Een van de vele belangrijke aspecten van leiderschap, werk en leven in het algemeen, is emotionele intelligentie. Maar wat betekent dat eigenlijk en hoe bereiken we het?

Hoe creeër je meer leiderschapskwaliteiten op werk? Hoe kun je emoties herkennen en daar succesvol mee omgaan. Een interessant onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, wordt besproken in dit artikel dat gaat over het identificeren en verwoorden van bepaalde emoties. Dit wordt hier aangeduid als ‘emotional granularity’. Ook wordt het effect op de grootte van je vocabulaire besproken. Onderzoek toont aan dat we niet allemaal dezelfde emoties ervaren en niet allemaal op dezelfde manier. De emoties die we voelen worden simpelweg beïnvloed door onze cultuur en waar we zijn opgegroeid.

Met andere woorden, als je moedertaal geen woord voor een bepaald gevoel heeft, dan heb je minder kans om het zelf te ervaren. Je zou het concept moeilijk kunnen begrijpen. Emoties zijn dus niet altijd universeel, maar het zijn concepten die we in onze kindertijd uit onze omgeving leren. Door je kennis over emotionele woorden uit te breiden kun je precieze gevoelens identificeren en eventuele emotionele dilemma’s oplossen. In deze alsmaar groter wordende, multinationale werkomgeving is het kunnen begrijpen van buitenlandse emoties een uitstekend hulpmiddel bij het communiceren met een diverse groep collega’s. Door te begrijpen wat je collega’s voelen en waar dat gevoel vandaan komt, bereik je een nieuw niveau van sympathie en kun je slimmere besluiten nemen. Dat is de impact van emotionele intelligentie.

Het hebben van emotionele intelligentie is duidelijk van belang op het werk, toch zijn er weinig voorgaande studies naar gedaan. Daarom heeft 2DAYSMOOD samen met de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar de meest typische emoties die mensen ervaren op het werk in verschillende culturen. In het tweede deel van het onderzoek gingen we in op hoe de cultuur van een persoon zijn of haar perceptie van emoties en emoji’s kan beïnvloeden.

In lijn met ons huidige onderzoek, creëren we een Mood Dictionary of ‘Gevoelswoordenboek’ met onvertaalbare emoties van over de hele wereld. Bestudeer deze gevoelens die je helpen emotionele intelligentie te bereiken en van jou een begripvolle super collega maken. We beginnen dichtbij met het Nederlandse “Uitwaaien” dat het gevoel van een essentiële verfrissende pauze omschrijft. Ga vervolgens door met het Spaanse “Aficionado”, dat je iets leert over genegenheid. Het Japanse woord “Otsukaresama” laat zien hoe je waardering kunt betuigen voor het harde werk van je collega’s, en het Hebreeuwse “Firgun” toont hoe je kunt complimenteren zonder onechte gevoelens in je hart.

Bekijk de onvertaalbare emoties in deze blog of download het visuele E-book!

2DAYSMOOD-Mood-Dictionary-Meraki

sabsung

TROUVAILLE

beschaulich

   

 

11/11/2019
1 min leestijd

Week van de werkstress 2019: zó krijg je minder stress en meer plezier in je team(s)!

De meeste mensen ervaren dagelijks lichte stress op het werk (57% van de mannen en 47% van de vrouwe...

Lees meer

Door: Mare Derks

24/10/2019
7 min leestijd

Burned-out of toch bored-out? Zó herken je bore-out bij je medewerkers!

Gestreste medewerkers.. die zich constant vermoeid en futloos voelen, weinig energie stoppen in hun ...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

20/10/2019
4 min leestijd

10 Tips om Werkstress te voorkomen voor Medewerkers en Managers

Werkstress voorkomen voor medewerkers en managers Werkstress is al enige tijd een veelbesproken fen...

Lees meer

Door: Mare Derks

Share This