Een van de vele belangrijke aspecten van leiderschap, werk en leven in het algemeen, is emotionele intelligentie. Maar wat betekent dat eigenlijk en hoe bereiken we het?

Hoe creeër je meer leiderschapskwaliteiten op werk? Hoe kun je emoties herkennen en daar succesvol mee omgaan. Een interessant onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, wordt besproken in dit artikel dat gaat over het identificeren en verwoorden van bepaalde emoties. Dit wordt hier aangeduid als ‘emotional granularity’. Ook wordt het effect op de grootte van je vocabulaire besproken. Onderzoek toont aan dat we niet allemaal dezelfde emoties ervaren en niet allemaal op dezelfde manier. De emoties die we voelen worden simpelweg beïnvloed door onze cultuur en waar we zijn opgegroeid.

Met andere woorden, als je moedertaal geen woord voor een bepaald gevoel heeft, dan heb je minder kans om het zelf te ervaren. Je zou het concept moeilijk kunnen begrijpen. Emoties zijn dus niet altijd universeel, maar het zijn concepten die we in onze kindertijd uit onze omgeving leren. Door je kennis over emotionele woorden uit te breiden kun je precieze gevoelens identificeren en eventuele emotionele dilemma’s oplossen. In deze alsmaar groter wordende, multinationale werkomgeving is het kunnen begrijpen van buitenlandse emoties een uitstekend hulpmiddel bij het communiceren met een diverse groep collega’s. Door te begrijpen wat je collega’s voelen en waar dat gevoel vandaan komt, bereik je een nieuw niveau van sympathie en kun je slimmere besluiten nemen. Dat is de impact van emotionele intelligentie.

Het hebben van emotionele intelligentie is duidelijk van belang op het werk, toch zijn er weinig voorgaande studies naar gedaan. Daarom heeft 2DAYSMOOD samen met de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar de meest typische emoties die mensen ervaren op het werk in verschillende culturen. In het tweede deel van het onderzoek gingen we in op hoe de cultuur van een persoon zijn of haar perceptie van emoties en emoji’s kan beïnvloeden.

In lijn met ons huidige onderzoek, creëren we een Mood Dictionary of ‘Gevoelswoordenboek’ met onvertaalbare emoties van over de hele wereld. Bestudeer deze gevoelens die je helpen emotionele intelligentie te bereiken en van jou een begripvolle super collega maken. We beginnen dichtbij met het Nederlandse “Uitwaaien” dat het gevoel van een essentiële verfrissende pauze omschrijft. Ga vervolgens door met het Spaanse “Aficionado”, dat je iets leert over genegenheid. Het Japanse woord “Otsukaresama” laat zien hoe je waardering kunt betuigen voor het harde werk van je collega’s, en het Hebreeuwse “Firgun” toont hoe je kunt complimenteren zonder onechte gevoelens in je hart.

Blijf ons volgen, want deze Mood Dictionary blijft groeien. Waarom denk je in de tussentijd niet alvast aan je eigen onvertaalbare emoties? 😊

2DAYSMOOD-Mood-Dictionary-Meraki

sabsung

TROUVAILLE

beschaulich

   

 

27/06/2019
3 min leestijd

2DAYSMOOD haalt 360.000 euro op met nieuwe investering

PERSBERICHT Werkgeluk zal de komende jaren de nieuwe standaard worden binnen organisaties. Het vo...

Lees meer

Door: Mare Derks

09/05/2019
4 min leestijd

HR & Communicatie interviewt… 2DAYSMOOD!

HR & Communicatie is een kennisplatform en community voor professionele ontwikkeling, met een fo...

Lees meer

Door: Mare Derks

29/04/2019
2 min leestijd

Koninklijke Rotra zet 2DAYSMOOD in om feedback geven simpel te maken

De HR wereld is continu in beweging. Door de steeds snellere ontwikkelingen op het vlak van digitali...

Lees meer

Door: Mare Derks

Share This