wij maken daarom ook veel gebruik van de 2DAYSMOOD Onboarding-enquête. Deze enquête geeft een nieuwe collega de gelegenheid om aan te geven wat de verbeterpunten zijn en waar ze tevreden over zijn. Tijdens een één-op-één-gesprek gaan we hierover samen verder in gesprek om het onboardingsproces te optimaliseren en de beleving nog beter te maken!"

Doelstellingen behalen met de 2DAYSMOOD-tool

"De 2DAYSMOOD-tool draagt bij aan het behalen van de doelstellingen omdat het de kans geeft om gericht en op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan. Wij merken dat de anonimiteit ook bijdraagt aan dat mensen eerlijker durven zijn. Zeer waardevol aangezien we met introverte en extroverte mensen werken en het niet altijd voor iedereen gemakkelijk is om alles te uiten. Daar verschillen we per persoon in en dat mag!"

"Dankzij de data kun je gericht het gesprek aangaan of een verdiepende enquête sturen. De verbeterpunten die hieruit komen geven de gelegenheid tot een gericht actieplan. De tool kun je vervolgens weer inzetten om de vooruitgang te monitoren."

"Uiteindelijk is het een teamprestatie waar we trots op zijn!"

Wil jij net als CarCollect ook meer waardering op de werkvloer en werknemersbetrokkenheid creëren? Met 2DAYSMOOD meet je snel, simpel en innovatief hoe het met medewerkers gaat. Meer informatie? Kijk snel hoe het werkt! 

robin gerritsen, 2daysmood
jeannette kool, 2daysmood
jeroen kuiper, 2daysmood
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD
rianne klemann, 2daysmood
jan herman, 2daysmood
emma sluman, 2daysmood
simon klopt, 2daysmood
ina haverhals, 2daysmood
inge beckers, 2daysmood

Tevreden medewerkers en tevreden klanten

Deze (HR) managers gebruiken 2DAYSMOOD en maken echt impact!

Hoe? Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!

jan herman, 2daysmood

Jan-Herman Hanskamp

HR directeur, Rotra Groep
”2DAYSMOOD is echt waardevol. Je kunt namelijk continu inzicht krijgen in je bedrijfscultuur, doelgericht feedback ophalen en trends inzien.”
emma sluman, 2daysmood

Emma Sluman

Projectleider duurzame inzetbaarheid, ProRail
“Nu we 2DAYSMOOD wekelijks inzetten, krijgen we meer grip op onze cultuur. Zoals de beleving van werkdruk en drijfveren van medewerkers.”
Rita-Blankenberg-Alphen-aan-den-Rijn-referentie-2DAYSMOOD

Rita Blankenberg

HR Business Partner Digital, Gemeente Alphen a/d Rijn
“De look en feel is happy en de data is bruikbaar, zoals de continue feedback en uitsplitsing in teams. Kortom, je kunt gericht verbeteren.”
robin gerritsen, 2daysmood

Robin Gerritsen

Directeur Recruitment, Tempo-Team (Randstad)
“Ten eerste is het aantal gelukkige werknemers is in 5 maanden gestegen van 66% naar 80%. Ten tweede blijven we een positieve trend zien!”

Innovatieve Organisaties
Werken met 2DAYSMOOD

4,4 reviews
circle-section

Neem contact op voor gratis advies, een demo of quickscan!

Altijd het medewerkersonderzoek dat bij je past.

Wil jij werkgeluk in je teams verhogen? Feedback verzamelen over een specifiek onderwerp? Stress in real-time monitoren? Of heb je een nulmeting nodig om de drijfveren van je cultuur te bepalen?

Wij helpen je graag met jouw specifieke uitdaging en geven je:

  • Onze expertise, ervaring en energie!
  • Een demo van de tool
  • Advies over toepassing in jouw organisatie
  • Mogelijkheid om gratis uit te proberen

Vragen aan onze werkgeluk expert?

Martin Meulenkamp

[email protected]

+31(0)30 227 1925

Mail Martin