Verbeter de reputatie en samenwerking van je team

Uit onderzoek blijkt dat teams die 360° feedback ontvangen duidelijker voor ogen hebben hoe ze door anderen worden waargenomen en meer focus aanbrengen op teamontwikkeling.

 (Nowack & Mashihi, 2012)

360° Team feedback verhoogt prestaties

“Feedback is the breakfast of champions”, aldus leiderschapsexpert Ken Blanchard. Maar hoe kun je als leidinggevende van een team effectief feedback geven en ontvangen, om écht vooruitgang te boeken? En hoe weet je of je als team goed functioneert, niet alleen volgens je eigen leden, maar ook volgens de mensen met wie je samenwerkt. De (jaarlijkse) functioneringsgesprekken zijn vaak ontoereikend!

2DAYSMOOD heeft daarom een innovatieve 360° team feedback meting ontwikkeld; een bewezen methode voor meer zelfbewustzijn, effectiviteit en productiviteit in teams.

Hoe werkt de 360° team feedback module?

Organisaties gebruiken 2DAYSMOOD om de stemming, tevredenheid en betrokkenheid van hun teams te meten en verbeteren. Zo wordt er vanuit intern perspectief gewerkt aan een beter werkklimaat. Met de 360° team feedback module kun je aanvullend en doelgericht feedback ophalen van interne én externe partijen. Via de eenvoudige online enquête stel je jouw meest relevante stakeholders vragen over het functioneren van jouw team, verwachtingen, rolverdeling, en concrete verbeterpunten. Denk aan feedbackgevers zoals partners, klanten, collega’s van andere afdelingen, directieleden en de teamleden zelf. Binnen één week heb je als team de resultaten binnen en kun je aan de slag! Uit onderzoek blijkt dat het toevoegen van een extern perspectief via een 360° meting effectief is. Je teamleden krijgen het inzicht om heldere, meetbare en specifieke doelen te stellen.

Vraag gratis een demo aan!

Of download een gratis brochure van de complete 2DAYSMOOD meetmethode voor medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

360° team feedback is een bewezen methode

(Nowack & Mashihi, 2012) Uit onderzoek van Nowack & Mashihi blijkt dat teams die 360° feedback ontvangen duidelijker voor ogen hebben hoe ze door anderen worden waargenomen. Ze zijn daardoor meer geneigd om heldere, meetbare en specifieke doelen te stellen.