Ben je geïnteresseerd in hoe betrokkenheid van medewerkers op het werk wordt aangedreven? Wil je op de hoogte blijven van de meest recente onderzoeken, maar kom je tijd te kort? En wil je weten hoe je medewerkersbetrokkenheid in jouw organisatie positief kunt beïnvloeden? Blijf lezen!

Bij 2DAYSMOOD vinden we het belangrijk dat we op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen in ons vakgebied. We ondersteunen immers dagelijks organisaties met onze realtime meetmethode van medewerkersbetrokkenheid. Door onze wetenschappelijke kennis op peil te houden, kunnen we niet alleen onze tool verbeteren, maar ook advies geven dat wordt ondersteund door empirisch bewijs. In 2018 hebben we in samenwerking met de Universiteit Utrecht ons Employee Happiness Model (met 15 meetbare drijfveren van medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk) wetenschappelijk gevalideerd. Onze leergierigheid is daar echter niet geëindigd – ons team is voortdurend bezig met het bestuderen en delen van de nieuwste onderzoeksbevindingen over medewerkersbetrokkenheid. We delen dit met met elkaar, onze partners, en nu ook met jou!

Introductie van #2DAYSRESEARCH

In de komende weken leren we je met behulp van hedendaags onderzoek hoe de 15 drijfveren uit ons model invloed hebben de betrokkenheid en het werkgeluk van medewerkers. Mocht je geïnspireerd zijn om meer te leren, kun je zelfs de onderzoekspapers bestuderen. Dus houdt deze liveblog en onze socials (Instagram – @2daysmood, Twitter – @2daysmood, LinkedIn – 2DAYSMOOD) de komende weken in de gaten.

Elke week publiceren we een nieuwe onderzoeksupdate over een van de drijfveren van medewerkersbetrokkenheid. Wist je bijvoorbeeld dat de fysieke werkomgeving, leiderschap en waardering een bewezen relatie hebben met betrokkenheid en indirect de werkprestaties? Wil je meer weten over hoe je medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk in jouw organisatie kunt vergroten met de 15 seconden enquête van 2DAYSMOOD? Vraag dan een gratis demo of brochure aan.

1. Interne Communicatie

Welke invloed heeft interne communicatie op medewerkersbetrokkenheid?
Als het gaat om interne communicatie, is minder (meestal) meer! Deze drijfveer van werkgeluk is belangrijk omdat het de belangrijkste methode is om een gedeelde visie en begrip onder je werknemers te creëren. Interne communicatie van kwaliteit wordt gekenmerkt door een aantal factoren, zoals duidelijk, coherent en beknopt zijn.
Klik op de onderzoeksvinding om te vergroten.

Onderzoek wijst uit…
Recent onderzoek suggereert dat interne communicatie van hoge kwaliteit helpt bij het cultiveren van positieve relaties op de werkplek, die op hun beurt de betrokkenheid van werknemers positief beïnvloeden. Waarom? Het kan zijn omdat interne communicatie interacties in de organisatie mogelijk maakt, waardoor de kans op het ontstaan van vriendschappen wordt vergroot!

Wil je meer weten? Bekijk het onderzoek

2. Visie en Kernwaarden

Welke invloed hebben visie en kernwaarden op medewerkersbetrokkenheid?
Het hebben van een visie die het bestaan van de organisatie stuurt en bestendigt, is een essentieel element voor het succes van elke organisatie. Belangrijk is dat een geweldige visie ook een geweldige leider nodig heeft die de visie aan anderen kan communiceren en ondersteuning van zijn collega’s kan krijgen.
Klik op de onderzoeksvinding om te vergroten.

Onderzoek wijst uit…
Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer medewerkers tijdens hun werkzaamheden de visie van de organisatie in gedachten houden, beter kunnen werken en zich gelukkiger voelen. Dit komt omdat medewerkers zich kunnen identificeren met de visie van de organisatie. Hierdoor begrijpen zij langetermijndoelen van de organisatie en weten ze hoe hun werk bijdraagt aan het bereiken ervan! 

Wil je meer weten? Bekijk het onderzoek

3. Strategie en Doelstellingen

Welke invloed hebben strategie en doelstellingen op medewerkersbetrokkenheid?
De strategie van een organisatie is gebaseerd op de methoden die zij inzetten om langetermijn organisatiedoelen te bereiken. Een effectieve organisatiestrategie is een strategie waarmee je medewerkers zich identificeren. Ze moeten begrijpen hoe hun taken, verantwoordelijkheden en onderlinge samenwerkingen onderdeel zijn van die strategie. Hoe goed een strategie ook uitgedacht is, deze kan niet slagen zonder goed te landen bij alle medewerkers.
Klik op de onderzoeksvinding om te vergroten.

Onderzoek wijst uit…
Ondanks het feit dat 65% van de organisaties een overeengekomen strategie heeft, voert slechts 10% zijn strategie succesvol uit en begrijpt slechts 14% van de medewerkers de strategie helemaal! Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers je strategie begrijpen, is het essentieel dat je effectief en regelmatig met hen communiceert en feedback geeft over wat werkt (en niet!).

Wil je meer weten? Bekijk het onderzoek

Wil je meer weten over hoe je betrokkenheid op de werkvloer kunt meten en verbeteren met de 15 seconden survey van 2DAYSMOOD? Vraag dan een demo of een brochure aan.

05/09/2019
13 min leestijd

HR & Werkgeluk experts over de ideale werk-privé balans

We proberen allemaal het perfect gebalanceerde leven na te streven, toch? Het liefst met ‘gelukkig...

Lees meer

Door: Robin van der Meulen

04/09/2019
3 min leestijd

From the Netherlands to North America, 2DAYSMOOD is revitalizing the workplace

PRESS RELEASE Culture-transforming technology engages employees in 15 seconds From the Netherlands...

Lees meer

Door: Mare Derks

27/06/2019
3 min leestijd

2DAYSMOOD haalt 360.000 euro op met nieuwe investering

PERSBERICHT Werkgeluk zal de komende jaren de nieuwe standaard worden binnen organisaties. Het vo...

Lees meer

Door: Mare Derks

Share This